A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?
Ne se prodolzuva nov dogovor, toj dogovor sto go imas toj ke ti tece, barem na mene taka mi napraija.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Сега пример да земам уште еден боом за 99 денари, што треба да направам? Пак да го продолжам договорот од ново на 2 години, или пак си останува истото?

не продолжуваш договор, ниту за пакетот ни потпишуваш нов за тој, кога сакаш земаш, кога сакаш враќаш

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
За електронски пристап до фактурите, активирајте ја бесплатната услуга Е-сметка, на еден од следниве начини:
  • посетете некој од продажните салони на ONE или
  • испратете e-mail на aktivirajesmetka@one.mk со следниве информации (и ќе Ви одговориме во рок од 24 работни часa):
    • Корисничко име на корисникот (username)
    • E-mail адреса на која треба да се активира услугата
    • Телефонски број за контакт, од потписникот на договорот
  • јавете се во Центарот за грижа за корисници, на бројот 181

Одговараат на e-mail или воопшто да не се мачам со праќање и да одам на првата или третата опција?

Исто така ми рекоа дека имам 6 mb интернет, а торенти не ми симнува побрзо од 420 kb/s. Направив и speed test и еве што ми покажа.
Пакетот ми е Fix/Net/Tv со неограничен интернет (значи 400 Gb).

Има некој друг со слична брзина на нетот или кај мене нешто не е како што треба?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Одговараат на e-mail или воопшто да не се мачам со праќање и да одам на првата или третата опција?

Исто така ми рекоа дека имам 6 mb интернет, а торенти не ми симнува побрзо од 420 kb/s. Направив и speed test и еве што ми покажа.

Има некој друг со слична брзина на нетот или кај мене нешто не е како што треба?
Брзина на интернет пристап download/upload: кај ADSL - до 6144 Кbps / 768 Кbps

Значи некогаш ќе ја имаш оваа брзина, а не нон-стоп.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
981

---> Da..najbrz odgovor ke dobies na mail....

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292

Па и ја ја немам оваа брзина, мене ми е околу 5,24mbps download.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Добро бе матер им ебам,само ја ли имам проблем со конекцијата на уан..па на 15 минути паѓа..еве месец дена..се јавив таму ми викаат дечко ќе средиме гајле немаш не се поти.. и пак исто..4 и кусур години сум на он.нет-оне..ама ова не се дешавало бе :mad:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509

Се е тоа во ред и мене ми е јасно. Меѓутоа проблемот е во тоа што никогаш досега не сум ја имал ни приближно. Како што кажав и претходно никогаш не ми се симнал торент со брзина поголема од 420 kb/s.
А од тоа што можев да прочитам на странава одредени корисници имаат далеку поголема брзина при download. Токму затоа и прашав.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Што волку нешто паѓа брзинава на торентов моментално? Пред еден-два дена дигаше 500-600? Варира брзината нешто. :D Capture.PNG

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55

Отприлика е секогаш волку, чат пат да успори малце, ама тоа многу ретко.

Kajgana Shop

На врв Bottom