Кој е Исус Христос?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Ѓаволот,една вечер ми дојде и ми кажа да направиме договор мојот акал во замена за жени пари слава.
.

Ете тој кој што ти го украл умот - заедно со неговите духовни чеда - преку пари, лаги и слични гадотии, ја прошилиле верзијата на која што ти и сличните на тебе и’ верувате!

И тие, кога се собраа со старешините и се посоветуваа, им дадоа многу пари на војниците,
велејќи: „Кажете дека: ,учениците Негови дојдоа и Го украдоа кога ние спиевме;‘
и, ако за тоа чуе управникот, ние ќе го смириме и ќе направиме и вам ништо да не ви се случи.”
А тие ги зедоа парите и направија, како што беа научени.
И тој глас се пренесува меѓу Јудејците и до денес.

(Матеј 28:12 ...)

.

...
Зошто ме интересира Стариот Завет?! Зошто и таму го наоѓам Исламот.

...

Исламот на Вечно Новиот Завет е завет на вечниот Живот, а не на смртта и убиства!​

Новиот Завет не е завет пишан во камења, хартија, кожи, ... кој што од верниците бара крвопролевање, туку е вечен и крајен завет на единствената спасителна Љубов и Милост БОЖЈА, кадешто Единствениот Вистински и Совршен БОГ својата спасителна Волја (тоа е Неговата Мудрост Која што Тој за спасение на сите Ја отелотвори во Исус Христос) лично Ја запишува во срцата и мислите на Своите чеда !

Нека Единствениот Вистински и Совршен БОГ на сите луѓе им Го запише Вечно Новиот Завет во нивните срца и мисли, правејќи ги со тоа Христолики

Амин

Никој не крпи стара облека со нова крпа, зашто таа ќе се отшие од старото и отворот ќе биде поголем; ниту, пак, се става ново вино во стари мевови; инаку, мевовите ќе напукнат, и виното ќе истече и мевовите ќе пропаднат; туку ново вино се става во нови мевови, па така ќе се запази и едното и другото.”

(Ев.Матеј 9:16+17)
.
.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
.

.

Ете тој кој што ти го украл умот - заедно со неговите духовни чеда - преку пари, лаги и слични гадотии, ја прошилиле верзијата на која што ти и сличните на тебе и’ верувате!

И тие, кога се собраа со старешините и се посоветуваа, им дадоа многу пари на војниците,
велејќи: „Кажете дека: ,учениците Негови дојдоа и Го украдоа кога ние спиевме;‘
и, ако за тоа чуе управникот, ние ќе го смириме и ќе направиме и вам ништо да не ви се случи.”
А тие ги зедоа парите и направија, како што беа научени.
И тој глас се пренесува меѓу Јудејците и до денес.

(Матеј 28:12 ...)
Ти кажав дека се заебавам, како може толку сериозно да ме сфатиш дека стварно сум направил со ѓаволот дил:facepalm:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
пошто вие не го признавате Мухаммед с.а.в.с. исто ко што евреите не го признаваат Исус за спасител или бог син и што све не, затоа вака ќе кажам вашиот Исус ( не за Иса, пошто муслиманите го признаваат Иса (ИСУС) а вие не го признавате Мухаммед а.с. како последен божји пратеник) затоа ќе ви кажам што напишал Пол Холбах филозоф кој придонел за секуларноста бидејќи таа е придобивка на идеите на француската револуција од тоа време. Имено он вика Исус бил производ на секс од прва имено за завел некој римски војник Марија и ја напумпал и оваа сирота да спаси гз морала да лаже оти ќе ја каменуеле до смрт, демек ,,ете ја невина, ама светиот дух ме зачнал ме оплодил,, за да не ја каменуваат до смрт и пошто проста раја поверувала и така она спасила гз.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
пошто вие не го признавате Мухаммед с.а.в.с. исто ко што евреите не го признаваат Исус за спасител или бог син и што све не, затоа вака ќе кажам вашиот Исус ( не за Иса, пошто муслиманите го признаваат Иса (ИСУС) а вие не го признавате Мухаммед а.с. како последен божји пратеник) затоа ќе ви кажам што напишал Пол Холбах филозоф кој придонел за секуларноста бидејќи таа е придобивка на идеите на француската револуција од тоа време. Имено он вика Исус бил производ на секс од прва имено за завел некој римски војник Марија и ја напумпал и оваа сирота да спаси гз морала да лаже оти ќе ја каменуеле до смрт, демек ,,ете ја невина, ама светиот дух ме зачнал ме оплодил,, за да не ја каменуваат до смрт и пошто проста раја поверувала и така она спасила гз.
Немој да газиш по вера пошто неможеш да поднесеш гаазење по твојата вера .
Немој да мислиш дека вие сте поопасни пошто историјата кажува друго се разбира доколку знаеш нешто околу тоа.

Ти веруваш во Куранот, така.???
ОК, как настанал светот. ???
Од Адам и Ева, така, тогаш зашто сме толку различни денес.???
Зашто има толку многу јазици денес .???
Вавилон и Вавилонската Кула, каде се наоѓа и што знаеш околу тоа.???

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Немој да газиш по вера пошто неможеш да поднесеш гаазење по твојата вера .
Немој да мислиш дека вие сте поопасни пошто историјата кажува друго се разбира доколку знаеш нешто околу тоа.

Ти веруваш во Куранот, така.???
ОК, как настанал светот. ???
Од Адам и Ева, така, тогаш зашто сме толку различни денес.???
Зашто има толку многу јазици денес .???
Вавилон и Вавилонската Кула, каде се наоѓа и што знаеш околу тоа.???
ти ако знаеш што ме прашуваш и што ти е гајле за моето мислење кое е асоцијативно логички консеквентно .

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
ти ако знаеш што ме прашуваш и што ти е гајле за моето мислење кое е асоцијативно логички консеквентно .
Зашто јас знам дека немаш појма и дека ќе се потрудиш да не одговориш, ти и твоите пријатели како тебе.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Зашто јас знам дека немаш појма и дека ќе се потрудиш да не одговориш, ти и твоите пријатели како тебе.
абе од кај знаеш ти да ли јас неам појма само затоа што не ти давам одговор, јас сум експерт специјалист за овие прашања него не вреди на секој да му даваш одговор.

С

Само Човек

Гостин
холнбах живеел 18 век и бил Атеист..
провери у брошурчето

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

... затоа ќе ви кажам што напишал Пол Холбах филозоф кој придонел за секуларноста бидејќи таа е придобивка на идеите на француската револуција од тоа време. ...
.

Отелотворението на Мудроста БОЖЈА (Исус) - одамна пред француската револуција и духовно слепи личности како што е пол холбах, ти и слични на вас - е Тој кој што го вовел совршениот секуларизам, со зборовите:

„Подајте го царевото на царот, а Божјото на Бога!”

(Ев.Матеј 22:21)

А што мислиш, се’ што има царот на располагање додека живее, чија сопственост е ?

п.с. Ако со нашите духовни очи (Ефес 1:18) длабоко загледаме (контемплираме) во Инкарнацијата на Се’опфатната Мудрост БОЖЈА (Исус), засигурно ќе видиме дека во Него е совршеното јудејство, совршеното христијанство, совршениот ислам, совршениот будизам, совршениот зенизам, совршениот суфизам, совршениот комунизам, совршениот хуманизам, ... но и многу многу повеќе од тоа, бидејќи Совршениот БОГ е лично во Него!

.

С

Само Човек

Гостин
STo ima da proveram znam, i sto ima veze toa koga ziveel ??
nema veza koga ziveel , hha
kazuva sto se desilo pred 1800 god pred nego,hhaha
baskan ateista e...ne veruva von bog, mn normalno deka isus za nego e covek
MISLI MALKU SO TOA CrEpKATA ne e samo da se pise nesto bezveze ....
ili propaganda ti bese celta

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
nema veza koga ziveel , hha
kazuva sto se desilo pred 1800 god pred nego,hhaha
baskan ateista e...ne veruva von bog, mn normalno deka isus za nego e covek
MISLI MALKU SO TOA CrEpKATA ne e samo da se pise nesto bezveze ....
ili propaganda ti bese celta
абе КАМО СРЕЌА ДА НЕ МИСЛЕВ СО ОВА ЦРПКАТА, не можам да се поднесам себе си од што нон стоп мислам и тоа логиЧки консеквентно и се со премиси него ти за тоа не знаеш, ја си знам пошто ти си у својата црпка како У своја кожа ИСТО КО ШТО ЈАС СУМ У СВОЈАТА така да МАЛКУ МОЖЕ ДА ТИ СЕ ПОМОГНЕ ОД НАДВОР.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
абе од кај знаеш ти да ли јас неам појма само затоа што не ти давам одговор, јас сум експерт специјалист за овие прашања него не вреди на секој да му даваш одговор.
Едноставно знам, те читам како буквар дека се трудиш да докажеш нешто за што и самиот појма си немаш.
Ако знаеше нема да мрсеше муда него ќе одговореше.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Едноставно знам, те читам како буквар дека се трудиш да докажеш нешто за што и самиот појма си немаш.
Ако знаеше нема да мрсеше муда него ќе одговореше.
AKO IMAS ARGUMENTI DAVAJ AKO NEMAS AD HOMINEM NA DRUG NE NA MENE, OVDE ZA DISKUSIJA TREBA ARGUMENTI STO DA TI ODGOVORAM STO PUTI MINIMUM SUM SE IZJASNIL GLEDAJ STARI POSTOVI I KE IMAS ODGOVOR sum odgovoril na tie prasanja plus sto ima ja da odgovoram odgovorile onie koi jas kako profesor mozam samo da ti drzam predavanja za niv ama oni go rekle toa ne ja.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
AKO IMAS ARGUMENTI DAVAJ AKO NEMAS AD HOMINEM NA DRUG NE NA MENE, OVDE ZA DISKUSIJA TREBA ARGUMENTI STO DA TI ODGOVORAM STO PUTI MINIMUM SUM SE IZJASNIL GLEDAJ STARI POSTOVI I KE IMAS ODGOVOR sum odgovoril na tie prasanja plus sto ima ja da odgovoram odgovorile onie koi jas kako profesor mozam samo da ti drzam predavanja za niv ama oni go rekle toa ne ja.
Избегнувањето на одговорот и менување на темата на разговор значи дека не знаеш што да одговориш.
Немај гајле тоа е во човечката психа, сите прават така.

Аргументи, па ти бре неможеш да одговориш на три обични прашања што за познавач на библијата и куранот како тебе треба да му се како вода, па уште бараш друго нешто.

Одговори на веќе поставените прашања, па ќе продолжиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom