Wingsuit Flying-Extreme Sport

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕ'вер
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Ова е релативно нов екстремен спорт..
Идејата потекнува...можеби уште од самата приказна за Дедал и Икар.Бсушност човекот од секогаш сакал да лета и сонот е остварен:vozbud:
Се работи за спорт кој има опрема-
wingsuit--
wingsuit.jpg

и вкучено падобран.Всушност првично се почнало со класичен падобрански пад,со којшто вие со костимот контролирате колку и каде да се движите.Брзината одприлика се движи меѓу 180–225 km/h а измерени се и помали брзини."Првичната намена" била вајда превише досадна и на дечките кои се занимаваат со спортов им текнало идеја да пробаат лет од планини со добар распоред на карпи кајшто ке можат да ги испробаат маневарските способности:helou: ГЛЕТКИТЕ СЕ НЕВЕРОЈАТНИ И ВЕ ОСТАВААТ БЕЗ ЗДИВ !

Wanna try???

АУ!
Прекрасно е, секогаш сум сакал вакви работи ДА ГЛЕДАМ, не да ги практикувам. Стварно ако ми се укаже можност ова не би го направил од страх. Кога ги гледав како до карпите летаат, ова е језиво, ама сигурно они командат 99%, бидејки не е можно така да се лизгат по карпите.
Значи слетуваат со падобран а од што сакат рипаат, а и да настане некој проблем во врска со оделото имаш падобран, значи не е до толку страшно за професионалистите.

добро е добро е.

АУ!
Прекрасно е, секогаш сум сакал вакви работи ДА ГЛЕДАМ, не да ги практикувам. Стварно ако ми се укаже можност ова не би го направил од страх. Кога ги гледав како до карпите летаат, ова е језиво, ама сигурно они командат 99%, бидејки не е можно така да се лизгат по карпите.
Значи слетуваат со падобран а од што сакат рипаат, а и да настане некој проблем во врска со оделото имаш падобран, значи не е до толку страшно за професионалистите.

добро е добро е.
Значи не е толку страшно,ама добар филинг треба да е како што гледам по реакциите.Има и несреќни случаи,така да не е до толку безопасно.Мене да ми се пружи шанса ке се џитнам па што сака нека биде ;) Проблемот за летањево на вакви места како во клипот е тоа да се најде таков погоден терен како местово во Норвешка кај што е снимено ова.
Како да не се џитосаш...

hats not a dude its chuck norris :pos2:

ЛЕЛЕ!

Хаха, мене ми е страх бре, како ке рипнам цц :) алал нека ви е .. стварно изворедна работа е ова.
Али добро, имаат места кај можеш да уживаш во тоа, што ке правиш тука во Македонија ке се фрлиш од Камениот мост, хаха.

Значи не е толку страшно,ама добар филинг треба да е како што гледам по реакциите.Има и несреќни случаи,така да не е до толку безопасно.Мене да ми се пружи шанса ке се џитнам па што сака нека биде ;) Проблемот за летањево на вакви места како во клипот е тоа да се најде таков погоден терен како местово во Норвешка кај што е снимено ова.
Како да не се џитосаш...

hats not a dude its chuck norris :pos2:

Ова не е нормално ја би умрел од страв..секоја чест за тие што ја прават оваа ствар...:nesvest::nesvest:

Разубавување во HD..
[video]http://player.vimeo.com/video/14177368[/video]

Темава ја отварам само колку да ви протечат лиги :)
Спортот кој што мене дефинитивно некогаш ако ми се укаже шанса би го практикувала. Кај нас мислам дека нема луѓе кои што се занимаваат со ваква работа... баш штета.
Што се однесува до опремата нема некоја голема филозофија. Имате специјално одело кое што помага подолго време да останете во воздух а за слетување се користи падобран.
Еве неколку клипчиња:

Wow...

Многу јако изгледа, прекрасно, само не би го пробувал...

прво со падобран да рипам па после на ова ќе мислам,:P иако кај нас ова тешко.

Како лилјаци се, интересно ама имам фобија од височина така да ова не е за мене... :/

Еден удар и милион скршеници. не фала :D

Темава ја отварам само колку да ви протечат лиги :)
Спортот кој што мене дефинитивно некогаш ако ми се укаже шанса би го практикувала. Кај нас мислам дека нема луѓе кои што се занимаваат со ваква работа... баш штета.
Што се однесува до опремата нема некоја голема филозофија. Имате специјално одело кое што помага подолго време да останете во воздух а за слетување се користи падобран.
А сигурна си доклку ти се укаже шанса ке го изведеше скокот? Малце се тие луѓе што имаат срце за Base Jump + wingsuit. Вака на око е убаво ама да не си им у кожа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom