- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 12:43 ---
ајде јас ќе и одговорам ....порано светите книги биле тумачени правилно...денес се тумачат грешно
се обрнува внимание на небитни ствари
се појавил Тесла кој ја сватил суштината, т.е. ја видел вистината во книгите
и еднаш рекол
Религијата и филозофиите не учат дека човекот може да биде Христос, Буда и Заратустра. Она што јас го барам е, по лудо, поголемо и невозможно. Тоа е: Што да се направи за да во вселената секој човек се роди како Хрисос, Буда и Заратустра. .. .
Сакаш да ми кажеш дека кога црквата викала дека земјата е плоча и кога го спалила Коперник затоа што кажал дека е округла Библијата била точно тумачена.
Тесла го сватил универзумот а книгите не верувам тој бил Атеист не само по тоа што го кажувал туку и потврдењето на неговиот нејдобар пријател Марк Твен.
Оваа не знам од каде го имаш најдено и првпат го слушам. Еве нешто што го има изјавено Тесла за весник со дата и за кој весник:
“There is no conflict between the ideal of religion and the ideal of science, but science is opposed to theological dogmas because science is founded on fact. To me, the universe is simply a great machine which never came into being and never will end. The human being is no exception to the natural order. Man, like the universe, is a machine. Nothing enters our minds or determines our actions which is not directly or indirectly a response to stimuli beating upon our sense organs from without.”