Фан Клуб: Италија

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Тактички ги ебавме.Првиот пост не темава ми беше дека моментално Италија не располага со подобар напаѓач од Балотели,знаев дека кад тад ќе експлодира.Се извинувам што пишувам али гласот ми е зарипнат од дерење:D

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Браво еј...Италија најпријатно ме изненади на ова ЕП. Прандели покажа дека е фудбалски гениј и според мене заслужено ќе биде ако азуриве го освојат тронот на ова ЕП. Ако некој ми кажуваше пред ЕП дека Италија ќе игра атрактивен фудбал, со доста шанси, погодоци ќе му се изнасмеев во лице, но ова што го покажаа на ова ЕП е стварно за респект и затоа во финалето ќе навивам за нив. Мислам дека оваа генерација е подобра и од таа што освои СП во 2006-тата, па затоа во иднина ќе треба доста да се очекува од новите момци повторно да го срушат светот.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Немам друг коментар освен БРАВО...само имам една замерка за Прандели иако го уби тактички денес Лев во секоја фудбалска смисла.. а тоа е дека мора едноставно мора да го игра Ночерино во онаква страшна форма каде што се наоѓа..моментално Ночерино можи да игра на местото од Маркизио кој е преистрошен и се гледа дека на секоја уткамица чоекот нема повеќе душа..Ночерино играше нинџа во Милан изминатата сезона и според мене мора да го игра на местото од Монтоливо/Маркизио бидејќи господарите Пирло и Де Роси се незаменливи...и со Шпанија ништо не се знае иако имам гадно пречуство дека Шпанија ќе победи...и која беше поентата со тоа што Балзарети го играше десен бек???..тоа не го заприметив ама сигурно смислил нешто Прандели.....

и ѓупакот е најак нема тука дискусија...едноставно чоекот има ѕвезда..и да е најслаб на утакмицата и да е катастрофа повторно ќе биди во центар не внимание и пак ќе се испонаша:D
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 04:24 ---
и да:Размислував ако на пример Италија освои ЕП зошто Пирло да не биди номиниран за Balon d'or?:D..да не му беше Меси конкуренција сигурно ќе беше во негови раце

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.253
Поени од реакции
14.557
и која беше поентата со тоа што Балзарети го играше десен бек???..тоа не го заприметив ама сигурно смислил нешто Прандели.....
Абате повреден, Маџо суспендиран поради картони... За во финале ќе ги има и двајцата...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.405

Мафија Ради :pos:

Инаку Маркизио му се извини на Ди Натале што не му ја дал топлата, рече дека бил истоштен и не го видел дека е слободен

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.773
Поени од реакции
3.848
Иначе да ви набацам еден факт

Veznjak Italije, Claudio Marchisio je igrač s najviše pretrčanih kilometara na Europskom prvenstvu...
On je u 5 utakmica ovog Eura pretrčao ukupno 62,5 km.

Вчера претрчал 12.5 км

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ма не е нормален младичот :pos:

да ги пикниш Швабите в ќоше треба како прво да си ненормален како второ да си физички спремен,Швабите се едни од најспремните на првенството ако не и на светот,ако небеа спремни Маркизио и останатите да рушат рекорди во километри немаа што да бараат во финале

кратко и јасно - силен Јуве,силна репрезентација,симбиоза во рамките на фудбалот (y)

G

grande-juve

Гостин
Инаку Маркизио му се извини на Ди Натале што не му ја дал топлата, рече дека бил истоштен и не го видел дека е слободен
Aко му ја дадеше ќе беше офсајд... Него видовте ли Буфон како попизде откога заврши натпреварот :) , не смеело и покрај перфектната игра да стравуваат во последни минути дали ќе победат или не, и во право е.
Италија во финале, Буфон бесен

А за формацијата пак ќе кажам, многу ме интересира дали ќе излезат со “проверената“ за Шпанија 3-5-2, или со моменталнава 4-3-1-2.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Marchisiooooooooooooooooooooooooooooooooooo :vozbud:, дечкото е машина

4-3-1-2.

4-3-1-2 му е мајката :drk:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.808
Поени од реакции
11.425
Зимаат титула, дефинитивно.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Честито Аѕури.:cool:Секоја чест за играта и презаслужено одиме во големото ФИНАЛЕ.
Иако на почетокот Италијаните никој не ги сметаше за фаворити на ова ЕП,а управо во таква ситуација они се најјаки,тоа го покажаа вчера против Германија и неслучајно сега се наоѓаат во финалето. Голем РЕСПЕКТ до сите до еден што истрчаа вчера, го оставија срцето на теренот и покажаа пример како се игра за репрезентација.
ФОРЦА ИТАЛИЈА:)
:love:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Па многу јасно дека ќе биде бесен,се опуштија на крај како мали деца. Имаа шанси да ги докрајчат,да дадат уште 1-2 гола кога излегоа на центар германците,а они се лигават офсајд прават,не си подаваат и како да не биде бесен. Добро е што се се заврши како треба и сега на ред е ФИНАЛЕТО!

Kajgana Shop

На врв Bottom