- Член од
- 22 јуни 2012
- Мислења
- 8
- Поени од реакции
- 2
На какво интервју поточно?Има некој што е задутре на интервју?
На какво интервју поточно?Има некој што е задутре на интервју?
Цитирам: на разговор со три члена комисијаНа какво интервју поточно?
? Каква комисија е тоа?Цитирам: на разговор со три члена комисија
Se odnesuva za Arhitektonskiot fakultet da ne predizvikam panika, jas samo sto stasav sega kje odam na fakultetot da se rasprasam, utre e testot so likovnoto izrazuvanje a naredniot den razgovor pred tri clena komisija vo vrska so upisot tamu nekoj vid na motivacionen razgovor ili kako bi doslo...? Каква комисија е тоа?
Епа ајде со среќа, крши ноги таму, дајбоже да те примат! Стискам палциSe odnesuva za Arhitektonskiot fakultet da ne predizvikam panika, jas samo sto stasav sega kje odam na fakultetot da se rasprasam, utre e testot so likovnoto izrazuvanje a naredniot den razgovor pred tri clena komisija vo vrska so upisot tamu nekoj vid na motivacionen razgovor ili kako bi doslo...
Obavezno! Fala =]Епа ајде со среќа, крши ноги таму, дајбоже да те примат! Стискам палци
Со среќа и од мене! Здравје Боже, нека почне кај тебе со лесно, па да продолжи и со сите...Se odnesuva za Arhitektonskiot fakultet da ne predizvikam panika, jas samo sto stasav sega kje odam na fakultetot da se rasprasam, utre e testot so likovnoto izrazuvanje a naredniot den razgovor pred tri clena komisija vo vrska so upisot tamu nekoj vid na motivacionen razgovor ili kako bi doslo...
Мислам дека не можеме оваа година, мора оригинал диплома и за овде. Освен ако порано не ни ја вратат дипломата по пошта, па евентуално 2иот рок тука, не знам колку траат таму процедурите со признавањето..Овде има 3 уписни рока, лани знам дека првиот беше 16 и 17 август, па на почеток на септември и после каде има слободни места третиот...Да прашам нешто,бидејќи бараат ОРИГИНАЛ диплома и сега ако го пратиме оригиналот како ке аплицираме тука у случај да не не примат у Словенија? Нели уписте тука се во август а за таму ќе знаеме дури на почеток на Септември..
Верно на оригиналот е заверката на копија кај нотар, веројатно на тоа мислел, зошто заверката е потврда за верност на оригиналот, затоа и бараат оригинал документ кај нотар, зошто со неговиот печат се потврдува дека копијата е иста со оригиналот. Оригиналот е еден, т.е. се издава еднаш, освен на пример со барање може да се издаде и дупликат на дипломата, подобро прашај во школото. Во други прилики се прави заверка којашто е во замена за оригиналот, како на пример што ќе направиш за апликацијата за упис, ама за нострификацијата не признаваат, мора оригинал. Се надевам ти помогнав..Може да се направи нешто не знам како се вика Верно на оригинал и служи исто како оригинал ми кажа еден правник.
Верно на оригиналот е заверката на копија кај нотар, веројатно на тоа мислел, зошто заверката е потврда за верност на оригиналот, затоа и бараат оригинал документ кај нотар, зошто со неговиот печат се потврдува дека копијата е иста со оригиналот. Оригиналот е еден, т.е. се издава еднаш, освен на пример со барање може да се издаде и дупликат на дипломата, подобро прашај во школото. Во други прилики се прави заверка којашто е во замена за оригиналот, како на пример што ќе направиш за апликацијата за упис, ама за нострификацијата не признаваат, мора оригинал. Се надевам ти помогнав..
Со среќа и од мене на приемниот. Јас сум трета година кај нас на архитектонски факултет, сакам да се префрлам наредната во Љубљана, сакав да прашам за тој билатерален договор според кој нема школарина за студенти од Македонија, некои викаат дека не е вистина некои дека е, па?? И дали важи за архитектонскиот факултет затоа што тие имаат обединета мастер програма ( и прв и втор циклус на студии заедно). Ако си сеуште Љубљана би било фино да прашашObavezno! Fala =]
Благодариме, моментално сум во Мак. за префлување и јас сега треба да прашам бидејќи не сум сигурен како поминав на приемните. Од хрватите нешто што чув - рекоа дека ако факултетот е во држава членка на ЕУ тогаш префлувањето е олеснато а поради нашиов статус не сум сигурен. За школарина не се плаќа но има исклучоци конкретно за овој факултет мислам дека нема никакви трошоци околу таа работа. Изборот е многу тежок иако на факултет беше преопуштено за разлика од нашиов, примаат 7 странски кандидати вкупно на годишно на ниво а оваа година имаше само околу 70 пријавени а генерациите пред нас имале поголема конкуренција оваа ,,мала" бројка била резултат од разочарувањата од минатите години - па најубаво да му пишеш на секретаријатот додека работат со студентски прашања по e-mail зашто кога ќе помине сеознава не ги проверуваат поштите... Приемните се многу полесни од оние во Загреб или Скопје но немаа соодветно објаснување на странски (англиски) јазик, па затоа може да имам утатно некој работи...Со среќа и од мене на приемниот. Јас сум трета година кај нас на архитектонски факултет, сакам да се префрлам наредната во Љубљана, сакав да прашам за тој билатерален договор според кој нема школарина за студенти од Македонија, некои викаат дека не е вистина некои дека е, па?? И дали важи за архитектонскиот факултет затоа што тие имаат обединета мастер програма ( и прв и втор циклус на студии заедно). Ако си сеуште Љубљана би било фино да прашаш