Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

• Креатор на темата Креатор на темата NDarK
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го почитувате животот и делото на Јосип Броз-Тито

• Вкупно гласачи
    153
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не викам дека се разбирам многу од овие работи (сепак имам 17 год и не можам да му кажувам на некој кој има некакво искуство) но можам да видам дека ти ми го опиша денешниот систем во кој е полн со невработеност.Секој систем си ги има своите мани не велам дека тој систем бил совршен но сепак животниот стандард бил подобар.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 16:56 ---

LOL ние сеа не сме словенски народ ?
Немаме словенско писмо ?
Немаме словенска култура ?
Таа генерализирана словенизација својата комерцијала ја доживеа во време на Југославија, знам што е општо прифатено, ама таа прикаска дека сме словени со словенска култура и словенско писмо ми изгледа се поневеројатна. Знам каква историја сме учеле ама барем јас мислам дека ништо од тоа не е вистина

Таа генерализирана словенизација својата комерцијала ја доживеа во време на Југославија, знам што е општо прифатено, ама таа прикаска дека сме словени со словенска култура и словенско писмо ми изгледа се поневеројатна. Знам каква историја сме учеле ама барем јас мислам дека ништо од тоа не е вистина

Секој си има право на свое мислење ја тоа не го оспорувам.

Моето мислење е дека ние сме словени.Ние ја имаме нивната култура денес и го зборуваме нивниот јазик.Ја не оспорувам дека ние имаме крвна врска со античките Македонци но ние немаме цивилизациска врска со нив.Ние не го зборуваме нивниот јазик , ниту ги славиме нивните традиции и празници.Јас не велам дека тие се грци ова она.

Па и на крај подобро да сум брат со 300 милони словени отколку со 300 искришени коски :)

Се извинувам ако малце забегав од тема :)

Моето мислење е дека ние сме словени.Ние ја имаме нивната култура денес и го зборуваме нивниот јазик.Ја не оспорувам дека ние имаме крвна врска со античките Македонци но ние немаме цивилизациска врска со нив.Ние не го зборуваме нивниот јазик , ниту ги славиме нивните традиции и празници.Јас не велам дека тие се грци ова она.

Па и на крај подобро да сум брат со 300 милони словени отколку со 300 искришени коски :)

Ќе умрев без да знам дека Македонците го препливале Дунав со сламка само за да бидат соседи со Албанциве, Бугариве, Грциве и Србиве. Туку, никако не ми е јасно како го пренеле добитокот или добитокот им бил од увоз?

Ќе умрев без да знам дека Македонците го препливале Дунав со сламка само за да бидат соседи со Албанциве, Бугариве, Грциве и Србиве. Туку, никако не ми е јасно како го пренеле добитокот или добитокот им бил од увоз?

Не е точно дека пливале. Нуркале низ тогаш широкиот Дунав дури и до 2 километри и тоа со сламки низ кои не можеш да дувнеш а не да дишеш. Тие го имаат измислено нуркањето и ватерполото оти пред да излезат од вода со гранати ги гаѓале стражарите на Византија и да гранатите се од тогаш.

Не е точно дека пливале. Нуркале низ тогаш широкиот Дунав дури и до 2 километри и тоа со сламки низ кои не можеш да дувнеш а не да дишеш. Тие го имаат измислено нуркањето и ватерполото оти пред да излезат од вода со гранати ги гаѓале стражарите на Византија и да гранатите се од тогаш.

Деталите не ми беа познати. :)

Која глупост, како прво не знаеш на кој јазик зборувале античките Македоци, а второ во Јужна Америка сите зборуваат шпански па мнозинството од нив не се Шпанци во никој случај. Чувството за припадност те прави дел од одреден народ а не германски теории за некакви словени кои дошле од зад Карпати.

Која глупост, како прво не знаеш на кој јазик зборувале античките Македоци, а второ во Јужна Америка сите зборуваат шпански па мнозинството од нив не се Шпанци во никој случај.

Пази како му се обраќаш, оти он има 300 милиони браќа, бе!

Не темата сеа за ова темата е Тито ја забегав мацле но нема врска и не планирам да продолжам да дискутирам овде за ова

Се гледа дека овај народ само гледа во минатото не во иднината ...

Не темата сеа за ова темата е Тито ја забегав мацле но нема врска и не планирам да продолжам да дискутирам овде за ова

А, Словените се нашата иднина??? :pos:

Темава у историја е бе шо очекуваше ти шо да се дискутира :D

Без минато нема иднина, а една држава неможе да биде држава без да има минато, историја така да ако нема луѓе што ќе гледаат во минато нема да има ни иднина

Без минато нема иднина, а една држава неможе да биде држава без да има минато, историја така да ако нема луѓе што ќе гледаат во минато нема да има ни иднина
Убаво речено

Тито дека бил бравар затоа бил толку интелигентен и успеал да им парира и на Русите и на Американците, тоа со факултет све глупаци занат си е занат.

Ќе умрев без да знам дека Македонците го препливале Дунав со сламка само за да бидат соседи со Албанциве(дојдени после 4 века), Бугариве(дојдени после), Грциве(кои црни грци во 6ти век?)и Србиве(дошле со тебе). Туку, никако не ми е јасно како го пренеле добитокот или добитокот им бил од увоз?

Тајмлајнот ти е опасен.

Тито дека бил бравар затоа бил толку интелигентен и успеал да им парира и на Русите и на Американците, тоа со факултет све глупаци занат си е занат.
Додека имавме бравар за претседател - сите врати ни беа отворени

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom