Мистериозно потекло на човекот

• Креатор на темата Креатор на темата El Bohemio
  • Време на започнување Време на започнување
Да ти кажам право, и татко ми кој е 54 години го мисли истото.(ама не тоа со вонземјани, туку она дека во моментов нема мајмуни што се на сред еволуирање)Инаку, воопшто не ти се смеам, и јас мислам така слично.
теоријата на давин одамна пропадна

А теоријата за еволуција? И те молам образложи.

еволуција ...хмм
јас би го нарекол тоа стварање
органскиот живот НА ЗЕМЈАТА не настанал случајно, ниту пак го донеле вонземјани
се тоа е развивање на универзумот
можеме да се кладиме дека кога ќе нема органски и живот на земјата ќе има на месечина ......
е сега ако ме прашуваш дали сме биле првин полноглавец...ќе кажам не
сме биле луѓе
со стварањето на унверзумот се создавале и луѓе и мајмуни и риби ...
нема прво нешто..
иако истите сили на универзумот не создаваа
тоа то владеат иусти закони со нас , и нормално е да сме сличи...
но и луѓето и животните имаат различни задачи.....крајната цел пак ни е иста
секако дека у почеток сме биле семиња
но семе за праска и семе за кајсија не е исто

Да ти кажам право, и татко ми кој е 54 години го мисли истото.(ама не тоа со вонземјани, туку она дека во моментов нема мајмуни што се на сред еволуирање)Инаку, воопшто не ти се смеам, и јас мислам така слично.
Сега мислејнето ми е старо 10тина месеци, кога се регистрирав на форумов и бев нуб во се, така да занемариго делот со вонземјани, а за другиот дел си останувам со истото мислејне :)

Сега мислејнето ми е старо 10тина месеци, кога се регистрирав на форумов и бев нуб во се, така да занемариго делот со вонземјани, а за другиот дел си останувам со истото мислејне :)
што останува исто ...цело мисслење е НЛО
зеле мајмун и напраиле човек

пс. читајќи ј темаваа мислам дека човекот има предиспозиции да стане мајмун

еволуција ...хмм
јас би го нарекол тоа стварање
органскиот живот НА ЗЕМЈАТА не настанал случајно, ниту пак го донеле вонземјани
се тоа е развивање на универзумот
можеме да се кладиме дека кога ќе нема органски и живот на земјата ќе има на месечина ......
е сега ако ме прашуваш дали сме биле првин полноглавец...ќе кажам не
сме биле луѓе
со стварањето на унверзумот се создавале и луѓе и мајмуни и риби ...
нема прво нешто..
иако истите сили на универзумот не создаваа
тоа то владеат иусти закони со нас , и нормално е да сме сличи...
но и луѓето и животните имаат различни задачи.....крајната цел пак ни е иста
секако дека у почеток сме биле семиња
но семе за праска и семе за кајсија не е исто
Ете гледаш, тоа ти е проблемот, твоите или нечии други размислувања и филозофии, без да имаат некаква научна потврда не се релевантни и имаат единствена цел за твое задоволство и за да можеш да се чувствуваш супериорно во однос на другите кои се „слепи“.
Ти вреди само болдот. Се разбира дека тоа е причината зошто сме слични.
Зошто мислиш дека тоа пречи во тековното објаснување на еволуцијата?
И вториот болд, се разбира дека е така, врз тие „семиња“ се темели објаснувањето на теоријата за еволуција.

Ете гледаш, тоа ти е проблемот, твоите или нечии други размислувања и филозофии, без да имаат некаква научна потврда не се релевантни и имаат единствена цел за твое задоволство и за да можеш да се чувствуваш супериорно во однос на другите кои се „слепи“.
И вториот болд, се разбира дека е така, врз тие „семиња“ се темели објаснувањето на теоријата за еволуција.
евполуцијата тековна вели дека од семе за праска израснала круша

што останува исто ...цело мисслење е НЛО
зеле мајмун и напраиле човек

пс. читајќи ј темаваа мислам дека човекот има предиспозиции да стане мајмун
Само по себе јас мислам дека мајмунот не е способен до толку да успее да еволоира и да стане човек.Има нејаснотија овде.Јас тоа го сваќам по мое.
Мислам дека мајмуните се генетски потпомогнати да станат луѓе
Остави тогаш не сум се изнајснал убаво.
Целата поента ми беше и уште ми е дека фали периот, премногу брзо е настаната таа еволуција, фали периодот на еволуцијата помеѓу мајмун и човек... само тогаш тоа сум сакал да го кажам, а сум го кажал пропратено со неколку глупости и нејасно.
И она главното, некако доаѓа ако човекот евентуално би настанал од мајмун, тие да се генетски помогнати, бидејки фали дел(времето на мутација), делот кој е нејасен, делот кој е премногу кратот за таква енорна мутација

ти реши си го твојот проблем остави ме мене да си останам слеп
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:03 ---
тековната еволуција вели дека сме од неживо ...крајно ПОГРЕШНО

Не е точно. Не постои такво тврдење.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:07 ---
тековната еволуција вели дека сме од неживо ...крајно ПОГРЕШНО
Ни ова не е точно.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:08 ---
ти реши си го твојот проблем остави ме мене да си останам слеп
Никаде не реков дека си слеп, или дека јас имам проблеми.

Не е точно. Не постои такво тврдење.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:07 ---

Ни ова не е точно.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:08 ---

Никаде не реков дека си слеп, или дека јас имам проблеми.
ај сега оди и разгледај ја еволуцијата...па кажуј шо не е точно:свиркам:

ај сега оди и разгледај ја еволуцијата...па кажуј шо не е точно:свиркам:
Не знам зошто воопшто ја спомна еволуцијата, таа е само една добро дефинирана и добро поддржана теорија која се однесува на строго ограничени појави.
За разлика од неа, твојата филозофија не само што ги надминува границите на објаснувањата на самата еволуција, туку и на целата наука воопшто, па дури се однесува и на иднината.
Затоа кога сакаш да ја претставиш твојата филозофија, напаѓај ја целата наука и целиот објективен светоглед на луѓето.

Ова незнам кај го имаш читано ама е крајно грешно.Значи настанокот на човекот не сметам дека некоја надприродна сила не создала.Зошто на марс нема луѓе,или други чудовишта кој ќе можат да живеат и да си пишуваме со нив,неможел господ и таму да направи услови за живот,бидејќи тој е семоќен,зошто само ова планета.(бидејќи има услови за живот)
А пак неможам да се помирам дека сме настанале од земја,во никој случај,и зошто не се шпекулирало и пишело пред да се роди исус дека има само еден бог,туку во богови верувале и зошто има повеќе религии а не само една,која од нив е точно сите тврдат различно.За мене сите се грешни.и Зошто се спротивставувале кога ќе кажеле дека земјата се врти ?
Колку ви е лесно да кажете дека,Ах нас господ не создал,но никој неможи да прифати дека тука има нешто друго :)

Не знам зошто воопшто ја спомна еволуцијата, таа е само една добро дефинирана и добро поддржана теорија која се однесува на строго ограничени појави.
За разлика од неа, твојата филозофија не само што ги надминува границите на објаснувањата на самата еволуција, туку и на целата наука воопшто, па дури се однесува и на иднината.
Затоа кога сакаш да ја претставиш твојата филозофија, напаѓај ја целата наука и целиот објективен светоглед на луѓето.
а каква е мојата филозофија
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:28 ---
Ова незнам кај го имаш читано ама е крајно грешно.Значи настанокот на човекот не сметам дека некоја надприродна сила не создала.Зошто на марс нема луѓе,или други чудовишта кој ќе можат да живеат и да си пишуваме со нив,неможел господ и таму да направи услови за живот,бидејќи тој е семоќен,зошто само ова планета.(бидејќи има услови за живот)
А пак неможам да се помирам дека сме настанале од земја,во никој случај,и зошто не се шпекулирало и пишело пред да се роди исус дека има само еден бог,туку во богови верувале и зошто има повеќе религии а не само една,која од нив е точно сите тврдат различно.За мене сите се грешни.и Зошто се спротивставувале кога ќе кажеле дека земјата се врти ?
Колку ви е лесно да кажете дека,Ах нас господ не создал,но никој неможи да прифати дека тука има нешто друго :)
а јас сметам дека го создала натприродна?

а каква е мојата филозофија
--- надополнето: 2 јули 2012 во 00:28 ---

а јас сметам дека го создала натприродна?
А што е Бог? Нешто надприродно семоќно.Нешто што никој не видел и нема да види!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom