Медитација

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Oшо зборуваше за патот на срцето.

Ти за кој пат ќе кажеш?
Ајде...не се срами.
Не постојат правилни и погрешни патишта, дечко.

Ти можеш да постигнеш просветление и преку математика, и преку музика, и преку што и да е. Просветлението е да го откриеш твоето место у универзумот. Има толку начини да го направиш тоа. Ама Ошо, Ошо никогаш не постигнал просветление. Он сам себе си се побива у муабетите.

B

Black Guard

Гостин
^ Фала богу уште еден шо мисли дека Ошо е преварант, будалетинка шо те води на тоооолку погрешен пат. :)
Не сум единствен има многу,туку ме интересира каков е тој тоооолку погрешен пат,ако знаеш би било добро да им се укаже на следбенициве на ошо додека се сеуште со првата/втората книга оти ако продолжат понатаму дали и ќе им остане нешто од мозокот..има објект...мммм НЕ,Нема објект...мммм...има мозок и мисла-ОП НЕМААААА,АШ-само Светлина и така ќе читаат и читаат а полека несвесно нев само главичката него сосе две топчиња има да им се задеде неоправлива пенетрација во главата на начин кој самно со отварање на черепот и малку неврохирургија би можеле да се вратат назад...

Замисли си некој,има светлина бла бла,Има објекти,тити ритиии нема Жар има само оган,а искрата од небото е дар само за свесните...само да не ти го допре срцето оти. збориме за висок напон или можеби отворена свест ќе ја канализира оваа енергија тру есхол-от па ќе докажат дека ете искрата стварно е дар од бога.

Знам дека многумина медитираат па би се обратил до нив-Дали драги форумџии ОШО и неговите методи и техники стварно делуваат,ако ДА дали се тие на ОШО или се воспоставени уште пред истиов да купи деведесеттина ролс Ројс??

Со други зборови ДАЛИ only right way for meditation is OSHO's way??
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 16:53 ---

Ти можеш да постигнеш просветление и преку математика, и преку музика, и преку што и да е. Просветлението е да го откриеш твоето место у универзумот. Има толку начини да го направиш тоа. Ама Ошо, Ошо никогаш не постигнал просветление. Он сам себе си се побива у муабетите.
И тоа КАКО,само кој да види,а вака да им укажуваш одма им повредуваш чувства иако намерата НЕ е тоа и на крај краеви чуму се осеќаат навредени ОНИ ако некој оправдано го смета ОШО за преварант и тоа еден од најдобрите штом го пробива македонскиот енкриптиран код за заштита на продажба Муда за Бубрег.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Знам дека многумина медитираат па би се обратил до нив-Дали драги форумџии ОШО и неговите методи и техники стварно делуваат,ако ДА дали се тие на ОШО или се воспоставени уште пред истиов да купи деведесеттина ролс Ројс??

Со други зборови ДАЛИ only right way for meditation is OSHO's way??
Не медитираат. Барем повеќето од нив. Тоа е проблемот. За да медитираш, треба да имаш претходна јогиска подготовка. Медитацијата е најкомплексната состојба на умот. За да имаш чист ум, треба да имаш и чисто тело. А не да си со пивски стомак, да пушиш цигари, и да изјавиш оти медитираш. Бесмислено е тоа. Физичко тело без токсини значи и дух без токсини. Духот без токсини може да медитира.

B

Black Guard

Гостин
Значи се во филм дека уствари медитираат и достигнале чиста свест објаснета од еден член со чувства и емоции налик

кога си целосно свесен барем и за 2 минути има едно необјасниво дожививање, сосотјба, екстаза, оргазам, благосостојба, ако не си ја искусил сеуште си пропуштил многу...
За ова се медитира и прочистува свеста или,јас мислев дека медитацијата е на некој начин воспоставувањен на внатрешен Мир во себе а не екстазно-оргазмично искуство??

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Значи се во филм дека уствари медитираат и достигнале чиста свест објаснета од еден член со чувства и емоции налик

За ова се медитира и прочистува свеста или,јас мислев дека медитацијата е на некој начин воспоставувањен на внатрешен Мир во себе а не екстазно-оргазмично искуство??
Пробај да повлечеш хорс со носот, и ќе видиш какво екстазно-оргазмичко искуство ќе имаш на неколку саати. Ама тоа нема врска со медитација, туку е чисто дрогирање. :D

Медитација е апстиненција од мисли, чувства, оргазми. Апстиненција од се физичко околу тебе и во тебе, и од секоја една мисла. И останува само душата. Тоа чистото битие, без ништо во него.

С

Само Човек

Гостин

ако мислиш дека емдитацијата е блуење у една точка у заблуда си ...ж
пливај, трчај..спртувај ....
медитација е кога умот и телото работат заедно, за внатрешниот мир има на темата на будизмот ..
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 18:29 ---

остај хептасрам , седи исправено ... диши длабоко
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 18:32 ---
Зарем не е подобро да читаш книга или поточно тоа време да го користиш продуктивно,а не дремејки ко стока.
сексот е најбоља медитација

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62

^ Фала богу уште еден шо мисли дека Ошо е преварант, будалетинка шо те води на тоооолку погрешен пат. :)
Да не си на некоја дрога дечко?
За пола саат две различни мислења.....инаку ок си за се друго, само не ми е јасно за Ошо.
Имаш нешто читано од него...или?

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Да не си на некоја дрога дечко?
За пола саат две различни мислења.....инаку ок си за се друго, само не ми е јасно за Ошо.
Имаш нешто читано од него...или?
У полусон и наспан. Океј. Или на некоја дрога сум. Whatever. :D

Да, го имам читано. :) Нажалост. Изгубено време.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Не медитираат. Барем повеќето од нив. Тоа е проблемот. За да медитираш, треба да имаш претходна јогиска подготовка. Медитацијата е најкомплексната состојба на умот. За да имаш чист ум, треба да имаш и чисто тело. А не да си со пивски стомак, да пушиш цигари, и да изјавиш оти медитираш. Бесмислено е тоа. Физичко тело без токсини значи и дух без токсини. Духот без токсини може да медитира.
Не можеш да имаш чист ум, прво не е твој а второ поврзан е со сите други умови. Друга работа, медитацијата е техника..... а Буда имал пивски стомак;)
Випасана техниката е крива за тоа, и тоа да го знаеш ако не си го знаел.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
У полусон и наспан. Океј. Или на некоја дрога сум. Whatever. :D

Да, го имам читано. :) Нажалост. Изгубено време.
Добро дете си ти :), ама немој строго со Ошо....има луѓе емотивно врзани со него. :ROFLMAO:

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
и што вели Ошо шгто е медитација
Поарно да си побараше у која книга шо вика за медитацијата. It's all so wrong, so chaotic. :D
Добро дете си ти :), ама немој строго со Ошо....има луѓе емотивно врзани со него. :ROFLMAO:
Знам. Ај да го оставиме Ошо да си почива. :D

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Ај да идам некој километар да истрчам.....најбољи техника е :ROFLMAO:, само некоја шарка да не ми излета на пут.

С

Само Човек

Гостин
Поарно да си побараше у која книга шо вика за медитацијата. It's all so wrong, so chaotic. :D
:facepalm: Значи ако не го разбираш Ошо не тропај само....,..а немаш читано сигурен сум
една книже скапно немаш читнато

Kajgana Shop

На врв Bottom