Градежен факултет - геодезија

• Креатор на темата Креатор на темата ladyA
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
има ли некој на форумов што студира геодезија ??? Јас сум 4 година и планирам тоа да се запишам и ме интересираат некои работи ама никој не познавам што студира геодезија :unsure:

Другарка ми учи ова.... ама ме нервира не ја можам извини.

Ти пратив по пп линк од другар ми,прашај го слободно:)

Пак ли некој нов факултет отворија ова преродбенициве, каков е па сега овој Гражен ?

има ли некој на форумов што студира геодезија ??? Јас сум 4 година и планирам тоа да се запишам и ме интересираат некои работи ама никој не познавам што студира геодезија :unsure:
Пак ли некој нов факултет отворија ова преродбенициве, каков е па сега овој Гражен ?
Иначе најназад сме со тие ‘‘новите‘‘ ние. Како и да е, да си Гедоет и Статичар е едно од најисплатливите факултети. Јас сум на сроден запишан и Геодезија учат повеќе за земјиштето на кое треба да се гради нешто, пресметки и мерења.

Има ли некој што студира тука, ќе ми требаат консултации за некое време, планирам тука да студирам???

Ако може да прашам нешто? :) Значи јас учам Средно училиште во Струмица, односно (Градежен техничар и геодетичар) и сакам да прашам некој работи за во врска со Градежниот факултет.
1. Дали има приемен испит? ( Зошто некои велаат дека немало)
2. Дали ке се отвори ваков факултет во Штип?!
3. Четирите години ми се со просек "3" , дали имам шанси за тој факултет.
Write me back, поздрав :)

Ако може да прашам нешто? :) Значи јас учам Средно училиште во Струмица, односно (Градежен техничар и геодетичар) и сакам да прашам некој работи за во врска со Градежниот факултет.
1. Дали има приемен испит? ( Зошто некои велаат дека немало)
2. Дали ке се отвори ваков факултет во Штип?!
3. Четирите години ми се со просек "3" , дали имам шанси за тој факултет.
Write me back, поздрав :)

1. Не
2. Тешко дека може некој форумџија да знае, на Штипскиот веќе има Градежен ама не знам што смерови
3. Имаш

Site sto se na geodezija i idnite studenti na ovoj fakultet, veruvajte mi ke imame rabotni mesta so sigurnost i poveke ke ni se isplati nego li onie na finki ili praven ili ekonomski. Kako prvo geodezija e deficitarna oblast vo makedonija, vtoro sega napravite za merenje na zemjisteto se mnogu posovrseni nego li prethodno i edna naprava e 20 iljadi evra, treto se isplaka bidejki ako otvoris svoja geodetska firma, nemas problem za pari, ni pocetokot ne e tezok kako kaj advokatite, koi treba da se dokazuvaat. Mojot komsija e geodet i covekot e bogat, zatoa sto eden elaborat(dokument okolu izmerena povrsina od neceli 10 strani iznesuva 200-300 evra). Pa veruvam deka se isplaka, pa sega dajte i vasi mislenja.

Да не знаете ланска година со колку бодови влезе последниот државна квота?

mozhi so geodezija da se raboti profesor fizika?? kolku se zapishuvaat godishno?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom