Мажите преферираат глупави жени

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Ubav muabet vodite, ama ja bi da izletam so edno drugo prashanje: od koga statusot od opshestvoto e vrzan so nechij intelekt, na zhena u ovoj sluchaj? :)
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.909
Поени од реакции
23.886
Суси, треа да путујем, неам време да разврзуем на дугачко, али ќе начнам сеа, па ко ќе се вратам недела-понеделник ќе продискутираме.
Вака:

Она шо ти како некако да не го сфаќаш е: Pussy makes the world go round.
Фактот што мажот има поголемо либидо од жената, и трката на апстиненција нема никад да ја победи, го става мажот во деградирана состојба.
Пичката е пиштолот на твојата глава. Живееш во илузија дека правиш све што правиш ради незнам ти шо, кога реално, кога би имал жена, која хипотетички земено би доаѓала со гаранција за трајност и квалитет, жена која што знаеш дека вечно ќе ти биде верна, ќе те ебе like a pornstar, ќе те љуби, милува, топли и грее, ти брале, би работел колку за леб, сол, вода и приватен нужник.
Односно, со тоа што имаш Жена, имаш све.
Од друга страна пак, ја имаш жената, битие на земјава одговорно за целиот човеков прогрес.
Непосредно технолошки а посредно културолошки.
Зошто? Затоа што жената има една сјебана, парадоксална потреба од луксуз.
Потреба од луксуз? Како је то могуче!? Епа така.
Никогаш, ама апсолутно никогаш жената нема состојба која трае подолго од 5 саати во која све и штима.
Кога си со неа совршен, си се заебал, пошо си и здосадил и почиња да бара друг.
Кога не си и совршен, те форсира да правиш некакви промени (каде што крајната истанца е уцена со најмоќното оружје во вселената called Pussy.) и ти како глуп маж, поданички слушаш.
Пичиња, пред да ви протече низ ногавици, свртете се околу себе, и пробајте да посочите Еден предмет што го направила (значи не обоила, ставила на место, исчистила, туку Креирала) жена.
Така? Нема. Све шо глеаш околу тебе, ко креирал маж.
Све. Ако не све, 99.999(9)% од стварите.
Јеботе, на месечината се качивме, пола вселена ја истраживме, хигсов ебан бозон пронајдовме!
За што? For pussy!
Да имале тие луѓе во бели мантили дома поштени и фини жени што знаат да скокаат и пушат, жими куров што ќе се замарале со "суштествени" ствари. Немаш бе брат време да размишљаш, капираш?
Ти се лежи и ти се пуши цигара. После или ти се спие или ти се јаде. А после, пак ти се ебе.
И не е битно каде. Би рокал и у картонска кутија.
Ама неее. Немоеш. Пошо жената demands куќа, па после поголема куќа, па подобра кола, па ова, па она, абе, све нешто не и чини.
Е сеа... Муабетов кој е попаметен ми е крајно глуп.
Прво, коа го гледаш човекот како Човек, можеш да забележиш дека е поделен на пола.
Не дека се два. Туку дека е поделен на пола.
Едниот има дупка, другиот има стап што влага у дупката.
Како слагалица.
Нема попаметен и поглуп.
Едноставно сме различни, и имаме различни квалитети и способности.
Маж нема никад да уреди соба во тонови и бои, скоцкана и чиста, како жена.
Од друга страна, жена никад нема да измисли прагматична алатка. За било што.
Не само биолошки, него и културолошки функционираме на ист принцип.
Они бараат и бираат, ние креираме и нудиме.
Обаво ти Суси го објасни тоа во економски термини.
Жената едноставно те гледа што имаш ти да понудиш, што можеш ти да сториш?
Трикот до пичката е "presumption of potential" и мистичност.
Односно, како знаеш и умееш и даваш до знаење дека имаш голем потенцијал. (Велам Трик, затоа што ти стварно немора да имаш голем потенцијал :) Моеш да направиш само да така изгледаш) и од друга страна Реалниот потенцијал што го имаш, да го даваш постепено, во таква мера што се ствара слика како да си неисцрпен бунар. Така на цурата никад не си и доста. As far as she's concerned.
И Суси, мислам дека те фатила некоја суша која те удрила во умот, па си почнал кај жени да бараш некакви си луксузи као интелектуални и научни достигнувања or something, а сеуште не си ја искористил нивната примарна функција, а задоволил твојата основна потреба :)

Да сте ми живи и здрави, отидов ја у Богомила да се дрогирам :D
<3
Хејта постов ти го прочитав со гласот на Тошо Малерот оти тој стил ми беше :pos:. Се гледа дека во брзање ти е пишан. Ајмо редоследно.
Она што ти не сфаќаш е дека јас одлично сфаќам дека пуси бла бла бла. На многу наврати сум ја опишал таа моќ.
Уф за ова со поголемово либидо кога ќе ти ја сснам Луси Лу има партал да те направи:icon_lol:. За апстиненцијата се слагам, токму таму лежи кључот на нивната моќ. Ние мора да испразниме ташаци они не. И се изненадив кога на времето во средно другарки ми кажуваат дека не мастурбираат кога немаат дечко, тоа ми беше на времето шок како може да не мастурбираш ако немаш секс. Они ем имаат поголема волја за апстинирање ем многу лесно со еден позив може да си средат ситуација. Тоа го става мажот у факд ап позиција. Освен богатите. Они не се у факд ап позиција никад.
Пичката е пиштолот над твојата глава ако ти дозволиш така да биде. Пичката треба да биде пичка над твоите ташаци. Исто како со алкохол. Алкохолот треба да биде средство за твоја релаксација и расположение. А не средство за цироза и тикет до Бардовци. Е сега тоа што многу мажи свесно или не се поебуваат е нивни проблем.
Со тоа што имаш жена немаш ништо. На моментот пред да потпишеш на матично биди свесен дека уште утре може да си отиде. Ниту еден морален принцип, никаква чест, достоинство или обврска нема да ја спречат во тоа. Не е она мајка ти, не е најдобриот другар од пелени. Се дур не роди она има само еден интерес-нејзиниот. Ти си само орудие на нејзните интереси кое во секој даден момент може да стане непотребено. Ако не си го прифатил тоа, не потпишувај на матично. Што се тиче луксуз, како ќе си ја наредиш брат. Воспитани деца знаат и лижавче да ценат, невоспитани на 12 години бараат веспа. Што се тиче штимање, нештимање се согласувам, ама и тука мужите се криви. Не ти чини, ајт сиктер. Ама после тоа нема што да ебам. Дркај го дома или поштено иди и плати си курва, отколку да трпиш нечии испади. Оти жени немаат граници, до колку може да ти се сере на глава ќе ти се сере. Тие добро платените у мантили има што да ебат не се секирај. Може жени не ги есапеле дири биле нердови во хај скул ама после од кога станале доктори на науки и кога пркнала првата асална пара одма светиш како тачка на на радарот и не си веќе во стелт моуд. Не се секирај ти, таков пропуст женско не прави. После оној делон со различни способности ти е ептен лејм. Да на иста вага е да уредиш соба во тонови и бои од една страна, и да си неурохирург, биолог по генетика или генерал у армија има иста тежина. Они сепак ја имаат најголемата тежина. Тежината на мајчинството. Тоа, барем за мене е света работа. И наместо и за нив да е така, тие на тоа гледаат како деградација во модерниве феминистички времиња. Да прифатиш да бидеш мајка значи да си проста во очите на другите жени што свршаваат на сексот и градот, може уште кај нас не е така ама во Јуроп е страшно. Трикови има повеќе хејта.
На крај играш ниско, како пиче кое во недостаток на аргументи ми пишува дека сум бил исфрустриран, во случајов суша. Сум се навикнал одамна на такви немоќни реакции. Знам де дека се заебаваш. И не, не барам некакви си луксузи као интелектуални и научни достигнувања or something, баш напротив цело време пишувам дека тоа кај нив го нема, ама како да ти кажам, они упорно не сакаат да се помират со тоа, а мене ми е интересно да реплицирам и да гледам како на класичен женски манипулативни начини ми докажуваат многу стереотипи за жени. Тоа е се.
Леп провод на Богомила и глеј да не се дрогираш оти
 
A

AnFem

Гостин
Искрено, не ги прочитав сите. Меѓутоа, верувам дека на тест на интелигенција, мажите не би биле подобри од жените. Ако е така, се поставува прашањето зошто нема жени истакнати филозофи и научници. Одговорот е многу едноставен, жените не ги интересира ниту филозофијата, ниту науката. Жените не пројавуваат искрен интерес за ниту една тема која не може да се сведе на тоа дека треба да најдат маж, да затруднат и да родат. Пред извесно време читав интервју со една професорка по математика, и таа најискрено кажа дека освен љубовта, се друго за жената е илузија. Кажа дека и таа заглавила во математиката затоа што била заљубена во математичар.

Не сакам да им судам престрого на жените, не се тие виновни за нивната природа. Всушност, тие се самата природа, вечното обновување и раѓање...
Стари, тука си бил!
Абе некако... дежаву!

Чичко гугл вика овака:

Филозофки



Научници

Joy Adamson

Maria Agnesi

Agnodice

Virginia Apgar

Elizabeth Arden

Helen Taussig

Sheila Tobias

Lydia Villa-Komaroff

Chien-Shiung Wu

Rosalyn Yalow

Dixy Lee Ray итн.



Немало жени научници, а се палите по nerdy забеганки девојчиња со оквир наочарчиња и кратки сукњичиња :icon_mrgr: Ама нив гарант ги интересира мода, не наука.

Нема неспособни жени. Поделбата на работата по род ги прави ограничени и неспосбни. Нормално, како жените, така и мажите.
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.909
Поени од реакции
23.886
Хејта постов ти го прочитав со гласот на Тошо Малерот оти тој стил ми беше :pos:. Се гледа дека во брзање ти е пишан. Ајмо редоследно.
Она што ти не сфаќаш е дека јас одлично сфаќам дека пуси бла бла бла. На многу наврати сум ја опишал таа моќ.
Уф за ова со поголемово либидо кога ќе ти ја сснам Луси Лу има партал да те направи:icon_lol:. За апстиненцијата се слагам, токму таму лежи кључот на нивната моќ. Ние мора да испразниме ташаци они не. И се изненадив кога на времето во средно другарки ми кажуваат дека не мастурбираат кога немаат дечко, тоа ми беше на времето шок како може да не мастурбираш ако немаш секс. Они ем имаат поголема волја за апстинирање ем многу решно со еден позив може да си средат ситуација. Тоа го става мажот у факд ап позиција. Освен богатите. Они не се у факд ап позиција никад.
Пичката е пиштолот над твојата глава ако ти дозволиш така да биде. Пичката треба да биде пичка над твоите ташаци. Исто како со алкохол. Алкохолот треба да биде средство за твоја релаксација и расположение. А не средство за цироза и тикет до Бардовци. Е сега тоа што многу мажи свесно или не се поебуваат е нивни проблем.
Со тоа што имаш жена немаш ништо. На моентот пред да потпишеш на матично биди свесен дека уште утре може да си отиде. Ниту еден морален принцип, никаква чест, достоинство или обврска нема да ја спречат во тоа. Не е она мајка ти, не е најдобриот другар од пелени. Се дур не роди она има само еден интерес-нејзиниот. Ти си само орудие на нејзните интереси кое во секој даден момент може да стане непотребено. АКо не си го прифатил тоа, не потпишувај на матично. Што се тиче луксуз, како ќе си ја наредиш брат. Воспитани деца знаат и лижавче да ценат, невоспитани на 12 години бараат веспа. Што се тиче штимање, нештимање се согласувам, ама и тука мужите се криви. Не ти чини, ајт сиктер. Ама после тоа нема што да ебам. Дркај го дома или поштено иди и плати си курва, отколку да трпиш нечии испади. Оти жени немаат граници, до колку може да ти се сере на галва ќе ти се сере. Тие добро платените у мантили има што да ебат не се секирај. Може жени не ги есапеле дири биле нердови во хај скул а после од кога станале доктори на науки и кога пркнала првата асална пара одма светиш како тачкна на радаот и не си веќе во стелт моуд. Не се секирај ти, таков пропуст женско не прави. После оној делон со различни способности ти е ептен лејм. Да на иста вага е да уредиш соба во тонови и бои од една страна, и да си неурохирург, биолог по генетика или генерал у армија има иста тежина. Они сепак ја имаат најголемата тежина. Тежината на мајчинството. Тоа, барем за мене е света работа. И наместо и за нив да е така, тие на тоа гледаат како деградација во модерниве феминистички времиња. Да прифатиш да бидеш мајка значи да си проста во очите на другите жени што свршаваат на сексот и градот, може уште кај нас не е така ама во Јуроп е страшно. Трикови има повеќе хејта.
На крај играш ниско, како пиче кое во недостаток на аргументи ми пишува дека сум бил исфрустриран, во случајов суша. Сум се навикнал одамна на такви немоќни реакции. Знам де дека се заебаваш. И не, не барам некакви си луксузи као интелектуални и научни достигнувања or something, баш напротив цело време пишувам дека тоа кај нив го нема, ама како да ти кажам, они упорно не сакаат да се помират со тоа, а мене ми е интересно да реплицирам и да гледам како на класичен женски манипулативни начини ми докажуваат многу стереотипи за жени. Тоа е се.
Леп провод на Богомила и глеј да не се дрогираш оти
Не му попуштај ма! Глуми лудило, сака да те легне.
Добро нели сфати до сега дека како и кај браќата Тавитјан моето срце чука во 7/8 такт само за тебе.

Ипак тоа е таинтед лове, ама не онаа од 80-тите него оваа


Are you ready to play the game, ready to lose it all, sure you want to play?
 
A

AnFem

Гостин
Добро нели сфати до сега дека како и кај браќата Тавитјан моето срце чука во 7/8 такт само за тебе.

Ипак тоа е таинтед лове, ама не онаа од 80-тите него оваа


Are you ready to play the game, ready to lose it all, sure you want to play?
Нели ти е срам да изиграваш јавно фраер, а преку приватни пораки кога ти кажував дека те сакам, се усра?
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.909
Поени од реакции
23.886
Нели ти е срам да изиграваш јавно фраер, а преку приватни пораки кога ти кажував дека те сакам, се усра?
Ауу ниски ударци мајко мори, ццц женска работа кој знае што ќе си помислат луѓето:) . Ајде сега биди коректна до крај и не биди пуси и пиши тука што ти вратив јас, од мене јавно имаш одобрение да го објавиш тоа, ама немој да си сменила ништо.
 
A

AnFem

Гостин
Ауу ниски ударци мајко мори, ццц женска работа кој знае што ќе си помислат луѓето:) . Ајде сега биди коректна до крај и не биди пуси и пиши тука што ти вратив јас, од мене јавно имаш одобрение да го објавиш тоа, ама немој да си сменила ништо.
Приказни Сусаро, празни приказни... Јас ти изразувам љубов, ти ми филозофираш за Албанците. Епа кој ти е крив после што си исфрустриран, мајку му...?
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.909
Поени од реакции
23.886
Приказни Сусаро, празни приказни... Јас ти изразувам љубов, ти ми филозофираш за Албанците. Епа кој ти е крив после што си исфрустриран, мајку му...?
Ок, нејќеш ти еве јас ќе извадам конверзациите. Кога прв пат ми изјави љубов еве што ти одговорив

Не ме сакаш, ти сакаш или да ме нема или да се претопам во множеството атеобудисти кои ќе го уништат општеството. Јас од друга страна ги сметам таквите како тебе за опасност од висок тип ако се намножат. И со многу други луѓе сум бил драстично различен и како карактер и како личност па не било тоа непремостливо. Ова нашево не ќе да е. Виктор Иго во својата книга Вандеја се буни 1793 г. ќе пише дека кога не војувале меѓу себе, односно во оние саати на примирје кога ројалистите и републиканците се договорале дека нема да се напаѓаат и дека ќе си ги прибираат секоја на своја страна мртвите за да им приредат барем колку толку пристоен погреб, токму тогаш ројалистите и републиканците најмногу си правеле муабет и си се смееле. Ова нашево е токму тоа само нели не на тој брутален начин. Разбери дека секогаш ќе бидам не против тебе, туку против твоите идеологии, секогаш. Сакаш ти биди лезбејка, проститутка, веган, навивачка на Манчестер Јунајтед и останати преференци кои не можам да ги смислам, со тоа немам проблем се дур не пробуваш да ме конвертираш во истото. Меѓутоа со феминизам ај додуша може со тоа и не до толку ама со анархизам, либерализам, пацифизам, космополитизам и атеобудизам дефинитивно имам проблем, бидејќи тоа веќе претставува голема опасност, и што е уште пострашно ти не си способна да ја согледаш. Како што кажав Азриел проба со фино а јас нема да бидам толку фин, ни тогаш ни сега ни во иднина. Ние можеме да си кажуваме вицови и да си се смееме до утре ама да знаеш дека секоја можност на било каков легитимен и законски начин да можам делувам против куртоните од Стоковна куќа мост ќе го искористам до максимум. Едно е толеранција кога другиот е различен од тебе, друго е кога тој различен од тебе е закана по твојот живот и животот на твоите блиски. Се дур ова го знаеш да сме на чисто може да продолжиме надаље. Твоите пропаганди и постови нема да бидат толерирани од моја страна. Пишувај си ти во веганизам за коприви, јогурти од соја и некои треви за зајци. Ако налетам на таков пост може да кажам само бљак и или да го прерипам или нешто да те цитирам и да се посмеам на твоја сметка. Ама ако чепкаш по опасните работи нема да те штедам. Се надевам дека сме начисто, ако не сме well друга прилика.

На второто твое дека ме сакаш ова ти одговорив

Докажи ма дека ме сакаш. Ако ме сакаш треба да ми веруваш. Верувај ми и отарси се од Распеани скопјани, менада клубот и компанија. Знам дека не гледаш причина да го направиш тоа дури и откога ти беше убаво објаснето, ти не разбираш. Не мора да разбираш направи го тоа, за свое добро, без да бараш објаснување. Само верувај ми како што јас на пример сум им верувал на моите родители како мал, кога ме терале да правам некои работи кои како дее не само што нема никаква поента туку и ми биле крајно одбивни. После сфатив зошто така настапиле. Ќе ги манеш дизниленд филмовите пред да станат опасни? Диднт тинк соу. Толку од сакањето твое.


Добро ок признавам бев малце оштар во реакцијата. Yeah i know, дури и на приватни пораки го тупам ептен :(.
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Искрено, не ги прочитав сите. Меѓутоа, верувам дека на тест на интелигенција, мажите не би биле подобри од жените. Ако е така, се поставува прашањето зошто нема жени истакнати филозофи и научници. Одговорот е многу едноставен, жените не ги интересира ниту филозофијата, ниту науката. Жените не пројавуваат искрен интерес за ниту една тема која не може да се сведе на тоа дека треба да најдат маж, да затруднат и да родат. Пред извесно време читав интервју со една професорка по математика, и таа најискрено кажа дека освен љубовта, се друго за жената е илузија. Кажа дека и таа заглавила во математиката затоа што била заљубена во математичар.

Не сакам да им судам престрого на жените, не се тие виновни за нивната природа. Всушност, тие се самата природа, вечното обновување и раѓање...
ГЕНИЈАЛНО!!!!!!
 
Член од
11 јуни 2012
Мислења
45
Поени од реакции
83
Да не ти расипувам филм, овие дотичните се апсолутни анонимуси во филозофијата, и се релевантни колку баба ми Темјана...

;)
Не заебавај. Можеби другите се, ама овие две се топ. Еве мал извадок од товречкиот им опус:

Consider, for example, the project that established Julia Kristeva's reputation -- her investigation of what constitutes a poetic language:
For us poetic language is not a code encompassing the others, but a class A that has the same power as the function phi(x1....xn) of the infinity of the linguistic code (see the existence theorem, cf. p. 189), and all the `other languages' (the `usual' language, the `meta-languages', etc.) are quotients of A over more restricted extents (limited by the rules of the subject-predicate construction, for example, as being the basis of formal logic), and disguising, because of this limitation, the morphology of the function phi(x1....xn). (quoted S&B p. 41)​
Irigaray has famously argued that science is sexist; for example E=Mc2is `a sexed equation'. The reasons she gives for believing this are extraordinary. The equation
privileges the speed of light over other speeds that are vitally necessary to us. What seems to me to indicate the possibly sexed nature of the equation is not directly its uses by nuclear weapons, rather its having privileged what goes the fastest ... (quoted p. 100).​
The muddle here is so dense that it is probably not worth unpicking it. Suffice it to say, as S&B do, that Einstein's equation has been verified to a high degree of precision. Whatever Irigaray might feel about privileging the speed of light over `other speeds that are vitally necessary to us', the equation would not be valid if the speed of light (c) were replaced by another speed -- by, for example, the speed of a woman running after an escaping toddler in a supermarket. To put this another way, if the equation is sexist, so is nature; if scientists are sexist in respect of this equation, it is because matter is. And if matter is sexist, so are women, who are made of matter (though on that there is more to be said, as we shall see).
The sexism of science, Irigaray argues, explains why fluid mechanics is not as well developed as solid mechanics. The inability of (masculinist) science to deal with turbulent flow is explained by the association of fluidity with femininity: whereas men have sex organs that protrude and become rigid, women have openings that leak menstrual blood and vaginal fluids. Hence male science cannot cope with fluid dynamics. This seems somewhat to overlook that men, like women, are 90% water, that like women, they have 5.5 litres of blood circulating round their bodies, and that they bleed, salivate and, yes, take a leak -- just like women. Notwithstanding these elementary observations, this is Irigaray's explanation of why women are erased from masculinist theories, and fluids have been erased from science.

Цел текст го имаш тука
http://www.physics.nyu.edu/sokal/tallis.html
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.197
Не заебавај. Можеби другите се, ама овие две се топ. Еве мал извадок од товречкиот им опус:

Consider, for example, the project that established Julia Kristeva's reputation -- her investigation of what constitutes a poetic language:
For us poetic language is not a code encompassing the others, but a class A that has the same power as the function phi(x1....xn) of the infinity of the linguistic code (see the existence theorem, cf. p. 189), and all the `other languages' (the `usual' language, the `meta-languages', etc.) are quotients of A over more restricted extents (limited by the rules of the subject-predicate construction, for example, as being the basis of formal logic), and disguising, because of this limitation, the morphology of the function phi(x1....xn). (quoted S&B p. 41)​
Irigaray has famously argued that science is sexist; for example E=Mc2is `a sexed equation'. The reasons she gives for believing this are extraordinary. The equation​
privileges the speed of light over other speeds that are vitally necessary to us. What seems to me to indicate the possibly sexed nature of the equation is not directly its uses by nuclear weapons, rather its having privileged what goes the fastest ... (quoted p. 100).​
The muddle here is so dense that it is probably not worth unpicking it. Suffice it to say, as S&B do, that Einstein's equation has been verified to a high degree of precision. Whatever Irigaray might feel about privileging the speed of light over `other speeds that are vitally necessary to us', the equation would not be valid if the speed of light (c) were replaced by another speed -- by, for example, the speed of a woman running after an escaping toddler in a supermarket. To put this another way, if the equation is sexist, so is nature; if scientists are sexist in respect of this equation, it is because matter is. And if matter is sexist, so are women, who are made of matter (though on that there is more to be said, as we shall see).
The sexism of science, Irigaray argues, explains why fluid mechanics is not as well developed as solid mechanics. The inability of (masculinist) science to deal with turbulent flow is explained by the association of fluidity with femininity: whereas men have sex organs that protrude and become rigid, women have openings that leak menstrual blood and vaginal fluids. Hence male science cannot cope with fluid dynamics. This seems somewhat to overlook that men, like women, are 90% water, that like women, they have 5.5 litres of blood circulating round their bodies, and that they bleed, salivate and, yes, take a leak -- just like women. Notwithstanding these elementary observations, this is Irigaray's explanation of why women are erased from masculinist theories, and fluids have been erased from science.​
Цел текст го имаш тука​
:facepalm::facepalm:
 
B

Black Guard

Гостин
E=Mc2 is `a sexed equation
Ова е невозможно,ајнштајн сепак е во право дека универзумот можеби има крај ама дефинитивно човековата глупост навистина нема граници.

This seems somewhat to overlook that men, like women, are 90% water, that like women, they have 5.5 litres of blood circulating round their bodies, and that they bleed, salivate and, yes, take a leak -- just like women. Notwithstanding these elementary observations, this is Irigaray's explanation of why women are erased from masculinist theories, and fluids have been erased from science.
Зошто не воведат нобелова награда за глупост?
 
А

Антоние

Гостин
Не заебавај. Можеби другите се, ама овие две се топ. Еве мал извадок од товречкиот им опус:

Consider, for example, the project that established Julia Kristeva's reputation -- her investigation of what constitutes a poetic language:
For us poetic language is not a code encompassing the others, but a class A that has the same power as the function phi(x1....xn) of the infinity of the linguistic code (see the existence theorem, cf. p. 189), and all the `other languages' (the `usual' language, the `meta-languages', etc.) are quotients of A over more restricted extents (limited by the rules of the subject-predicate construction, for example, as being the basis of formal logic), and disguising, because of this limitation, the morphology of the function phi(x1....xn). (quoted S&B p. 41)​
Irigaray has famously argued that science is sexist; for example E=Mc2is `a sexed equation'. The reasons she gives for believing this are extraordinary. The equation​
privileges the speed of light over other speeds that are vitally necessary to us. What seems to me to indicate the possibly sexed nature of the equation is not directly its uses by nuclear weapons, rather its having privileged what goes the fastest ... (quoted p. 100).​
The muddle here is so dense that it is probably not worth unpicking it. Suffice it to say, as S&B do, that Einstein's equation has been verified to a high degree of precision. Whatever Irigaray might feel about privileging the speed of light over `other speeds that are vitally necessary to us', the equation would not be valid if the speed of light (c) were replaced by another speed -- by, for example, the speed of a woman running after an escaping toddler in a supermarket. To put this another way, if the equation is sexist, so is nature; if scientists are sexist in respect of this equation, it is because matter is. And if matter is sexist, so are women, who are made of matter (though on that there is more to be said, as we shall see).
The sexism of science, Irigaray argues, explains why fluid mechanics is not as well developed as solid mechanics. The inability of (masculinist) science to deal with turbulent flow is explained by the association of fluidity with femininity: whereas men have sex organs that protrude and become rigid, women have openings that leak menstrual blood and vaginal fluids. Hence male science cannot cope with fluid dynamics. This seems somewhat to overlook that men, like women, are 90% water, that like women, they have 5.5 litres of blood circulating round their bodies, and that they bleed, salivate and, yes, take a leak -- just like women. Notwithstanding these elementary observations, this is Irigaray's explanation of why women are erased from masculinist theories, and fluids have been erased from science.​
Цел текст го имаш тука​
Повеќето жени сметаат дека се' на светот се врти околу секс затоа што тоа е нивниот извор на моќ, оттука тие интерпретираат се' што се случува низ леќите "секс = моќ".

Жената смета дека за да ја одземеш моќта на мажот треба да му одбиваш секс.

И токму заради ова постојат вакви ненормални женски папагали кои го гракаат ова цело време одново и одново, затоа што на жените им е потребно мажите да веруваат дека сексот е end all be all of everything за да можат жените да држат барем грам на статус или моќ.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom