Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Mожет нашиве да го земет Босингва за 0 денари? На кое дереџе еј, за секој слободен играч помисувам дека би можеле да го земиме, јбг само то остана.
добро засилување ќе биде босингва за 0 :)
на постпејд :pos:
незнам шо толку страв од јуве ко демек ИГРАЧИШТА земале па ќе не газат... Погба да беше нешо посебно Фергусон немаше да се откаже од него...Исла и Асамоа се солидни играчи али не се ништо посебно...можеш и статистика да им видиш нема ништо специјално таму...
иначе за трансфериве почекај нека изиграат некоја утакмица... и за ночерино имаше волку серење па испадна трансфер на годината.... :)
и исла и асамоа се страшни играчишта. камоли да дојдеа и двајцата во милан, имаше да газиме
али и констант е тука негде ;)

вака-нака добри трансфери направи милан, само фали уште едно играчиште од средината

Моментално на Јуве му фали еден напаѓач.. Тогаш дури и на ЛШ може да се надеваат. И 90% ке земат некој добар напаѓач, останува да видиме кој.
Челзи коа освои со тој тим ЛШ нема зашо јуве и милан да не се надеваат на исто ... ;)
--- надополнето: 4 јули 2012 во 14:54 ---
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=84790 само детево да го зееме и да му се дава шанса...друго ништо не ни треба...

Но за Констант и Траоре се измислени. И бедно е да се надеваме дека секој еден играч што ќе е купен за 500 000 евра ќе излезит како Ночерино. Еден во илјада, немам ништо против да се поѕверат, ама малку веројатно е тоа.
--- надополнето: 4 јули 2012 во 14:07 ---

Незнам зш се удирет со гла од ѕид.. Продај го Мезбах, Таиво, и Робињо, зошто го чуваат овој ич не знам.. Со тоа само му кратат минути на Ел Шарави. Немаме никаква корист од црнецов, нека го продает, или нека го трампет за Гансо, барем ќе имаме класа играч, и пред се млад е.
логично е светот да е полн со нелогичности пријателе
така ти е тоа, за жал

Исла и Азамоа слаби играчи биле оф леле не зборувајте глупости оваа година ќе играат редовно во Јуве добри играчи се и двајцата,за разлика од нашиов газда Јуве си направи екстра стадион каде се прави одлична атмосфера и секогаш ќе биде полн исто донесоа добри играчи а продаваат тие што не чинат и така ќе ги извадат парите од нив..а и бараат јак шпиц пошто немаат уште добар шпиц.Кај нас како и секое лето се зимаат играчи за без пари и после тоа изјавата е дека за нас трансфер периодот е затворен :facepalm:

Зборите ко да ги купиле Дани Алвес и Чаби Алонсо да му ебем мајката, овој Исла назад нема појма, а игра десен бек, има луфта да има Јуве на таа страна ако овој им биде првотимец пред Лихштајнер или Де Чеље, а Азамоа има да изигра 10 утакмице максимум сезонава покрај Видал, Маркизио и Пирло, Мунтари за него е Ван Бомел !!

Од Јуве стадионот бере 40 000, мие имамо 30 000 сезонски карти само а стадионот ни 80 000 па сеа ти види !!

На Јуве му се посреќи лани, нит проблеми со повреди, малку помотивирани од нашите беа, и нормално нашите си се испосраа сами на утакмиците со Фиорентина, Катанија и Болоња !!

Го напраевте Јуве ко да е светлосни години пред нес, а ја сум уште убеден дека имамо подобар тим од Јуве ако смо инџури фри !

^Сега кога ќе пукне Ван Перси ќе смениш мислење ама пак од инат ќе го збориш истово

Да да,му се посреќи на Јуве цела сезона без пораз.

Согледајте ги работите бе,тие даваат пари направија тим и им се исплати,плус уште сакаат да се појачаат. Нашите не даваат пари,секој играч што го носат е просечен/подпросечен,пак зеро титули ќе ја пееме. Просто ко грав.

И да Исла и Азамоа се измислени за Констант,Траоре,Мезба.....и останатиот шунд што доаѓа без пари.

Она што го очекувавме цело време конечно се случи:

GALLIANI: "The market? We made a big effort keeping Thiago Silva, he's worth like a new signing. Our market is closed"

GALLIANI: "We already have 9 midfielders. The new Van Bommel? We bought Montolivo and we also have Ambrosini for playing there"

GALLIANI: "We'll have the yellow jersey in the 13/14 season. The shirts for this season were already made months ago"

PREZIOSI: "I won't be meeting with Siena today, I won't talk about Destro anymore. Veloso to Milan? No, he already left for another club"

Luca Cigarini has signed a contract with Atalanta. He has been linked several times with Milan over the past months.

Montreal Impact are going to have more Italians in their starting lineup than Inter.

Прво не реков дека се слаби играчи....али не се ни ништо посебно.. што направиле толку многу за да се уплашите што отишле во јуве не ми е јасно....кажи ми жите се кои играчи ги продава јуве од шо ќе земат толку пари ??? а за стадионот.... Секако дека ке полн....пошо јуве од 2006 навака нема ништо освоено...им требаше 6 години за титула и пошо ги немаше нигде и сеа кој и било успех ( макар и куп) се смета за огромоен... За разлика од милан кој сите се навикнвати да го гледаат во завршна фаза лига на шампиони многу е тешко да се задоволат АПЕТИТЕ на фановите на милан за да се полни стадионот.... за разлика од тие на јуве што не е потребно многу...значи не е само да клубот...и до фановите е.... :)

Не треба да зима пари ги продава најслабите играчи што се од сезоната кај нас ќе си игра Антонини другава сезона лев бек и сакаш нешто да направи Милан некаков успех?Или Мезбах да игра јакиве играчи цц..Азамоа и Исла не биле добри играчи нели..ако дојдеа во Милан тука ќе ги направевме како одлични засилувања сите ќе викаа браво..

Не треба да зима пари ги продава најслабите играчи што се од сезоната кај нас ќе си игра Антонини другава сезона лев бек и сакаш нешто да направи Милан некаков успех?Или Мезбах да игра јакиве играчи цц..Азамоа и Исла не биле добри играчи нели..ако дојдеа во Милан тука ќе ги направевме како одлични засилувања сите ќе викаа браво..
не ....и меси и роналдо да ги земат пак сите ке се жалат како не сме земале добри играчи.. Башка го земавме Ачебри ( играч кој и јуве и интер го бараа, кој беше избран во тимот на сезоната, 24 години има, италијанец е) и пак сите пцујат...незнам што трансфери очекувавте....а да отидеше во јуве ачебри или монтоливо пак исти трици ке јадевте...како они зема топ играчи а ние ништо....

^Сега кога ќе пукне Ван Перси ќе смениш мислење ама пак од инат ќе го збориш истово

Aко Ван Перси дојде у Јувентус ја ќе носим година дена аватар и потпис по твој избор, и наредно идење у Скопје те носим на пиачка да пиеш дур моеш на моја сметка !

Може да им го собереме Цезар на плаво-црниве. :icon_lol:
Скоро сигурно е доаѓањето на Ханданович во Интер, а овој ќе биде слободен.

Salomon Kalou e free agent. Ne mi e jasno zashto ne go shitneme Robinho za 15 mil, em kje go zememe Kalou(koj ne veruvam deka kje zima povekje od 4-5 milioni plata) em Strootman za 10-12 milionciki.
Kalou e za klasa podobar od Robinho, moze levo, desno, i pozadi napagaci da igra. Ni treba ovoj, kje bide osvezuvanje.
Samo ja neznam ovie nasive dali se do tolku nezainteresirani da smenat nesto u milan, ili pa nemaat sila, vekje za sramota stana ova.
Mozebi nasata prva postava e posilna od taa na Juve, ama ovie imaat 100 pati posilna klupa(osven mozebi napadot kade sto nie gi imame robinho,pato el sharawy), taka da nie lani si bricevme madinja radi povredite, dodeka juventus u sekoe vreme ima solidna zamena za sekoja pozicija.

Може да им го собереме Цезар на плаво-црниве. :icon_lol:
Скоро сигурно е доаѓањето на Ханданович во Интер, а овој ќе биде слободен.
Уште е под договор Цезар, не е слободен играч.
--- надополнето: 4 јули 2012 во 17:03 ---
Да да,му се посреќи на Јуве цела сезона без пораз.

Согледајте ги работите бе,тие даваат пари направија тим и им се исплати,плус уште сакаат да се појачаат. Нашите не даваат пари,секој играч што го носат е просечен/подпросечен,пак зеро титули ќе ја пееме. Просто ко грав.

И да Исла и Азамоа се измислени за Констант,Траоре,Мезба.....и останатиот шунд што доаѓа без пари.
Милан ќе почнат да даваат пари ко Јуве, за играчи со мали договори, исто ко Јуве, кога ќе го шитнат Ибра. Зашто Јуве 50м евра помалку даваа од Милан и Интер за договорите, затоа они можат да си дозволат повеќе трансфери, но не за ѕвезди туку за квалитетни играчи со не толку скапи договори.

Затоа Интер моментално се што може да даде од тимот со голем договор, дава, дури и Цезар ќе го тргнат на сметка на Ханданович, само зашто словенецов ќе има поефтин договор.

• Ми се допаѓа
Reactions: |S|
Нашиот Пеле прогнозира дека нема да земаме титула :vozbud: , нема подобар знак дека Амброзини во последната сезона во Милан ќе крева пехар, Сериа А ја освојува Милан. :cool:

Еве ви шанса да фатите пари, немојте после да се жалите дека не ви било кажано. :)

П.С. И закон ми е она размислување дека се туѓо е поубаво. Милан го зема Шарави, тука се исмејува (’Ел Шашави’, ’Ел Шабани’), Јуве зема млад играч, веднаш муабети како да го земале Меси на 19 години.

Тоа за Ел Шашави/Шабани сигурно те дупеле некои такви како тебе, со оревче во главата наместо мозок ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom