OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Има јапанците...Па името доаѓа од грчкиот збор пирамидос а по вонземјани од грците, има ли?
Има јапанците...Па името доаѓа од грчкиот збор пирамидос а по вонземјани од грците, има ли?
Слушај дај прекини човече да се буниш, и себе се срамиш и сите атеисти не срамиш. Како тоа нема докази за постоење на Господ? Знаеш дека се вика „верува“ со причина, и не се вика „знае“ со причина повторно, ако има докази за постоење на бог никој не би можел да верува во тоа така? -_-. И баш сакам да ги видам тие „квази докази“ за постоење на ЕТ. Второ, и да ти држи некаква вода теоријава со ванземаљциве не мислиш дека нивниот креатор (што ти нели не знаеш кој е) е almighty god (jesus senior, jesus junior, ET jesus senior etc.) - со самото тоа си се побиваш сам себе како „атеист“. Еволуција постои, биг бенг постоел, црни дупки, wormholes, quasars etc. постојат. Сакаш доказ за еволуција? Излези на сонце 5 саати - ќе поцрниш ете ти мини еволуција, пробај да убиеш бактерии со антибиотици и кога ќе станат резистентни, ете ти пак - мини еволуција. Треба да креираме нов подфорум на кајгана со наслов „Фантазија“ таму твоиве теории би „плутале“..Не верувам во господ поради тоа што нема докази за неговото постоење, а за E.T. има. Не знам од што настанале E.T. Јас како што кажав верувам во тоа што е поткрепено со факти и докази (Е.Т.) а кога ќе има доволно добри или можеби контакт нема да е верување туку тврдење дека е така Теоријата за настанокот е секако еволуцијата поттикната со генетски инжинеринг од проста (теорија) причина изгледа на ЕТ му се заканува истребување па да си ја продолжат егзистенцијата шо знајш можеби и ние ќе го дочекаме тоа појасно?
--- надополнето: 5 јули 2012 во 17:20 ---
Оф ќе ме пукниш ти човече абре за човекот зборуваме не за ЕТ како настанале !
Се прашувам дали треба да ти го побијам секој пост што го имаш на подфорумов... ПА не е случајно бре! Си учел ти општество во четврто одделение? Пределот каде што ги имало мајмуните од кај што сме настанале ние, имал такви услови за ние да се развиеме како интелигентни битија, а другите мајмуни останале мајмуни од проста причина што можеле да живеат како такви. Еволуцијата се дешава со причина знаеш?Секако дека постои еволуција човече, како што некој спомна предходно ние и мајмуните сме од исти предци, е сега тоа што дел се еволуираа во човек а дел си останаа мајмуни јас велам дека не е случајно ме разбираш?
И за на крај предлагам да направиш еден IQ тест по сево ова, и да ги пишеш резултатите доле, јас сум уверен дека не достигнуваш над 100.Шо прајме со доказите? Ќе ги занемариме?
како ќе качиш камен блок од 10 тона на 60 метри ? пирамидите се толку прецизно направени шо ти велам ден денес не можат да се направат. Еден таков блок денешно време одвај 12 кранови го креваат. Стварно веруваш во тие приказни дека робови ги праеле пирамидите?А што има вонземско во пирамидите?
wow wow wow биг бенг и wormholes постојат ТЕОРЕТСКИ како што и сето тоа јас што го велам незнам зошто се прајш толку паметен. На што се темели твојата верба кон нешто што ти веруваш?Слушај дај прекини човече да се буниш, и себе се срамиш и сите атеисти не срамиш. Како тоа нема докази за постоење на Господ? Знаеш дека се вика „верува“ со причина, и не се вика „знае“ со причина повторно, ако има докази за постоење на бог никој не би можел да верува во тоа така? -_-. И баш сакам да ги видам тие „квази докази“ за постоење на ЕТ. Второ, и да ти држи некаква вода теоријава со ванземаљциве не мислиш дека нивниот креатор (што ти нели не знаеш кој е) е almighty god (jesus senior, jesus junior, ET jesus senior etc.) - со самото тоа си се побиваш сам себе како „атеист“. Еволуција постои, биг бенг постоел, црни дупки, wormholes, quasars etc. постојат. Сакаш доказ за еволуција? Излези на сонце 5 саати - ќе поцрниш ете ти мини еволуција, пробај да убиеш бактерии со антибиотици и кога ќе станат резистентни, ете ти пак - мини еволуција. Треба да креираме нов подфорум на кајгана со наслов „Фантазија“ таму твоиве теории би „плутале“..
--- надополнето: 6 јули 2012 во 08:58 ---
Се прашувам дали треба да ти го побијам секој пост што го имаш на подфорумов... ПА не е случајно бре! Си учел ти општество во четврто одделение? Пределот каде што ги имало мајмуните од кај што сме настанале ние, имал такви услови за ние да се развиеме како интелигентни битија, а другите мајмуни останале мајмуни од проста причина што можеле да живеат како такви. Еволуцијата се дешава со причина знаеш?
--- надополнето: 6 јули 2012 во 09:04 ---
И за на крај предлагам да направиш еден IQ тест по сево ова, и да ги пишеш резултатите доле, јас сум уверен дека не достигнуваш над 100.
Еднаш еден големец ќе каже „човештвото пати од тоа што глупите луѓе се премногу убедени во своите глупи тврдења, додека интелигентните се секогаш скептични во своите интелигентни мислења“
Еве ти го мојот совет: најди друг подфорум, мистерии би ти стоел добро, нема просперитет за твоиве вонземјани во религија...
12 кранови креваат гранитен блок од 5-10 тона? Не пиши глупости, мисли малце пред да кликниш ентер.како ќе качиш камен блок од 10 тона на 60 метри ? пирамидите се толку прецизно направени шо ти велам ден денес не можат да се направат. Еден таков блок денешно време одвај 12 кранови го креваат. Стварно веруваш во тие приказни дека робови ги праеле пирамидите?
Тоа е можно и нема ништо вонземско во него. Побарај и прочитај.како ќе качиш камен блок од 10 тона на 60 метри ? пирамидите се толку прецизно направени шо ти велам ден денес не можат да се направат. Еден таков блок денешно време одвај 12 кранови го креваат. Стварно веруваш во тие приказни дека робови ги праеле пирамидите?
Изрезбај камен блок со милиметарска прецизност да те видамТоа е можно и нема ништо вонземско во него. Побарај и прочитај.
Негирај бе брат шо да ти речам, како ти што теоризираш дека со техника јас теоризирам за напредна технологија ко ќе се докажи ќе видиме кој е во право ако воопшто се докажи.12 кранови креваат гранитен блок од 5-10 тона? Не пиши глупости, мисли малце пред да кликниш ентер.
Имаш 100 различни тестови за можната техника што ја користеле Египќаните.. Дискутирам за примитивна техника, која покажала одлични резултати. Па дури и замислата дека десетици илјади робови ја граделе пирамидата 25 години е под знак прашање. Се докажа дека може да биде изградена И побрзо И со помал број на луѓе.
Има разлика од теорија базирана на логичка замисла, и теорија што е подкрепена со физички доказ.Негирај бе брат шо да ти речам, како ти што теоризираш дека со техника јас теоризирам за напредна технологија ко ќе се докажи ќе видиме кој е во право ако воопшто се докажи.
Лесно.. метар по метар...како ќе качиш камен блок од 10 тона на 60 метри ? пирамидите се толку прецизно направени шо ти велам ден денес не можат да се направат. Еден таков блок денешно време одвај 12 кранови го креваат. Стварно веруваш во тие приказни дека робови ги праеле пирамидите?
--- надополнето: 6 јули 2012 во 11:15 ---
wow wow wow биг бенг и wormholes постојат ТЕОРЕТСКИ како што и сето тоа јас што го велам незнам зошто се прајш толку паметен. На што се темели твојата верба кон нешто што ти веруваш?
Паметњакович тоа што го гледав го пренесувам тука можеби биле 100 тона не се сеќавам поентата е дека ТЕШКО МОЖИШ ДА КРЕНИШ ТАКОВ БЛОК БЕЗ УПОТРЕБА НА МАШИНЕРИЈА.Лесно.. метар по метар...
12 КРАНА 10 ТОНА.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Жити мајка..од кај па сега ти се створи овде?
Оди на Микикецот кажи му ги овие работи....
Те молам изразувај се поконкретно и поразбирливо, ако инсинуираш кон тоа дека верувам се лажеш, атеист сум. Во светов не гледам потреба за верба, гледам потреба за знаење и незнаење. Јас не верувам во еволуција - знам дека постои.wow wow wow биг бенг и wormholes постојат ТЕОРЕТСКИ како што и сето тоа јас што го велам незнам зошто се прајш толку паметен. На што се темели твојата верба кон нешто што ти веруваш?
btw убаво те посоветував да се вратиш на мистерии, или испрати барање за креирање на подфорум фантазија. Не се срами веќе човече...Паметњакович тоа што го гледав го пренесувам тука можеби биле 100 тона не се сеќавам поентата е дека ТЕШКО МОЖИШ ДА КРЕНИШ ТАКОВ БЛОК БЕЗ УПОТРЕБА НА МАШИНЕРИЈА.
Во што веруваат атеистите?
Во својот стомак. Најбедниот вид на "верници" кој воопшто се појавил на Земјината топка се токму атеистите. Луѓе без иднина...
Во својот стомак. Најбедниот видна "верници" "верници" "верници" "верници" "верници" кој воопшто се појавил на Земјината топка се токму атеистите. Луѓе без иднина...
Абе они ВЕРУВААТ дека атеистите се верници, сфаќаш? Тоа е целиот филм.
Што да се каже на ваква неукост...
Не знам колку пати е кажано и некој пак не може да сфати дека атеистите не се верници. Да сакаа да бидат верници ќе беа верници, а не атеисти.