Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
јас би ти препорачал ленти за "хипноза" за "total self confidence" каде што ја репрограмираш подсвеста на поинакви реакции, односно веќе се замислуваш каков што сакаш да бидеш, и визуелизираш како тоа навистина веќе си, со голема самодоверба, комуникативен со смисла за хумор, опуштен, смирен, кул..

Тоа е кога ставаш слушалки легнуваш негде и се опушташ до максимално ниво го слушаш гласот и почнуваш да се визуелизираш каков навистина сакаш да бидеш. И како тоа веќе си.

Кога ќе сфатиш дека ти си во тотална контрола со светот и животот околу тебе, и ќе се почувствуваш "семоќен" , тогаш ќе сфатиш дека колку повеќе не ти е грижа што другите мислат за тебе толку повеќе другите ќе те ценат и почитуваат како карактер. Толку попозитивен ќе бидеш, и повеќе харизма ќе се шири околу тебе.
Ќе сфатиш дека и другите се "изгубени" како тебе и размислуваат на ист начин како тебе, размисли што тебе ти се допаѓа кај некоја личност и зошто, тогаш ќе знаеш каков треба да бидеш ти за да има позитивна реакција од околината.

Опушти се и "зграпчи го денот" na почетокот може да ти биде тешко и чудно за тебе и другите, но знај дека навистина делува и после ќе ти биде многу подобро.

А што се однесува до психијатриве.. тие се поизгубени од тебе верувај.. имав случај да отидам кај една психијатар(женско) (ептен јака, млада, срцка) која што почна да се губи (здткува, збунува) од мојот eye contact, смиреност и strong body language.

Одличен совет! Ова јас на себе го имам испраксирано!
И делува! (y)

Во последно време мн. глупо се осеќам,меланхолично....
Излегувам чаршија се осеќам глупо,нон-стоп го гледам часовникот едвај чекам да речат да си одиме.:cuc:
Ако не излезам чаршија си мислам кизнај шо чуда има пре пре интересно сигурно е ова она ќе смуваш нешто ваму таму ама .!.
Другариве што мислев дека се "другари" полека пополека кој на една страна кој на друга,а сепак лице ми прават тоа ме нервира!

Any help? :confused:

Во последно време мн. глупо се осеќам,меланхолично....
Излегувам чаршија се осеќам глупо,нон-стоп го гледам часовникот едвај чекам да речат да си одиме.:cuc:
Ако не излезам чаршија си мислам кизнај шо чуда има пре пре интересно сигурно е ова она ќе смуваш нешто ваму таму ама .!.
Другариве што мислев дека се "другари" полека пополека кој на една страна кој на друга,а сепак лице ми прават тоа ме нервира!

Any help? :confused:
И мене ми се дешава истото само не правам голема работа од тоа. Пробај да си најдеш некоја занимација дома или каде и да поминуваш подолго време и се ќе биде добро :) Само позитивно и се ќе си дојде на место
Поздравче

Незнам што се случува со мене, последните 7-8 месеци немам желба за ништо, ме маваат чудни депресии, не ми се живее. Како сите соништа да ми пропаднале.... Не сум веќе оној стариот, а незнам што ме промени толку. Загубив секаква желба за дружење, за работа, за учење за СЕ. Претходно работите ги правев со страст, со желба за докажување, сега ми е сеедно дали ќе положам со 6, со 10 или воопшто нема да положам. Дали обврските на работа ќе ги завршам денес или ќе остаавам нешто за утре а требало денес да го сработам.
Некако не ја наоѓам смислата на постоењето, на живеењето. Нонстоп сум нерасположен, нервозен, агресивен, кога зборувам со други луѓе неможам да се концентрирам, зборувам неповрзано...

Незнам што се случува со мене, последните 7-8 месеци немам желба за ништо, ме маваат чудни депресии, не ми се живее. Како сите соништа да ми пропаднале.... Не сум веќе оној стариот, а незнам што ме промени толку. Загубив секаква желба за дружење, за работа, за учење за СЕ. Претходно работите ги правев со страст, со желба за докажување, сега ми е сеедно дали ќе положам со 6, со 10 или воопшто нема да положам. Дали обврските на работа ќе ги завршам денес или ќе остаавам нешто за утре а требало денес да го сработам.
Некако не ја наоѓам смислата на постоењето, на живеењето. Нонстоп сум нерасположен, нервозен, агресивен, кога зборувам со други луѓе неможам да се концентрирам, зборувам неповрзано...

Промени го тоа што те мачи, тоа што те довело до оваа ситуација... Ако воопшто може да се промени.. Ако не научи да живееш со него.

Изгледа дека си жртва на крадење на личната биоенергија.
Тоа може да биде преку магија најверојатно, тоа е
магијата програмски образец преку кои се исцицува биоенергијата на жртвата, и го остава без желба за живот,
радост, без енергија воопшто.
Може ќе речеш неверувам во такви работи и да користиш хелекс и сл, но тоа не е лек.
Само труење со седативи.

Ако сакаш подетално за исцелување од ваквата состојба
ќе ти пишам приватна порака.

Можеш да побараш помош од психолог или психијатар
верувам ќе помогне, но не целосно за да се острани проблемот и врати желбата за живот

Znaci vekje podolgo vreme imam problem so komunikacija so lugeto. Ednostavno ne mozam da se opustam pred luge so koi do vcera sme se zaebavale za se i sesto, sme kazuvale vicevi i zaebancii na nasa smetka. Tuka spagjaat najdobri dugari/drugarki, pa i rodnini. Za lugeto sto malku gi znam ili voopsto ne gi poznavam ne sakam da pravam muabet. Edinstveno pod dobra doza na alkohol bi svrtel nekoi "bosh" muabeti od tipot: kolku e saatot, vie od tuka ste, vi se svigja muzikata, ili sto e najstrasno koga se zapoznavam so nekoja devojka najcesto ostanuva na toa taa da si go kaze imeto, jas moeto i edno bezlicno "milo mi e".

Imam nabieno mnogu kompleksi od tipot sto ke kazam, dali ke go kazam pravilno, dali sum dobro oblecen, dali moeto odnesuvanje im smeta, dali moeto minato/privatnost ke bide predmet na razgovor (nesto od koe posebno se plasam pred se vo pogled na brojot na devojki/vrski), ednostavno ne mozam da najdam zaednicka tema za muabet i so licnosti so koi do pred edna godina sum bil vo dobra komunikacija.

Mislam deka problemot nastana pred 2-3 godini otkako zaminav na fax, i ednostavno poradi dalecinata nekoi luge nepravedno gi oddaleciv od sebe i so toa samiot si staviv precki. Se slucuva da so vcerasnite super dobri prijateli na prasanjeto sto ima novo cestopati da odogovaram: nisto eve ucam, ili nisto eve polagam. Voglavnom odgovori povrzani so fakultet, nesto sto na niv ne im e bas najbitno.

Uste edna rabota povrzana so ova e mojata "nepretstavitelnost", se kompleksiram koga ke se pozdravuvam so bliski luge vo sredini kade ima i drugi nepoznati luge za mene. Cestopati se slucuvalo nekoj blizok ili prijatel/ka sto sum go/ja zapoznal neodamna da me odminat ili da ja zavrtat glavata prepravajki se deka ne me videle. Pa duri i eventualno da se pozdravat se ke bide na toa: zdravo kako si? pozz cao. Koga sum pijan se mi ide pobrzo, mi se pusta jazikot, no naredniot den sum trup, flegma, ednostavno ne mi teknuva sto muabet da pravam so tipkata so koja vecerta sme se ubile od zboruvanje so saati.

Znam deka problemot e vo mene, mojata sramezlivost i vo moite kompleksi, megjutoa sakam da znam dali ima nekoe resenie za mojot problem osven poseta na psiholog/psihijatar? Dali ima nacin povtorno da se socijaliziram, bidejki mislam deka ili sum propustil nekoj del od socijalizacijata ili ednostavno nekoi bitni socioloski naviki sum gi prespal, sum gi zaboravil bukvalno. Se plasam da zboruvam so ova so moite roditeli bidejki ne veruvam deka razgovorot nesto premnogu bi smenil a i mislam deka pogresno bi me razbrale.

Психолог или психијатал тешко дека ќе ги разреши твоите проблеми, можеби и ќе помогне донекаде незнам.
Немаш некои фактори во твојот живот за бидеш
искомплексиран, на пр твоите дома да се тепаат, родители алкохоличари или наркомани, ниту пак некоја тешка сиромаштија, значи нема рационална причина за комплексите.
Ако случајно отидеш на психијатар ќе ти даде терапија,
дали хелекс, ладомил, дијзепам или др не е важно тие
се само седативи не се лек.
Можеби проблемите се предизвикани од други фактори.
Пробај со алтернативна медицина мој совет(ако сакаш препорака ќе ти пишам приватна порака), верувам дека ќе ти ги разреши блокадите, ако мислиш дека
нема да успее тоа или е неможно во ред е,
можеш да земеш терапија од твојот психијатар но тоа
не е лек.

Здраво!
Имам 19 години.
И проблеми со (не)спиење.
Ако легнам во некое понормално време, пример 12-1 саат, се будам во 03:03. И секогаш во тоа време! Или во 03:27.Ако легнам пак покасно, кај 3-4 саат, не заспивам до 7. И кога се будам срцето ми чука 200 на саат и целата се тресам. И така ќе мине уште саат-два дури да се смирам и по можност пак да заспијам.
Честопати заспивам со запалено светло, и никако сама во соба. И тој "другиот" во собата мора да биде буден за јас да заспијам, инаку се чувствувам како да сум сама. Ако нешто ми "затропа" во собата (или во главата) нема да заспијам. Како постојано да сум на штрек или да чекам нешто да се случи...
Па одев кај бајачки па баеја пустеја што правеа не знам сите викаа ќе помине и ништо.

Овие глупи стравови постепено се наталожија на мене последните два и пол месеци, поточно од кога се заострија етничките односи меѓу Македонците и Албанците после петкратното убиство за Велигден, па одење до факултет со автобус (бев сместена во Автокоманда а факултетот ми е во Карпош) ми беше "survivor" па тепачки по автобуси па протести па тоа специјалците во Автокоманда и цајканите на абтобуските станици и цела таа вжештена атмосфера дека 2001 ќе се повтори...
Се тешев со тоа дека кога ќе се вратам во моето родно место, кое е мало, некои 16000 жители,ќе се вратам во нормала но немам подобрување. И се ми е до психата,знам. Но не можам да си помогнам. Или барем не знам како.
И затоа ве молам за помош.
И благодарна сум ви однапред!

Имам проблем,и незнам што да правам....опседнат сум со една личност така кажано...со таа личност постојано комуницирам....за да некако престанам да сум опседнат со таа личност што треба да направам? треба ли некое време да престанам да комуницирам со таа личност?

Имам проблем,и незнам што да правам....опседнат сум со една личност така кажано...со таа личност постојано комуницирам....за да некако престанам да сум опседнат со таа личност што треба да направам? треба ли некое време да престанам да комуницирам со таа личност?

Како опседнат? Дај малце повеќе информации. Девојка е? Сакаш нешто со неа? Особа некоја која идол ти станала, сакаш да бидеш како него/неја? Расправија некоја па не си се доискажал па те мачи сега во мислите? Anything?

Па се работи за девојка....сакам да имам нешто со неа ама едноставно моментално ништо неможе да се деси...а јас постојано комуницирам со неа....и мене со тоа што комуницирам уште повеќе сум опседнат со неа...а ако престанам да комуницирам исто ќе ми биде глупо....незнам што да правам па си реков да видам некој совет да добијам што како да правам и така :D...

Па се работи за девојка....сакам да имам нешто со неа ама едноставно моментално ништо неможе да се деси...а јас постојано комуницирам со неа....и мене со тоа што комуницирам уште повеќе сум опседнат со неа...а ако престанам да комуницирам исто ќе ми биде глупо....незнам што да правам па си реков да видам некој совет да добијам што како да правам и така :D...

Имате разговарано за тоа? Знае дека ја свиѓаш и дека сакаш нешто со неа? Види, има многу начини како да освоиш девојка ако тоа е проблемот. Голем qурац ако ти рекла не сега, биди упорен ке го најдеш начинот. Пробај се во љубов и секс темите;) , не ти треба к. психолог за ова, тотално ок е да се чустуваш вака ако ептен сакаш да бидеш со некого а од некаква си причина неможеш. Ако ептен ја свиѓаш, потруди се ке најдеш начин. Кога би сакал да кажеш нешто повеќе, би било многу полесно ама вака треба да нагаѓам.

Friend zoned? (кога веќе бараш одговор на интернет, имаш миљон совети како да искочиш од оваа dark zone :pos:)
Сте имале нешто па си заебал работа? (2 милиона начина како да се искупиш и да се извиниш ;) )
Има дечко ( плати убиец, намести го со друга(y), или најдоброто победи ја конкуренцијата фер - покажи дека си подобар и бла бла такви ствари ама прашај друг за ова :pos:)...
Слободна е само треба да ја освоиш? (лаже не си нејзин тип?) 5 милиона совети на интернет

Не ти треба психолог бато, ти треба муда. Ако ти се мали овие, купи си поголеми, закачи си ги, и do what you gotta do...

le me trying to help :)

Здраво!
Имам 19 години.
И проблеми со (не)спиење.
Ако легнам во некое понормално време, пример 12-1 саат, се будам во 03:03. И секогаш во тоа време! Или во 03:27.Ако легнам пак покасно, кај 3-4 саат, не заспивам до 7. И кога се будам срцето ми чука 200 на саат и целата се тресам. И така ќе мине уште саат-два дури да се смирам и по можност пак да заспијам.
Честопати заспивам со запалено светло, и никако сама во соба. И тој "другиот" во собата мора да биде буден за јас да заспијам, инаку се чувствувам како да сум сама. Ако нешто ми "затропа" во собата (или во главата) нема да заспијам. Како постојано да сум на штрек или да чекам нешто да се случи...
Па одев кај бајачки па баеја пустеја што правеа не знам сите викаа ќе помине и ништо.

Овие глупи стравови постепено се наталожија на мене последните два и пол месеци, поточно од кога се заострија етничките односи меѓу Македонците и Албанците после петкратното убиство за Велигден, па одење до факултет со автобус (бев сместена во Автокоманда а факултетот ми е во Карпош) ми беше "survivor" па тепачки по автобуси па протести па тоа специјалците во Автокоманда и цајканите на абтобуските станици и цела таа вжештена атмосфера дека 2001 ќе се повтори...
Се тешев со тоа дека кога ќе се вратам во моето родно место, кое е мало, некои 16000 жители,ќе се вратам во нормала но немам подобрување. И се ми е до психата,знам. Но не можам да си помогнам. Или барем не знам како.
И затоа ве молам за помош.
И благодарна сум ви однапред!

Здраво,не сум компетентен да ти дадам професионален одговор ама ќе се обидам од мојата гледна точка да ти помогнам. Поради твоите стравови од тоа што си го видела сега имаш проблем со спиењето нели? Значи све е во твојата глава,пробај пред да си легнеш да не мислиш дека ќе станеш во 3 саат или пробај издувај се 1 ден без спиење или спиј 1-2 саата па да видиш дека има како бајче да заспиеш. Пред да си легнеш кажи си самата на себе дека тоа што било поминало. И пробај да размислуваш за нешто друго. Се ти е во главата. Замислувај дека си негде на одмор,со личноста што ја сакаш и како ти е убаво. Ова ти е пример само ама ќе видиш доколку се потрудиш твоите мисли да ги пренасочиш на нешто друго ќе биде боље.

