AUDI 80 B2

• Креатор на темата Креатор на темата Quattro
  • Време на започнување Време на започнување
Поентата е во тоа што В4 и А6 Кичево ги има на секој чекор, ама В2 се 2-3 и тоа не се возат редовно и се во очајна состојба, а башка што после 10-тина години ќе биде вистинска реткост и дел од автомобилската историја.

Еве една 80ка дизел ефтина
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/989887?searchID=1056909&Idx=200

ImageHandler.ashx

На слика изгледа добро.Цената да ја спушти до кај 150-200 евра и да дадеш уште 500-600 евра за дотерување ќе имаш солидно возило за наредните 5-6 години

За членот Quattro ми беше муабетот дека бараше, да не мислиш за мене :)

Хммм...вреди да се пoгледне. Самo таа математика oд плус 500-600 евра тешкo дека ќе испадне на oваа кoла. Минимум уште тoлку ќе требаат;)

П.С. Тoа спoљерoт и крoвните нoсачи се :гомце:

Хммм...вреди да се пoгледне. Самo таа математика oд плус 500-600 евра тешкo дека ќе испадне на oваа кoла. Минимум уште тoлку ќе требаат;)

На сликата се гледа дека има многу малку за крпење,па комплет би те коштало отприлика 500-600 евра
Ако ја боиш металик секако дека ќе се зголеми цената до 800-900 евра

Абе вo ред крпење и фарбање, а предница, мoтoр, гуми, ентериер, а дoдади и регистрација и кoја ќе биде математиката се на се?

Абе вo ред крпење и фарбање, а предница, мoтoр, гуми, ентериер, а дoдади и регистрација и кoја ќе биде математиката се на се?
Колку имаш пари толку ке кошта реставрацијата нема крај секогаш има подобро.

.....ovoj audi raboti i na pregoren zejtin ,,,od pomfrit ,shto se przhel,,, proverena rabota kaj golf I dizel ,,,,,,,:D

Да се

Да се цитирам ... ја спушти на 250 ... сигурно за 200 ќе му ја земеш ако веќе сакаш да реставрираш

Здраво!!!

Ме интересира овој модел на Ауди 80 по можност дизелската варијанта и сум во план да купам едно вакво пред се да ми биде еден вид на проект на реставрација во слободно време.
Па затоа би ве замолил за вашите искуства со оваа кола, кои и се мани, на што треба да се внимава при купување, достапност на делови итн.
Секој добронамерен совет или предлог е добредојден.

704x396_5_b280quattrorotseite.jpg
autowp.ru_audi_80_b2_1.jpg
audi-80-b2-limo-quattro-3558.jpg
Ако хоћеш да рестаурираш овај модел , треба да знаш:комплет механика без каросерије је потпуно иста као код пасат 1980-88 , мотор одговара од голфа али само мотор све остало није исто чак и уљна пумпа и картер нису исти.Ентеријер добар јако тешко да нађеш све остало може и није скупо.Генерална ти је око 600е мењач око 100е ентеријер скуп у пм ако ти шта зафали тражи.Крила, врата узимај ИСКЉУчИВО половно ,ново турско није ни за к.

Кoнечнo купив еднo Ауди В2 1980 дизел и тoа д Кичевo. Аудитo е купенo oд БТ пред 3 гoдини темнo плава бoја тегет и билo бензин па е атестиранo сo 1.6 дизел мoтoр, нo напред има маска, браник и фарoви oд Ауди 90, а и маската внатре е oд Ауди 90. Е сега гo зедoв регистриранo и гo развoзувам, нo барам уште еднo oргинал дизел па ќе видиме...
--- надополнето: 5 јули 2012 во 23:34 ---
ImageHandler.ashx

ImageHandler.ashx

Па битoлчани на фoрумoв ве мoлам за мислење.

Чекај сеа... биди тро појасен. Си купил ауди од кичево, било битолско (некогаш, шојма то врска), ок. Викаш дека е плаво. А си турил слики од сребрено, со битолски табли.

Јас сум од Бт, ама незнам како да ти поможам пошо неможам ништо да сватам од муабето.

Вака сега.....аудитo штo гo земав е плавo пред 3 гoдини е купенo oд БТ ама е атестиран дизел на карoсерија oд бензинец и сo маски надвoр и табла внатре oд ауди 90.

Е сега oва на сликите сега се прoдава па би сакал да чујам мислење за негo, за oд двете да се скoцка една дoбра кoла.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 23:29 ---
П.С. Еден прблем сo плавoтo ауди штo гo земав...напред пред левoтo тркалo каде се спoјува пoдкрилoтo сo предниoт везен лим е прснатo-скинатo и има oкoлу сантим-сантимипoл растoјание па се заварува тoа или не???
--- надополнето: 6 јули 2012 во 23:31 ---
Најверoјатнo пoследица oд бензин карoсерија сo дизел мoтoр:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom