Помош: Вируси, црви и разни штетници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Дечки ај ако може некој да помогне со ова. Компутерот ми го зафати некој вирус, па ми падна и антивирусната ESET SMART имав, шо не е и толку битно, дури да земам Аваст се намножија вирусите и ми се зарази и таблетот, имам Point of VIew многу сличен на овој http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29693&id=115&l=3&q=&SupplierArticleID=tablet-7-16GW-2&Action= само е 4 GB. Кога ке го приклучам преку USB кабел со комп сега сите фолдери ми ги прикажва како shortcuts и ниеден не можи да се отвори, а кога е исклучен нормално може да се гледа видео, слики, pdf итн кои биле претходно таму и плус нови. Нови фолдери може да се креираат, нив не ги чита како shortcut, се си е нормално, префрлам и бришам, ама од старите фајлови не можам да избришам ни дирекно од таблетот. Правев и Factory Data Reset, ама џабе :( Се избришаја само инсталираните апликации, а не и музиката и филмовите кои заземаат и најмногу место. Чаре некое, програмче за враќање во минатото :))) или нешто да го исчистам таблетот ???
И уште нешто, ако го форматирам таблетот дирекно од компутер дали дали ке поможи или ке се избриши се шо има на него вклучувајки го и Андроидот?
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-Вируси-црви-и-разни-штетници.410/page-83#post-4999627

Одкако ќе ичистиш све, симни Ccleaner и дочисти со него, во registry и cleaner секциите.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Јас имам еден проблим еве вака:
bilo koja aplokacija.exe is not a valid win32 aplication.
resenie ima?

bilo koja aplikacija.exe se misli na sito aplikacii koi se so takov problem.

S

Shaman

Гостин
Ова се симптоми на win32.virut еден од најгнасните вируси што ги знам.
Недајбоже да е тоа.

Член од
2 јули 2012
Мислења
20
Поени од реакции
1
Највероватно ке ти треба FORMAT .. и не се замарај повеќе со тоа :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Симни Hitman Pro & Malwarebytes, инсталирај, абдејт - скен, после секој скен и чистење - рестарт. Ти препорачувам да скенираш во safe mode with networking.

Јас имам еден проблим еве вака:
bilo koja aplokacija.exe is not a valid win32 aplication.
resenie ima?

bilo koja aplikacija.exe se misli na sito aplikacii koi se so takov problem.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Симни Hitman Pro & Malwarebytes, инсталирај, абдејт - скен, после секој скен и чистење - рестарт. Ти препорачувам да скенираш во safe mode with networking.
cekaj malce, Hitman Pro & Malwarebytes e edna aplikacija ili dve?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
Epa daj mi product key na hitman pro
Зашто ти е продукт key? актириврај free license.

Ако веќе ти е активиран претхдоно активиран Hitman Pro, симни Emsisoft anti malware, oдкако ќе го инсталираш и абдејтуваш активирај freeware mode! потоа скенирај.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Зашто ти е продукт key? актириврај free license.

Ако веќе ти е активиран претхдоно активиран Hitman Pro, симни Emsisoft anti malware, oдкако ќе го инсталираш и абдејтуваш активирај freeware mode! потоа скенирај.
a kade da kliknam za da go apdejtiram hitman pro?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.483
ama mi bara product key, inaku, ne mozam da gi izbrisam virusite bes toa, product key.
Значи си го имал пред тоа користено, дали ти пишува license expired? и дали имаш опција activate free license? ако не, ти си ја искористил пред тоа free лиценцата.

Како и да е ако сакаш да ти помогнам, пиши user ID и pass преку пп од Team Viewer, симни го инсталирај го и дај ми податоци преку приватна порака.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ако има некој проблем со windows privacy extension,кој е многу досаден вирус,ќе му кажам лек.
Тој уствари се преставува како демек е антивирусна,што нема веза и ви покажува разни фејк пораки како твојот компјутер им разни вируси,ова она со цел да ве натера д аго купите.
Све што треба да направите е да влезете во safe mode with networking(пошо ако пробате нормално,неможе го гаси браузерот).Си симнувате Malawerbytes ,пуштате quick Scan,и оставете да скенира.Кога ќе заврши скенирањето,би требало да имате околу 2.500 errors,исите избришете ги слободно,и само мавнете рестарт.И готово,сте завршиле.
Јас го закачив вирувчево пред некој ден(пробував да симнам порничи :D) па цел ден се мачев,дури не ми текна тоа да го пробам :)

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Значи си го имал пред тоа користено, дали ти пишува license expired? и дали имаш опција activate free license? ако не, ти си ја искористил пред тоа free лиценцата.

Како и да е ако сакаш да ти помогнам, пиши user ID и pass преку пп од Team Viewer, симни го инсталирај го и дај ми податоци преку приватна порака.
ama sega koga mi rece togas go spustiv, i samo sto go skenirav, mi pobara product key.

Kajgana Shop

На врв Bottom