Отсекогаш ме интересирало како би било да бев од другата страна на оската од кај што сум, ама не ме бива за глумење so here goes nothing.
Драга
На работа е е пекол, среќа што ни ставија клими иначе ќе испогиневме сите леле колку е само жешко. Заљубен сум драга, таа е прекрасна со бели заби, црна коса а зелени очи, убиствено ми делува таа комбинација, мила, нежна, со усни желни за бакнежи. А што би рекол Дарио (од Миг 21) А жена е, тоа што е, најсветла ѕвезда северна, со неа се, без неа не па нека е и неверна. Жени, зарем не е тоа смислата на нашето постоење? Се борам за подобар свет, свет без насилство, без убиства, без дрога освен марихуана, добро и екстази, добро де и чат пат од тие лајт печурките ама никако хероин, свет на виножита, свет на сништа во летот на гулаби, што ќе каже Кичо Слабинац-Летај ми летај гуЉабе, високо меѓу ѕвездите, донеси радост гуЉабе, солзи нека има само во песните. Свет без граници, отворени врати каде што духовното ќе добие предимство во однос на материјалното. Тоа ќе го постигнеме преку нашите учители Карл Маркс и Фридрих Енгелз кои ја предвиделе пропаста на овој гнил капитализам и издигнувањето на еден храбар нов свет на љубов, мир и гушкање дрва.
И драга како може да се луѓето толку сурови? Да убиваш животни за храна а да имаш здрава свест. Сакам да ги видам драга они дали можат да го заколат теленцето или јагненцето, како што јас сам си ги садам ананасите, мангото, копарот и руколата. Сега мислам да идам во религија и да се изживљавам со верниците, хахахаха срамота е во 21 век да веруваш во сопствено дете и брат а не па некаков си Бог, како бе да не киснам таму и да не им фаќам добар сеир и пердашам.Тоа се треба да се запали, да се уништи, што би рекол мојот идол Мирко Попов
секој што верува во нешто а не може да го докаже истото да се убие, само со уништување на религиите и државите и уништување на луѓето кои не се со нас ќе го уништиме уништувањето ќе пролееме крв на пролевањето, само преку аутквизицијата ќе ги поправиме грешките на инквизицијата.
Само тој екслекмеклес многу е педерче, заоштрил критериуми и почнал со санкции. Кој фактор е он бе да ми брише мислења? Се дур не ми извадат математичка формула за постоење на Бог и тоа не аксимоатска туку дефинитивна и конечна 2+2=4 сосе и експеримент со имплементирани фисија, фузија, Борови постулати, Фарадеев кафез, митоза и мејоза смеам да јадам гомна колку сакам, ЈАСНО?
И до кога бе со овие национални предрасуди. Па што ако е Талибанец? Кога ќе го исечеш крвари ли? Црвена ли му е крвта? Чувствува ли болка? А ние сме се запнале за името. Убаво вика Најчевска, луѓето на Марс ќе се качат ние уште за тоа името. Пиши таму и Северна Бескичменија пушти ги бре луѓето да дишат. Сите сме едно, сите сме сплотени само ако замислиме
Иначе ноќниот живот и културата ни се тапа. Освен Мирко Попов и Соња Исмаил моите идоли. Непризнаени генијалци драга, нивната музика е само за уживатели со изоштрен вкус од Капан Ан. Ама за 50 години од сега ќе ги слават како урбани фаци заедно со нивите другари цел ПМГ колектив, Срџан Јанчкиевич, Јане Алтипармаков, Ана Јовковска и останати прогресивни луѓе. Да не беа тие ќе немавме ни култура, ни забава ни урбано Скопје. Немаше да знаеме ни за техно ни за МДМА, ни за сто тројка да не правам муабет за една права урбана сила, една андерграунд култура во вистинската смисла на зборот. А не како оние фејкерине што одат на некои си фенси места или кафани. Туку бев на Дјуран Дјуран, јееееее. Какви емоции, каква атмосфера. Има еден исфрустриран и неизебан сељак на форумов шо мисли дека е многу кул со Сид Барет аватар што вика дека замисли они му биле многу геј, со лимонада тралалајќи песнички ништо подобри од Њу Кидс он д Блок. Што знае па он? Па знае ли он колку само жени свршавале на Come Undone, песната е толку длабока, емотивна. Предгрупа беа Нокаут. Каков концерт направија на саем Нокаут само. Кога излезе Џамбазов да ја пее Во Бестрага. Заедно со пријателките ја постираме, репостираме и шеруваме по 780 пати на ден. Таа е можеби најубавата македонска песна на сите времиња. Особено делот-Можеби е доцна, а може и не. Уауууу колку е само тоа точно, беспрекорно грешно, или е доцна или не е, тоа е една ретка длабока мисла рамо до рамо со онаа на мојот омилен писател Коелјо-Кога нешто силно сакаш, цела вселена ќе направи заговор да се оствари тоа. Некогаш и јас сум збунет тогаш ставам на профил вакви слики во црно бела верзија
но секогаш гледам на позитивната страна. Кога животот ми дава лимони, јас отворам слаткарница Апче.
Остани ми добра Кајгич, а јас продолжувам да сонувам, продолжувам да љубам, продолжувам да живеам, продолжувам...