Германија го забрани обрежувањето!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Богами, има да биде интересно сега.. со обзир на тоа колку доселеници муслимани имаат, или ќе навалат во нивните им родни земји на сеопшто обрежување, знаеш ко свадби што се праат во родната земја :)
Што е тешко,ќе дојдат тука,ќе му го секнат пипето на малото,ќе се изнарипаат како манкис и пак ќе си се вратат..сигурно на граница нема да гледаат дали му е сечено..па у Куманово секое лето врие од ''прослави'' на сунети..па то,дајриња,свирење со коли по улици,орли се вејат од коли...

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ме интересира зошто Евреите и Муслиманите се обрежуваат??
A освен ова не јадат свинско ниту евреите ниту муслиманите!!!
Slab si so literatura,ne citas knigi i zaradi toa si postavuvas vakvi glupavi prasanja..:tapp:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.861
Поени од реакции
20.380
A zosto ne se spomnuva evreite?? pa i evreite pravat suneti a ne samo muslimanite, i tokmu bas evreite se bunat sega vo Germanija..
Па и за евреите исто важи, ако не им се бендисува ќе си одат у Израел да си праат циркумизации, тоа е држава бе момче не е параспурлак ко кај нас, кај нив закон е закон не е ради само на хартија, ај да видам дал некој смее да рипне после ова, не ме интересира мене дал е муслиман или евреин, јас никого не критикувам само ми смета она што се дрзнуваат на мали бебиња без право на избор да им наметнуваат верата во која родителите сметаат треба да припаѓа, ако живееш во демократија има да ја тераш до крај, а не само каде што ти одговора нели?

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Па и за евреите исто важи, ако не им се бендисува ќе си одат у Израел да си праат циркумизации, тоа е држава бе момче не е параспурлак ко кај нас, кај нив закон е закон не е ради само на хартија, ај да видам дал некој смее да рипне после ова, не ме интересира мене дал е муслиман или евреин, јас никого не критикувам само ми смета она што се дрзнуваат на мали бебиња без право на избор да им наметнуваат верата во која родителите сметаат треба да припаѓа, ако живееш во демократија има да ја тераш до крај, а не само каде што ти одговора нели?
Ne si vo pravo, muslimanite i evreite treba da imat etnicki i verski prava vo Germanija,i kat tat toa ke se sluci..(y)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.861
Поени од реакции
20.380
Што е тешко,ќе дојдат тука,ќе му го секнат пипето на малото,ќе се изнарипаат како манкис и пак ќе си се вратат..сигурно на граница нема да гледаат дали му е сечено..па у Куманово секое лето врие од ''прослави'' на сунети..па то,дајриња,свирење со коли по улици,орли се вејат од коли...
Па тоа и ќе остане кај нас, кај гледаш ти кај нас доволно муда Германска за истото да го забранат ? Цитро момче не ме смеј вака на жешко :)
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 14:39 ---
Ne si vo pravo, muslimanite i evreite treba da imat etnicki i verski prava vo Germanija,i kat tat toa ke se sluci..(y)
Ех, ако се случи тоа ја ќе си ја сечам ти ветувам... и гледај да те потсетам тоа е Германија и жена е на чело Ангела Меркел, ако некад добиеш мајчински инстинкт да осетиш чувство како ти повредуваат чедо без разлика за каков чин станува збор мислам не само што ќе забраниш сунет, него и ќе ги линчуваш истите.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Abe sutrak, ovdeka ne se bunat tolku muslimanite kolku sto se bunat evreite, i tie pravat suneti a ne samo muslimanite, za muslimanite lesno e ke dojdat ovdeka i ajt..
Мислам дека нема да имаш никаков проблем ако го донесат истиов закон во Македонија така?
Премногу треба да си наивен дека Германија го носи законот за 200.000 евреи наспроти 4.5 мил. муслимани. Знаат они добро што прават, затоа и опстоиле како држава толку време.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.406
Поени од реакции
4.275
Обрежувањето на деца треба и кај нас најстрого да се забрани со закон. Кога ке биде полнолетен ако сака нека си го исечи и целиот. Им прават стресови на децата. Имам гледано на снимка како прават сунет, греота за децата, плачат, се отимаат а овие гнасиве ги држат племе да им ебам расипано.... Браво за германците, треба и законски да забранат.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Или ке запалат колата, ке дојдат во Данска/Белгија/Франција/Полска и цап.

Глупости од закон.

Се додека се прави под лекарски надзор не гледам проблем. Ако заебе докторот следи санкција како и за секоја друга лекарска грешка.

А за чекање да порасне детето па да реши дали да се обреже ајде да забраниме крштевање на деца пошто еднаш поп во Романија удави дете при крштевање. Башка може да настине.
А и обетки и пирсови да се забранат до 18 години заради опасност од инфекција.

Атеист сум али да го ебам колку е глуп законот.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Како што е забранета циркумцизија кај жените исто треба да се забрани и обрежување кај машките деца.
Па не живееме повеќе во 6-тиот век да му е*ам мајката.Преку таквото и од верски слободи и од све, варвари затуцани.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Обрежувањето на деца треба и кај нас најстрого да се забрани со закон. Кога ке биде полнолетен ако сака нека си го исечи и целиот. Им прават стресови на децата. Имам гледано на снимка како прават сунет, греота за децата, плачат, се отимаат а овие гнасиве ги држат племе да им ебам расипано.... Браво за германците, треба и законски да забранат.
Што си гледал ти пријателе јас незнам , ама само да ти кажам дека обрежување прават и во болница , така да те успиваат и после се будиш и немаш гајле ... тоа ништо не е опасно , па дури е и плус како што кажаа во претходните постови ... Глупости прават германциве ... едино се сложувам за бебињата, ама кога ке наполни 6 па и нагоре тоа може а и треба да се направи.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Наместо светот да оди напред во свесноста, тој постојано пропаѓа.

Обрежи се, истетовирај го бог, викај од тоа џамијата со најсилното појачало, ударај по тоа камбаната со најсилното ѕвоно, бог нема да те чуе и нема да се појави.

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Ме интересира зошто Евреите и Муслиманите се обрежуваат??
A освен ова не јадат свинско ниту евреите ниту муслиманите!!!
Зошто во библијата (стариот завет, што уствари е верувањето на евреите) пишува дека бог му рекол на Авраам дека ќе му „даде“ негов народ и секое дете од народот да го обреже. Муслиманството се темели врз еврејската и христијанската религија (со тоа што Исус кај нив е само обичен пророк), па така од еврејската религија е земено тоа со обрежувањето ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom