Напад врз воен пункт во Турција

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Турција апла глуми невиност без заштита, зошто незнам..но од авион се гледа дека се фемка ко платено ороспииче. Се надевам дека Сирија ќе има поише памет, среќа и јаки пријатели да не ја снајде Либија.....;)
На времето во Корејската војна Турција беше прва после Америка со број на луѓе и жртви, по што ја примија во НАТО. Каде сега конкурира..., бомо видели.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Како може Сирија да извршила напад врз Турскиот интегритет и суверенитет, кога Турски воен авион навлегол на туѓа(Сириска)територија, а не навлегол Сириски воен авион на туѓа(Турска)територија, кој на кого тука крши суверенитет и интегритет и кој на кого повеќе му се меша во внатрешните работи .............. Турција е таа која со месеци наназад им дава поддршка и ги осоколува Сириските бунтовници(опозиционерите) да го исфрлат Асад од Сирискиот трон(власт) !
П.С. Исто така Турција и лани за време на Арапската пролет, незнам дали се сеќавате цело време им даваше поддршка на Либиските бунтовници(опозицијата), а исто така и им даваше поддршка на опозициите во Тунис, Египет, Јемен ............... Турција е на некој начин втора Британија, каде што ќе прднат или ќе се испосерат Америте она одма мора да помириса и да рече дека мириса на ружи !

B

Black Guard

Гостин
Абе така велеа и за Либија,дека имаа хемиско оружје и дека можеле да ги погодат европските држави, па НАТО кога ги нападне лани ништо не напраа, така ќе испадне и со Сирија..

ево потсети се кога се закануваше Гадафи, овдека и баш не се спомнува хемиско орижје но знам дека Гадафи еднаш се закани и со хемиско оружје..
http://www.zdravo.com.mk/gadafi-se-zakani-so-napadi-vo-evropa/

http://www.time.mk/cluster/5552cfeca7/gadafi-se-zakani-so-napadi-na-evropa-ako-nato-ne-gi-prekine-operaciite-vo-libija.html

Gadafi е друга приказна, знаеа нашиве од DIA дека цела програма е останата само на прекурсори,и можеби мастард помала количина но гадафи ја немаше на Домет франција,јок-Но еве Сирија што има на домет a дека се работеше на развој покажуваат тестовите кои леснои се приметуваат

The new Scud D, with a range of some 700 kilometers, gives Damascus the option of deploying missiles deeper into Syria to better protect them. In early July 2001 an Israeli radar picked up the launch of the Scud from the Haleb region, in northern Syria, and monitored its path until it landed some 300 kilometers away in the desert of southern Syria. Although the Scud D has a longer range than the Scud-C, if it were simply a Scud derivative it would have a much lighter warhead and be rather less accurate. On 27 May 2005 Syria test-fired three Scud missiles, the first such Syrian missile tests since 2001. The missiles included one Scud B, with a range of about 300 kilometers, and a pair of Scud D's, with a range of about 700 kilometers.
Ова е интересно

One of the missiles disintegrated over Turkish territory, showering missile parts over two villages in the Turkish province of Hatay. This missile had been fired southwest toward the Mediterranean.
Значи остатоците паднаа во Турција која официјално потврди

HEADLINE: Turkey Confirms Syrian Scud Debris Hit Turkish Soil
INTRO: Turkish officials are confirming that a Syrian scud missile broke up over the province of Hatay in southern Turkey last week, scattering debris over two villages. The officials say there were no casualties. Reporting for VOA, Amberin Zaman in Ankara has details.

TEXT: Turkish media first reported last week that a Syrian scud missile went astray, and parts of it hit two villages in Hatay province.
The incident drew international attention Friday, after media reports that Israeli military officials said Syria test-fired three Scud missiles, designed to carry chemical warheads. It was the first such test since 2001.
Turkish officials say they sought clarification from Syria. They say Syria provided assurances that the missile had not targeted Turkey intentionally.
Turkey's ambassador in Washington, Faruk Logolu, called the incident a misunderstanding, adding that Syrian authorities had expressed their regrets.
Читај повеќе тоа("малку" што остана) што САД не го најдоа во Ирак сега е во Сирија
Како и нивниот програм и да бидат нападнати не верувам веднаш да употребат биохемиски агенси,бидејќи имаат троцифрена бројка на Ракети со среден дострел ако се распукаат како ненормални пак ќе се гледаат "метеори" ама не само во Израел(како во 1991 кога садам го ракетираше),Туку и во Турција,Кипар.

Турција е свесна за ризикот ама си има улога и ја игра,самиот факт што ги вооружува терористиве,и поддржува нова влада(нели како советот на Либија) која е во Турција фактички Турција изразува непријателски акт Спрема сирија.
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 19:19 ---
Турција апла глуми невиност без заштита, зошто незнам..но од авион се гледа дека се фемка ко платено ороспииче. Се надевам дека Сирија ќе има поише памет, среќа и јаки пријатели да не ја снајде Либија.....;)
Тешко конкрете НАТО е решен,Мора Асад да падне за да биде Иран полесен плен,бидејќи со Стабилна Сирија Иран има и залихи,и логистика,разузнавање+ па и директна помош ако побара.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Gadafi е друга приказна, знаеа нашиве од DIA дека цела програма е останата само на прекурсори,и можеби мастард помала количина но гадафи ја немаше на Домет франција,јок-Но еве Сирија што има на домет a дека се работеше на развој покажуваат тестовите кои леснои се приметуваат

Ова е интересно

Значи остатоците паднаа во Турција која официјално потврди

Читај повеќе тоа("малку" што остана) што САД не го најдоа во Ирак сега е во Сирија
Како и нивниот програм и да бидат нападнати не верувам веднаш да употребат биохемиски агенси,бидејќи имаат троцифрена бројка на Ракети со среден дострел ако се распукаат како ненормални пак ќе се гледаат "метеори" ама не само во Израел(како во 1991 кога садам го ракетираше),Туку и во Турција,Кипар.

Турција е свесна за ризикот ама си има улога и ја игра,самиот факт што ги вооружува терористиве,и поддржува нова влада(нели како советот на Либија) која е во Турција фактички Турција изразува непријателски акт Спрема сирија.
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 19:19 ---

Тешко конкрете НАТО е решен,Мора Асад да падне за да биде Иран полесен плен,бидејќи со Стабилна Сирија Иран има и залихи,и логистика,разузнавање+ па и директна помош ако побара.
znaci celta posle sirija e iran ,, popoleka si idat oni a posle iran koja e drugata cel?

B

Black Guard

Гостин
Претпоставувам Целта на блискиот и средниот Исток ќе им се оствари со падот на Асад и Ахмадинеџад,од една страна,го Имаат Ирак(кој граничи со Иран) и Турција од другата страна Авганистан кој граничи со Иран,ако го земеме предвид фактот дека Русија е стратешки заобиколена од НАТО бази не би ме чудело да и заржат и на С.Кореја одкако ќе ги решат проблемиве.

Сепак ќе биде многу тешко да го соборат режимот во Иран така да многу подобра опција е таа која ја прават-раздели па владеј т.е да иницираат внатрешен бунт преку реформистите и курдите и истите да добиваат логистика,ама сепак има еден Темен облак и над сирија и Над Иран-Што со Балистичките ракети??

Израел некако ќе се брани ама Турција,КСА,Кувајт Јордан(ако америте направат база) тука е многу јасно дека Напад на НАТО или САД врз Иран ќе резултира со гнев од Скадови и Шахаби(како што направи Садам во 1991 врз Израел),па ме чуди што ги тера да се осеќаат толку сигурно или поточно при напад од воздухСАД,Британија,Франција,Германија не се на домет,Иран неофицијално ја има и Бугарија на домет-повеќе од тоа НЕ.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Претпоставувам Целта на блискиот и средниот Исток ќе им се оствари со падот на Асад и Ахмадинеџад,од една страна,го Имаат Ирак(кој граничи со Иран) и Турција од другата страна Авганистан кој граничи со Иран,ако го земеме предвид фактот дека Русија е стратешки заобиколена од НАТО бази не би ме чудело да и заржат и на С.Кореја одкако ќе ги решат проблемиве.

Сепак ќе биде многу тешко да го соборат режимот во Иран така да многу подобра опција е таа која ја прават-раздели па владеј т.е да иницираат внатрешен бунт преку реформистите и курдите и истите да добиваат логистика,ама сепак има еден Темен облак и над сирија и Над Иран-Што со Балистичките ракети??

Израел некако ќе се брани ама Турција,КСА,Кувајт Јордан(ако америте направат база) тука е многу јасно дека Напад на НАТО или САД врз Иран ќе резултира со гнев од Скадови и Шахаби(како што направи Садам во 1991 врз Израел),па ме чуди што ги тера да се осеќаат толку сигурно или поточно при напад од воздухСАД,Британија,Франција,Германија не се на домет,Иран неофицијално ја има и Бугарија на домет-повеќе од тоа НЕ.
i sto mislis zosto toa go pravat zosto da ginat nevini luge koj ja potiknuva vojnata?

B

Black Guard

Гостин
i sto mislis zosto toa go pravat zosto da ginat nevini luge koj ja potiknuva vojnata?
Кој ги тера да развиваат нуклеарно оружје под закрила на енергетски програм кога иран "лежи" на нафта.

Кој ги тера да се закануваат дека ќе бришат земји од мапата на земјата??

Така соживот не се прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom