Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Dali Otecot i Svetiot Duh se javile nekogas vo covecka forma ili toa e svojstveno samo za Sinot (Isus)?

В

влијателен

Гостин
dobro prasnje.
Kuranot e ispraten za site vreminja toa e posledna objava od Allah.
a Biblata(Ingilot) bese samo za narodot izraelci. sto znaci deka vekje ne e vo upotreba.
vo vremeto koga se koristese se vikase Ingil i nemase nikakvi promeni.
a i spored Biblata Isus rekol deka sum ispraten samo za narodot izrael. ne rekol deka sum ispraten za site narodi.
...
Беспрекорна логика. Семоќниот Бог испратил на едно племе пророци и не предвидел дека ќе напишат книга која ќе прелаже половина свет во следните шестотини години.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
dobro aj poglednete go videoto, pa ke pravime muabet ako ima potreba.
Нема потреба. Се што кажа за Исус, кој демек според Библијата бил муслиман, беше демантирано со соодветни библиски цитати . А ти наместо да се извиниш за пласираните верувам ненамерни лаги, ти уште и филмчиња ни пушташ. Тоа не е добро. Доблесно би било да се извиниш. Верувам дека не излажа намерно, туку дека си бил жртва на злонамерна исламистичка пропаганда. И тоа е сосема разбирливо. Луѓе сме, ќе се извини ме, ќе си опростиме, ќе останеме пријатели. Бива?

Член од
8 јули 2012
Мислења
91
Поени од реакции
7
Баш и мене ме интересира одговорот какоб ќе биде !!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Глеам.Дури и профил си отворил од радозналост:вонзем:
Мислиш дека ова е некој новодојденец што случајно наминал на форумов, се заинтригирал од прашањето и затоа регистрирал профил за да каже дека и него (неа) го интересира прашањево? :)

Него, што се случи со оној Al-Mulk што се расфрлаше со прашања? Му одговорив 7 прашања и го прашав дали сега тој ќе биде „јунак“ да му поставам 7 прашања на темата „Прашања за Исламот“ и одма исчезна од форумов. А мож и воскреснал, се бива тука.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Прашање за православните христијани:
Дали деца од брак на невенчани (црковен брак) родители, може да бидат крстени?

Каков став имаат и протестантите и католиците по тоа прашање?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Само Синот, по волја на Отецот и содејство со Св. Дух.
Тогаш кажи им на Nicole и Чорбаџија дека гостите кај Авраам во Мамра не биле Светото Тројство, бидејќи невозможно е според Библијата, Бог да слезе истовремено во сите три форми (ипостаси) како тројца луѓе.

Благодарам за убавиот и непристрасен одговор.(y)

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Тогаш кажи им на Nicole и Чорбаџија дека гостите кај Авраам во Мамра не биле Светото Тројство,
А зошто баш мене да ми каже за тоа? Јас воопшто не учествував во таа дискусија.

бидејќи невозможно е според Библијата, Бог да слезе истовремено во сите три форми (ипостаси) како тројца луѓе.
Бидејќи велиш дека тоа е така „според Библијата“, тогаш сигурно на врв на јазик ти се библиските цитати каде што се вели дека тоа е невозможно. Епа повели аргументирај го тоа што го велиш. Покажи каде во Библијата го пишува тоа. Ајде те чекам...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
А зошто баш мене да ми каже за тоа? Јас воопшто не учествував во таа дискусија.

Бидејќи велиш дека тоа е така „според Библијата“, тогаш сигурно на врв на јазик ти се библиските цитати каде што се вели дека тоа е невозможно. Епа повели аргументирај го тоа што го велиш. Покажи каде во Библијата го пишува тоа. Ајде те чекам...
Бог никој никогаш не Го видел; (Јован 1:18)

Бог е Дух. (Јован 4:24)

На Царот кој е вечен, бесмртен, невидлив, на единствениот Бог - чест и слава во сите векови. (1 Тимотеј 1:17)

Благословениот и единствениот Владетел, Царот на царевите и Господар на господарите; Кој единствено има бесмртност и живее во непристапна светлина, Кого никој од луѓето не Го видел ниту може да Го види. (1 Тимотеј 6:15-16)

Доволно?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зш бе Мики само кон Земјата?
Од кај знајш дека и на многу други места не го направил истото?
Можда на некое друго мнооогу далеку место има некој друг Микикец кој пишува на форум... е сега можда дише метан и има пет раце,три нозе и две глави, ...:D
Vone,

ако ја пуштиш својата фантазија, очекуваш дека ќе Ти даде саглам одговор? Каков бе, друг живот на други планети, каков бутур...Па она кое е повеќе од очигледно, вели дека целата природа околу нас е преполна со живот, а барањето живот на други места во Вселенава е само утописки зафат...

Потрагата по живот на други планети, е последица од појавата на т.н. „научна фантастика„, која е настаната под демонско влијание, почнувајќи од Едгар Алан По и трае се‘ до денес и служи за забава на широките народни маси (и столови) и е само прост продолжеток на хуманизмот, кој Бога го замени со човекот па наместо да се потпираме на Божјите откриени вистини, денес се „забављаме„ со потрага по живот на други планети...

Море, Бог да чува, како што би рекол Тошо молерот...:icon_lol:
--- надополнето: 9 јули 2012 во 09:25 ---
Зш бе Мики само кон Земјата?
Ако Бог промисли(л) дека треба да створи живи битија во материјалниов Свет само на Земјава, тоа за мене не е прашање „...зашто токму на Земјава...„ туку е прашање на мое прифаќање на Божјата промисла, како супериорна во однос на мојот субјективизам и мојата пуста љубопитност „...а зашто не и на други планети?...„ и токму затоа, не поставувам прашање „..зошто токму на Земјава...„ туку го земам фактот дека живот има само на Земјава.

Можноста за постоење на живот на други места во огромнава Вселена е проста шпекулација и арчење на надежта не на Бога, туку на својот отпаднат ум и конечно, надевање на самиот себе...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Vone,

ако ја пуштиш својата фантазија, очекуваш дека ќе Ти даде саглам одговор? Каков бе, друг живот на други планети, каков бутур...Па она кое е повеќе од очигледно, вели дека целата природа околу нас е преполна со живот, а барањето живот на други места во Вселенава е само утописки зафат...

Потрагата по живот на други планети, е последица од појавата на т.н. „научна фантастика„, која е настаната под демонско влијание, почнувајќи од Едгар Алан По и трае се‘ до денес и служи за забава на широките народни маси (и столови) и е само прост продолжеток на хуманизмот, кој Бога го замени со човекот па наместо да се потпираме на Божјите откриени вистини, денес се „забављаме„ со потрага по живот на други планети...

Море, Бог да чува, како што би рекол Тошо молерот...:icon_lol:
Мики не заебаај сеа и ти.

Што има лошо во потрагата на живот надвор од Земјава?
Како тоа го врза со демонски влијанија?

Замисли да таа научна фантастика како што ја нарекуваш, ја немало во изминативе векови, тогаш ќе сме биле ли на ова ниво на развој?

Таквата напредна мисла во вид на научна фантастика, донела доста откритија, а ќе донела уште повеќе ако не била Црквата во минатите векови.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мики, може не го виде прашањево, ме интересира што вели црквата
Прашање за православните христијани:
Дали деца од брак на невенчани (црковен брак) родители, може да бидат крстени?

Каков став имаат и протестантите и католиците по тоа прашање?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom