Зелен картон

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
C

cige

Гостин
На 3ти јули треба да одам за Грција, а регистрацијата и осигурањето ми важат до 12ти јули. Идам сабајле во здружение за да ја регистрирам колата порано и ми викаат дека џабе ми е, посекако новата регистрација и осигурање ќе ми стапат во функција од 12ти, безразлика кога сум платил. И ми рекоа дека до 9ти морам да се вратам. Чаре?:(

И јас го имам истиот проблем... регистрацијата ми истекува на 05 Јули, треба да патувам кај 20ти Јуни.
Јас се распрашав, ми рекоа дека можам да побарам нова полиса на осигурување која ќе важи од 20ти Јуни до наредната година исто време. Практично немам пробано уште.

На 3ти јули треба да одам за Грција, а регистрацијата и осигурањето ми важат до 12ти јули. Идам сабајле во здружение за да ја регистрирам колата порано и ми викаат дека џабе ми е, посекако новата регистрација и осигурање ќе ми стапат во функција од 12ти, безразлика кога сум платил. И ми рекоа дека до 9ти морам да се вратам. Чаре?:(
Може да ја регистрираш колата порано, на пример да ја регистрираш на први јули, ќе изгубиш 12 дена од регистрацијата, ама ќе можеш на раат да си патуваш. Не знам зошто ти рекле така, ние ја регистриравме порано и немавме никаков проблем, зошто би морало да се враќаш кога ќе имаш валиден зелен картон и регистрација.

Некои осигурителни компании нудат за околу 1.000 денари да ти извадат зелена карта за до остатокот на траењето на осигурувањето доколку веднаш извадиш нова автомобилска одговорност за следната година кај нив, како и нов зелен картон. Тоа ти е единствена солуција, распрашај се во компанијата кај што ти е извадена полисата за автоодговорност.

Незнам зашто не би можело, еве д ругар ми утре иде за грција а регистрацијата му истекува на 21 јуни , а нели треба и картон да се извади, се јавивме и ни рекоа дека може ,регистрацијата ке важи од 21 јуни а картонот од утре, и дека нема никаков проблем,незнам кај вас како е али треба да се распрашаш,

И јас го имам истиот проблем... регистрацијата ми истекува на 05 Јули, треба да патувам кај 20ти Јуни.
Јас се распрашав, ми рекоа дека можам да побарам нова полиса на осигурување која ќе важи од 20ти Јуни до наредната година исто време. Практично немам пробано уште.
Мене ми рекоа дека единствено решение ми е да дадам 120 евра, што значи да си извадам 1 картон за до 12ти, и уште 1 за после 12ти.

Е така на мајка им. Мора да постои некакво решение...

Мене ми рекоа дека единствено решение ми е да дадам 120 евра, што значи да си извадам 1 картон за до 12ти, и уште 1 за после 12ти.
Сега зелениот картон се вади и важи една година,ама со регистрацијата мора да имаатиста важност.Можеш и пред истек на регистрација да ја регистрираш и извадиш зелен картон и регистрацијата ќе ти важи до наредната година.Исто така можеш и по истек на регистрација,повторно да ја регистрираш кога сакаш.

Не го јадат пазарот воловиве.
Денеска (прерано) ја регистрирав колата, и нема зелен картон за 10-15 дена.

Вака сега
Регистрацијата ми истекува на 20 август, а планирам да идам на одмор на 18 јули, и треба сега да извадам зелен картон али ке ми важи до 20 август, значи треба за еден месец да платам 60 евра а исто толку е и за една година.Па би прашал имал ли е некој вакво искуство или да речеме во вакви случаи да плати пример за еден месец до истекот на регистрацијата и ако има преку која осигурителна компанија, поз однапред благодарам

Јас имав такво искуство пред десетина дена (како што можеш да видиш погоре).
Точно е тоа што го велиш - (ако сакаш) треба да извадиш зелен картон за цела година со кој ќе го покриеш периодот 18 јули - 20 август, и за наредната година (пак ако сакаш).
Зелен картон за 1 ден, 10, 100 дена... НЕМА.

Јас имав такво искуство пред десетина дена (како што можеш да видиш погоре).
Точно е тоа што го велиш - (ако сакаш) треба да извадиш зелен картон за цела година со кој ќе го покриеш периодот 18 јули - 20 август, и за наредната година (пак ако сакаш).
Зелен картон за 1 ден, 10, 100 дена... НЕМА.
Значи сакал некел мора да се плати како за една година, а што убаво си беше пред неколку години и бираш за 1, 3 , или година, ке им полниме џебовите на компаниите затоа и нкнуват ко печурки секој ден

Не се согласувам со тебе, само мислам дека навремено треба да се вади картонот (при регистрација на возилото). Не се сеќавам точно, ама порано околу 50 евра беше месечен зелен картон. Сега 60 евра (или 90) ти е за цела година.
Само одлучи навреме наместо во 5 до 12.
Згрешив минатата година па не извадив и ми го поремети тоа одморот малку, ама годинава уште утре вадам и потоа при секоја регистрација (на 05 Јули ми истекува регистрацијата).

Ова се старите цени
еден месец - 2.450 денари,
три месеци - 3.670,
шест месеци - 5.500
за цела година - 9.760 денари

Значи само треба да се одлучи навреме. Не дека не заебуваат. Цената на сегашен годишен зелен картон е многу помала од 2 поранешни едномесечни или колку еден тримесечен.

А сега има ли месечен зелен картон или мора за цела година да се вади и колку пари е? Ај некој ако има сигурна аинформација нека пише?????????????

А сега има ли месечен зелен картон или мора за цела година да се вади и колку пари е? Ај некој ако има сигурна информација нека пише?????????????
Само годишен цената му е околу 90 евра или зависи од кубикажата и киловатите на возилото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom