Во што веруваат атеистите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Како што гледам, она што го пишува gurdjieff го разбира само Само Човек и обратно.
Кој е загубен. Јас што не сфаќам или тие што никој не ги разбира?
A mislish li deka sme glupi pa taka postapuvame ili znaeme neshto poveke od drugite?
Ne gledam nikoj da gi pobi so argumenti nashite stavovi...nego ke izbegaat koga ke gi stavime vo shah mat pozicija...
eve ti hepta primer
A na kraj kraeva nie shto propagirame....samo kazuvame vistini..
E tie vistini gi nema na wiki.....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
A mislish li deka sme glupi pa taka postapuvame ili znaeme neshto poveke od drugite?
Ne gledam nikoj da gi pobi so argumenti nashite stavovi...nego ke izbegaat koga ke gi stavime vo shah mat pozicija...
eve ti hepta primer
Никакви аргументи не си извадил освен грешни (само по тебе точни) дефиниции. Темата е одамна исцрпена само ти си бараш р’чки за да имаш кому да солиш памет, ама нешто не ти успева. Сепак попаметниот попушта.

П.С. Не одговори дали ти веруваш во свеста, кажи на која тема сакаш да ти го поставам прашањето, па таму да ми одговориш, пошто не се рачунаш за атеист, а за мене си и ќе бидеш атеист.

П. П. С. Џабе се трудиш да го стигнеш „Само Човек“ иако бајги помлад од тебе интелектуално е далеку пред тебе и повеќе ги разбира работите.

В

влијателен

Гостин
eve ti hepta primer
Не мислам дека сте „глупи“, туку дека зборувајќи во „метафори“ ја криете некомпетентноста да зборувате на темите за филозофија.
Не знам кои аргументи чекаш да ти ги побијат кога немаш докажано ништо. Како што гледам единствен аргумент кој го вртиш цело време е тоа дека атеистите се религиозни.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Никакви аргументи не си извадил освен грешни (само по тебе точни) дефиниции. Темата е одамна исцрпена само ти си бараш р’чки за да имаш коиму да солиш памет, ама нешто не ти успева. Сепак попаметниот попушта.

П.С. Не одговори дали ти веруваш во свеста, кажи на која тема сакаш да ти го поставам прашањето, па таму да ми одговориш, пошто не се рачунаш за атеист, а за мене си и ќе бидеш атеист.
Odi vo filozofija...ima tema za vnatreshna evolucija na covekot
prashaj shto te interesira ako saksah da naucish

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Odi vo filozofija...ima tema za vnatreshna evolucija na covekot
prashaj shto te interesira ako saksah da naucish
Јас сум научил одамна синко, седни ти научи малку, не е сета мудрост само во Ошо и Гурџиев.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не мислам дека сте „глупи“, туку дека зборувајќи во „метафори“ ја криете некомпетентноста да зборувате на темите за филозофија.
Не знам кои аргументи чекаш да ти ги побијат кога немаш докажано ништо. Како што гледам единствен аргумент кој го вртиш цело време е тоа дека атеистите се религиозни.
Djabe e jas da ti dadam definicii...trebe da razberesh sam...zatoa zboruvame taka...za da razmislish....ako svatish dobro, ako ne ti e jasno ke te posocham kako da naucish
Site shto odat na joga nemaat poima zoshto toa go pravat, i jas sega ke im dokazuvam deka e religija...covekot teshko go menuva svojot stav..dodeka sam ne razbere
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 17:12 ---
Јас сум научил одамна синко, седни ти научи малку, не е сета мудрост само во Ошо и Гурџиев.
Epa ako znaes zoshto prashuvash?
Jas veruvam i vo dusha i vo svest...ako toa te interesira
A ti ne ni znaesh koja e razlikata megu niv...zatoa ne vikaj deka znaesh...sam se lazesh

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Djabe e jas da ti dadam definicii...trebe da razberesh sam...zatoa zboruvame taka...za da razmislish....ako svatish dobro, ako ne ti e jasno ke te posocham kako da naucish
Site shto odat na joga nemaat poima zoshto toa go pravat, i jas sega ke im dokazuvam deka e religija...covekot teshko go menuva svojot stav..dodeka sam ne razbere
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 17:12 ---

Epa ako znaes zoshto prashuvash?
Jas veruvam i vo dusha i vo svest...ako toa te interesira
Верувај си и натаму, немој да се дрзнуваш пак да кажеш дека знаеш. Затоа сработи малку повеќе за да дознаеш. Тогаш јави се и ќе дискутираме. Дотогаш си некомпетентен.

Секое добро.

С

Само Човек

Гостин
епа не е де ....
и сите свети книги се мудрост ....
упс...вистини

никој не кажува нешто различно ,
еве јас тврдамд , дека и Исус , и Мело и Ошо и Шин...да не бројам автори кажуваат исто

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
Иако не се сметам за атеист ама не сум ни релгиозен ќе одговорам.
Во што верувам?
Прво не ми е јасно прашањето. Јас некој работи ги знам, некогаш претпоставувам, некогаш незнам некогаш грешам. Некогаш се надевам некогаш не се надевам. Ама никогаш не го употербувам зборот верувам во религиозна смисла на зборот. Велам Верувам дека ако работиш ќе постигнеш нешто. Ама тоа нема врска со нешто во религиозна смисла на зборот. Може да се каже и Дека ја сметам работат за значаен предуслов за успехот. Во основа исто значи. Во што верувам? Најверојатно тој концент за мене непостои т.е. го нема во мојата глава. Да го употебувам зборот „верувам“ ама нема никакво теолошко значење. Во основа за мене верување е некој претпоставка врз база на релативно солидни докази или барем јас ги сметам за солидни. Но е само претпоставка не е факт.

С

Само Човек

Гостин
Никакви аргументи не си извадил освен грешни (само по тебе точни) дефиниции. Темата е одамна исцрпена само ти си бараш р’чки за да имаш кому да солиш памет, ама нешто не ти успева. Сепак попаметниот попушта.

П. П. С. Џабе се трудиш да го стигнеш „Само Човек“ иако бајги помлад од тебе интелектуално е далеку пред тебе и повеќе ги разбира работите.

не ми се пуштај бе,...немаш шанси ...
кога ќе станеш религиозен може ќе размислам:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Верувај си и натаму, немој да се дрзнуваш пак да кажеш дека знаеш. Затоа сработи малку повеќе за да дознаеш. Тогаш јави се и ќе дискутираме. Дотогаш си некомпетентен.

Секое добро.
hahaha...abe ateist...toa samo vie ateistite mislite deka ZNAETE
Eve jas ZNAM deka ti kako takov nemash ni dusha ni svest
Jas VERUVAM vo niv i se trudam da gi "KRISTALIZARAM"
zatoa shto ZNAM deka trebe mnogu rabota za da se postigne toa da postoi kaj covekot

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
епа не е де ....
и сите свети книги се мудрост ....
упс...вистини

никој не кажува нешто различно ,
еве јас тврдамд , дека и Исус , и Мело и Ошо и Шин...да не бројам автори кажуваат исто
Како беше она рекламата? :D
Е исто ама не е исто.....
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 17:25 ---
не ми се пуштај бе,...немаш шанси ...
кога ќе станеш религиозен може ќе размислам:P
Шо има врска дали сум религиозен? :P
Целта беше нешто друго во П.П.С.то може и ќе сфати

zatoa shto ZNAM deka trebe mnogu rabota za da se postigne toa da postii kaj covekot
Појма немаш ти.
Јас не ти дадов одговор во име на атеистите, ти дадов од мое име. Она што ти никако не можеш да го сфатиш е дека од атеист до атеист има разлика. И не ти кажувам дефиниција од Вики, туку 2500 години стара кога немало ни Вики ни мики. Ајде синко оди поднаучи нешто, па ќе те подиспрашам после, не за друго, да си поправиш единицата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Mu simnuvam kapa na deteto...jako e ....ZNAE covekot
Ako.... covek se uci dodeka e ziv...pa zatoa i ti ....nauci od nego

Член од
14 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
50
zatoa shto ZNAM deka trebe mnogu rabota za da se postigne toa da postii kaj covekot
Свест дека постои тоа е факт...
Инаку не сум сигурен што под разбираш како душа? Онаков дух со бел чаршав? Или она што кога ќе умреш личи на тебе ама е малку попроѕирно и може да оди кроз ѕидови и ако било добро или лошо оди во рај или пекол? Тоа е душа?

Kajgana Shop

На врв Bottom