OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Imam...nie imame bogovi i za site niv imame po edna pesna....
Osho na koj bog se molel?
Го молам ветрот да намине...
И мојава молитва да ја собере...
На своите плеќи и замине...
Оооо Ветру свеж, сподели се себе си со се...
Сега си полн со песна и плес...
Разиграј ги срцата на сите во занес... (y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
I onoj shamanot tamo so telemitite mi objasnuva...toa li ke te dovede do prosvetluvanje....so pravi shto sakash?....leleee
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон - е далеку од тоа прави што сакаш. И „шаманот“ никогаш не кажал што ќе те однесе кон просветлување. Тоа ви го оставаме на вас самите да си го најдете патот до тоа ваше „просветлување“ (колку курвинска и најлесно продавана работа е тоа просветлувањето што се нуди од некој друг а не од самиот себе си)
Седни научи си го домашното бре пред да дриблаш топки наоколу.
Три дена на форумот и ти помисли дека е мудро да се весла на суво? Веслај... :)
Среди си мислите, размисли па потоа коментирај. Ако не ти чини нешто, избегнувај го.
Мислиш ќе промениш нешто? Ха.

П.С. И фатете профилите со катанци ги заклучете бидејќи знаете вие... сте многу битни личности и имате големи тајни што мора да се чуваат надвор од форумот :)
Аман...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Овија се инаку од кај Ошо...(y)(за тие што не знаат):cuc::cuc::cuc:
Се мислев дека се од Карл Маркс тимот (ако си гледал Монти Пајтон и ценентиот фудбал помеѓу грчките и германските философи) :LOL:

Инаку за она твоето со ветрот:
“Господ е ветер кој дува од никаде и тој се нарекува Волја; тоа е единствено оправдување за човековото постоење на Земјата.” - ЛетечкатаГостилница од Гилберт Кејт Честертон

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
--- надополнето: 8 јули 2012 во 13:59 ---
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот закон - е далеку од тоа прави што сакаш. И „шаманот“ никогаш не кажал што ќе те однесе кон просветлување. Тоа ви го оставаме на вас самите да си го најдете патот до тоа ваше „просветлување“ (колку курвинска и најлесно продавана работа е тоа просветлувањето што се нуди од некој друг а не од самиот себе си)
Седни научи си го домашното бре пред да дриблаш топки наоколу.
Три дена на форумот и ти помисли дека е мудро да се весла на суво? Веслај... :)
Среди си мислите, размисли па потоа коментирај. Ако не ти чини нешто, избегнувај го.
Мислиш ќе промениш нешто? Ха.

П.С. И фатете профилите со катанци ги заклучете бидејќи знаете вие... сте многу битни личности и имате големи тајни што мора да се чуваат надвор од форумот :)
Аман...
Ti pa od koi si? ..Oshoist le si i ti?
Kakva volja kakvi bakrachi...postoi samo voljata na bogovite..
Jas kolku znam osho bil budist....vie sho sorta ste?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ошо-ист... Не може никој да биде ист како било кој друг. Секој е различен. Така да никој не е Ошо-ист. И ЕЛЕ(од кај го ископа ова ле) наши сме си што се нервираш ти кој што е. За него си е...
Ние сме многу јака сорта! :LOL: Пиеме пенливи црни јаки вина, нашите пустиници уживаат со преубави жени со големи облини кога како и со кого им е волја... Такви сме си ние :) Ама не сме никаква форма на -ист. (y)[/quote]

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Ошо-ист... Не може никој да биде ист како било кој друг. Секој е различен. Така да никој не е Ошо-ист. И ЕЛЕ(од кај го ископа ова ле) наши сме си што се нервираш ти кој што е. За него си е...
Ние сме многу јака сорта! :LOL: Пиеме пенливи црни јаки вина, нашите пустиници уживаат со преубави жени со големи облини кога како и со кого им е волја... Такви сме си ние :) Ама не сме никаква форма на -ист. (y)
[/quote]
E dobro de..pravete si shti si sakate...nikoj ne vi brkna vo g's.

Si razmenuvav mislenja so ova Oshoistite..shto ste mi navalile....
ili toa pravo vi go dava starosta na forumot...toa ne vi dava i znaenje
Toa shto gledam po forumov ovie denovi, nevernicite najpoveke znaat..poveke i od religioznite....bravos
--- надополнето: 8 јули 2012 во 14:18 ---
Го молам ветрот да намине...
И мојава молитва да ја собере...
На своите плеќи и замине...
Оооо Ветру свеж, сподели се себе си со се...
Сега си полн со песна и плес...
Разиграј ги срцата на сите во занес... (y)
Ovoj i poet bil a?
poezija sex i rokenrol....dobri bogovi imal...ovoj koga umrel, direktno vo rajot go pratile....so mercedes

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Неверници? :LOL:
Па не-верник не верува, знае. Верник верува и не знае. Блажени се тие што не знаат и не виделе ами веруваат, нели. NOT!
Што се заморуваш кој што знае кој што не знае. Гледај ти што знаеш и во што веруваш... и нормално што фајде од сето тоа имаш ти.

Ако плукаш по Ошо нешто ќе добиеш? Ако го правиш тоа од забава за да видиш како ќе реагираат оние што го „обожаваат“ Ошо, ок може да се каже оправдано. Been there done that (y)
Ама онака... не гледам некоја цел. И ти не разменуваш мислења... ти ќе го свртиш наскоро целиот муабет во плукање и ќе добиеш бан. Јас само те советувам како НЕ треба... твое си е другото.
Шаманот мора да ти покаже на почетничките грешки, да ми те поправи. Да бидеш добар во иднина. Здрав, силен соговорник. Не како некое дете да се тегавиш околу една „мастика“.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Неверници? :LOL:
Па не-верник не верува, знае. Верник верува и не знае. Блажени се тие што не знаат и не виделе ами веруваат, нели. NOT!
Што се заморуваш кој што знае кој што не знае. Гледај ти што знаеш и во што веруваш... и нормално што фајде од сето тоа имаш ти.

Ако плукаш по Ошо нешто ќе добиеш? Ако го правиш тоа од забава за да видиш како ќе реагираат оние што го „обожаваат“ Ошо, ок може да се каже оправдано. Been there done that (y)
Ама онака... не гледам некоја цел. И ти не разменуваш мислења... ти ќе го свртиш наскоро целиот муабет во плукање и ќе добиеш бан. Јас само те советувам како НЕ треба... твое си е другото.
Шаманот мора да ти покаже на почетничките грешки, да ми те поправи. Да бидеш добар во иднина. Здрав, силен соговорник. Не како некое дете да се тегавиш околу една „мастика“.
ne te razbiram sega...po toa shto citav dosega ti beshe protiv osho,,,sega go branish!?
a da nema i nekoj ritual na forumot za novite, pa shamanot da mi go pokazuva patot.
ako si go gledate vashiot pat shto k'r sega se meshate vo razgovorot

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еј луѓе не заборавајте на мој терен сте... пазете се да не се опечете:P Знам и да касам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Па гледам дека не ме разбираш, ете извадок од претходното за да ти е јасно и веднаш добиваш јасен одговор:
--- надополнето: 8 јули 2012 во 14:48 ---
Еј луѓе не заборавајте на мој терен сте... пазете се да не се опечете:P Знам и да касам...
Не се сили пак ти бре... Оммм оммм... :P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Па гледам дека не ме разбираш, ете извадок од претходното за да ти е јасно и веднаш добиваш јасен одговор:
--- надополнето: 8 јули 2012 во 14:48 ---

Не се сили пак ти бре... Оммм оммм... :P
Еј извини си ја свиткав опашката...:P

Kajgana Shop

На врв Bottom