Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
За каков господ нема докази?Се согласувам дека доказите се тенки но сепак ги има за разлика од тие за господ кој ги нема
За каков господ нема докази?Се согласувам дека доказите се тенки но сепак ги има за разлика од тие за господ кој ги нема
Прво јас никого не нарекувам бог бидејќи не верувам во постоењето на Allmigty Creator. Ај размисли што те прашав. На Земјава има над 2 милиона (некои тврдат дека се и многу повеќе) живи видови на животни и уште толку растенија. Не е можно сите Е.Т. да ги донесе. Не ти е чудно малку?
Еве нека се и вонземјани, тие како се настанати?
Втора работа, научно е докажано дека видливиов дел на универзумот се шири, постојано умираат и се раѓаат ѕвезди, се менува универзумот/мултиверзумот (или веќе што и да е) и постано има некакво си движење во истиот. Што е со живиот свет? Не се менува?
господ бог креаторот таткото на исус тој шо ги создал адам и ева незнам поинакоу како да го опишамЗа каков господ нема докази?
Епа токму тоа, велиш дека нема докази за нешто што не знаеш да го опишеш Како знаеш немањето докази на што се однесува?господ бог креаторот таткото на исус тој шо ги создал адам и ева незнам поинакоу како да го опишам
Полека момче, не се лути толку, само правиме муабет. Никој не рече дека си некој си научник. Само колку да те поттикнам на размислување.Еј еј еј шо ме мислиш ти мене од каде да знам јас тие како се настанати?? Шо има врска ширењето на универзумот со живиот свет? И секако дека Е.Т. не ги донеле сите туку дел од нив кои со генетски инжинеринг се дел од денешниот животински свет кој го имаме.
Мислев тебе да ти го опишам за да сфатиш за кој прам муабетЕпа токму тоа, велиш дека нема докази за нешто што не знаеш да го опишеш Како знаеш немањето докази на што се однесува?
ЈАс стално велам имај доза на резерва
Добро у реду е.Мислев тебе да ти го опишам за да сфатиш за кој прам муабет
Јас велам дека на пример 1 милион вида постоеле и со генетски инжинеринг (со правење на хибриди) дошло до други видови на животни и понатаму еволуцијата продолжува со спојување на 2 новодобиени хибриди намерно или не и така натаму сега сфаќаш која е мојата (ќе речам) теорија. Исто така и со човекот, така се добиени раситеПолека момче, не се лути толку, само правиме муабет. Никој не рече дека си некој си научник. Само колку да те поттикнам на размислување.
Прво генетскиот инжинеринг е исто еволуција. А и 4 милиона (најмалку) видови не може да се генетски инжинеринг.
Еволуцијата на универзумот и тоа како е поврзана со еволуцијата на живиот свет. Значи паралела ако неоргаската материја „знае“ да менува облици, тогаш органската уште повеќе.
Ако и се случила вонземска интервенција, (нити го негирам, ниту стојам зад тоа, едноставно не знам) тие некако треба да настанале, не постоеле вечно како такви.
Т’нка ти е теоријата. Еволуцијата се одвивала, научно потврдено. И од каде тие милион кои постоеле? Од кај се створија?Јас велам дека на пример 1 милион вида постоеле и со генетски инжинеринг (со правење на хибриди) дошло до други видови на животни и понатаму еволуцијата продолжува со спојување на 2 новодобиени хибриди намерно или не и така натаму сега сфаќаш која е мојата (ќе речам) теорија. Исто така и со човекот, така се добиени расите
Очигледно погрешно ме разбираш. Сакав да речам дека не е ништо статично и без промени. Panta Rei. Се е во едно константно циркуларно движење/промена, како на макро така и на микро ниво. Дека не постои едно нешто кое отсекогаш постои.Еволуција се разбира како што велиш ти, или можеби се од некоја предходна генерација на E.T. не знам т.е. никој не знае за т'нка не велам дека не е ама поинаку како би ја објаснал ? Самиот велиш дека не веруваш во господ а испаѓа дека кон тоа целиш или погрешно те разбирам
Хехе знам за тоа дека е така но зошто тоа го спомнуваш тоа ме чуди не негирав такво нешто досега колку шо знам.Очигледно погрешно ме разбираш. Сакав да речам дека не е ништо статично и без промени. Panta Rei. Се е во едно константно циркуларно движење/промена, како на макро така и на микро ниво. Дека не постои едно нешто кое отсекогаш постои.
Сигурен си?Хехе знам за тоа дека е така но зошто тоа го спомнуваш тоа ме чуди не негирав такво нешто досега колку шо знам.
Значи ја негираш еволуцијата и велиш дека нема промени. Башка што науката не вели така.Во науката се разбира, шо се однесува па до настанувањето на универзумот и човештвото не се согласувам со научниците некако не ми е логична теоријата за Биг Бенг и дека по случаен пат сме настанале од мајмун, мајмунот претходно од што ти ја знам што и така натаму.
imaa imaa..За каков господ нема докази?
Негирам дека човекот настанал од мајмун по пат на еволуција. Велам дека настанал од мајмун по интервенција на E.T. со генетски инжинеринг.Сигурен си?
Значи ја негираш еволуцијата и велиш дека нема промени. Башка што науката не вели така.
Малку ли е со вернициве што се убедуваме, срамота е, знам не си од нив.Негирам дека човекот настанал од мајмун по пат на еволуција. Велам дека настанал од мајмун по интервенција на E.T. со генетски инжинеринг.
Во науката се разбира, шо се однесува па до настанувањето на универзумот и човештвото не се согласувам со научниците некако не ми е логична теоријата за Биг Бенг и дека по >случаен< пат сме настанале од мајмун, мајмунот претходно од што ти ја знам што и така натаму.