Имате разговарано за тоа? Знае дека ја свиѓаш и дека сакаш нешто со неа? Види, има многу начини како да освоиш девојка ако тоа е проблемот. Голем qурац ако ти рекла не сега, биди упорен ке го најдеш начинот. Пробај се во љубов и секс темите;) , не ти треба к. психолог за ова, тотално ок е да се чустуваш вака ако ептен сакаш да бидеш со некого а од некаква си причина неможеш. Ако ептен ја свиѓаш, потруди се ке најдеш начин. Кога би сакал да кажеш нешто повеќе, би било многу полесно ама вака треба да нагаѓам.

Friend zoned? (кога веќе бараш одговор на интернет, имаш миљон совети како да искочиш од оваа dark zone :pos:)
Сте имале нешто па си заебал работа? (2 милиона начина како да се искупиш и да се извиниш ;) )
Има дечко ( плати убиец, намести го со друга(y), или најдоброто победи ја конкуренцијата фер - покажи дека си подобар и бла бла такви ствари ама прашај друг за ова :pos:)...
Слободна е само треба да ја освоиш? (лаже не си нејзин тип?) 5 милиона совети на интернет

Не ти треба психолог бато, ти треба муда. Ако ти се мали овие, купи си поголеми, закачи си ги, и do what you gotta do...

le me trying to help :)

Порано одевме и мн топ ни беше не се каравме никад и такви глупости,но бидејќи не се гледавме многу раскинавме...и после некое време 3-4 месеци почнавме пак да збориме и како што зборевме стана више секојдневие...и еден ден правевме муабет ми кажа дека сеуште ме свиѓа и јас и го кажав истото и се тоа,но батка ми вика неможам сега бидејќи одела со друг....хаха...и јас и реков аа епа океј тогаш...знаеш не изреагирав на друг начин и сеуште си збориме и она сеуште знае дека ја свиѓам само што незнае дека не престанувам да ја свиѓам она мислеше ќе ми каже дека оди со друг и ќе престанам да ја свиѓам ова она...и ти викам секојдневно збориме а мене што повеќе збориме ми е по заебано...и незнам што да правам...ај сеа try help me хехе:D

Порано одевме и мн топ ни беше не се каравме никад и такви глупости,но бидејќи не се гледавме многу раскинавме...и после некое време 3-4 месеци почнавме пак да збориме и како што зборевме стана више секојдневие...и еден ден правевме муабет ми кажа дека сеуште ме свиѓа и јас и го кажав истото и се тоа,но батка ми вика неможам сега бидејќи одела со друг....хаха...и јас и реков аа епа океј тогаш...знаеш не изреагирав на друг начин и сеуште си збориме и она сеуште знае дека ја свиѓам само што незнае дека не престанувам да ја свиѓам она мислеше ќе ми каже дека оди со друг и ќе престанам да ја свиѓам ова она...и ти викам секојдневно збориме а мене што повеќе збориме ми е по заебано...и незнам што да правам...ај сеа try help me хехе:D
Дечко чим она уште држи комуникација со тебе не е оладена, сака да се бориш за неа :)
Рекла дека и се свиѓаш, а има дечко... Сака да види реакција :)
Мислиш дека вреди да се бориш? - Тогаш продолжи :)
Ќе ја освоиш.
Али ако мислиш дека е безвредно, окапи ја
Но, ако и свртиш грб ( да го наречеме така) она тогаш ќе сфати некои работи. И ќе видиш на што си :)
А најпаметно ти е да напраеш најотворено со неа моабет, и ти ќе си знаеш на што си а и она, барем нема ни едната ниту другата страна да има лажна надеж :)
Среќно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom