Why?
Самострел да зеам, да истепам тоа племе
- Член од
- 3 мај 2009
- Мислења
- 2.726
- Поени од реакции
- 2.940
Нозете. Научно докажан факт....Aj vaka, ke ti go formuliram na drug nacin prashanjevo...Shto e toa shto go dvizi covekot?
Нозете. Научно докажан факт....Aj vaka, ke ti go formuliram na drug nacin prashanjevo...Shto e toa shto go dvizi covekot?
добро зависи од ситуацијата.ако излегува од кафана пијан ќор може и комбинација на раце и нозе.Нозете. Научно докажан факт.
Тоа се вонредни ситуации, али истите секаде ги има, па дури и на религиската страна. Еве на пример поповите мрсат во петок.добро зависи од ситуацијата.ако излегува од кафана пијан ќор може и комбинација на раце и нозе.
само ако се сложниТоа се вонредни ситуации, али истите секаде ги има, па дури и на религиската страна. Еве на пример поповите мрсат во петок.
Gledam sakash da ja odrzish diskusijata na nivo, so toa shto im davash za pravo na decurliite i na nivnite naucni fakti za nozete.сега свати оти прашањата кои ги прашуваш и одговорите кои ги добиваш или не ги добиваш немаат допирни точки со тоа што сакаш да го слушнеш или се коси со твојата логика.
човекот според тебе не е исто што и човекот според мене или спред милијарда други на пример. зар очекуваш сите да се водат по твојата логика дека човекот освем материја има и енергија или душа, а според мене само материја на пример.
што одговор да ти дадам што е душа ???
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 11:21 ---
па цело време за тоа вергламе, и цело време се обидуваат да ти обајснат дека поимите кои ги користите во нашиот свет немаат значење. не е тоа финтата ти да ми објасниш што е душа и како религиите ја нарекуваат или како ја објаснуваат.
едноставно не ми е ни битно нити пак ме засега. небитно.
исто и што рекол исус или било кој друг пророк или религија.
исто не битно. ти се уште си се водиш по твоите сваќања за смислата на животот и бараш одговори за тоа од луѓе кои воопшто не гледаат така на животот, па после се чудиш како тоа не знаеме или добиваш одговори кои не се вклопуваат во твојот пример за смислата на животот. па се трудиш да не класифицираш некаде за да ти биде полесно да си објасниш или да се вклопиме во твојата теорија за животот.
инаку самосвест можеби е блиску до душа но не е исто.
самосвест е ниво на еволуција, интелигенција на некој организам. тој е свесен за своето постоење во физичкиот свет, и нема врска со духовното. најглуп пример што во моментот ми текнува( и за разлика од твоето генерално мислење не користам википедија посебно не за вакви работи) е кога ке се погледнеш во огледало. ако во одразот во огледалото се препознаеш дека си тој ти тогаш да свесен си за своето постоење. ако мислиш дека е некој друг тогаш не си ни свесен за твоето постоење, немаш самосвест.
мислам дека покрај човекот и некои виши примати ( шинпаза на пример) сите други организми не се пропознаваат и мислат дека таму во одразот е некој друг. не е тоа ништо посебно освем нивото на интелигенција или еволутивен развиток, а не душа.
болдираното си е сосем на место, само ти имаш проблем да го процесираш. наместо јас да одам да ги научам трите лекции со кои тебе би ти се оправдала смислата на животот би ти препорачал да се подотвориш за други мислења и начини на размислување.Gledam sakash da ja odrzish diskusijata na nivo, so toa shto im davash za pravo na decurliite i na nivnite naucni fakti za nozete.
Ova boldiranovo, razmisli go malku,promuckaj, odi nauci gi trite lekcii, posebno tretata i ke ti bide jasno kolku ne znaesh.
Vako so trolanje ne mislam da ti odgovaram...a mislev deka si postar malku
Gledam sakash da ja odrzish diskusijata na nivo, so toa shto im davash za pravo na decurliite i na nivnite naucni fakti za nozete.
Ova boldiranovo, razmisli go malku,promuckaj, odi nauci gi trite lekcii, posebno tretata i ke ti bide jasno kolku ne znaesh.
Vako so trolanje ne mislam da ti odgovaram...a mislev deka si postar malku
Gi imash vo "prashanja za ateistite"....ne bidi tolku mrzliv, prolistaj malku.
БТВ, еднаш те прашав, ајде пак. Ке може ли да ставиш линк до прирачникот за атеисти "направи сам" што го тупиш цело време?
Немам време да ги листам сите твои глупости, али не е ни битно.Gi imash vo "prashanja za ateistite"....ne bidi tolku mrzliv, prolistaj malku.
Zel zivot, mama mesi, daj tate....
"Атеистите веруваат дека нема потреба за да поверуваат" Јака реченица
Али за жал погрешна.
Атеистите не веруваат во господ, божества, религии и слични срања исто како што не веруваат и во дедо мраз.
Fucking simple as that.
П.С сега очекувам некој wanna be паметен да каже "веруваат дека нема потреба да веруваат и во дедо мраз"
Се рага со се што му е потребно да стане верник, али не се рага како верник, значи атеист.Не, човек се раѓа со се што му е потребно за да стане верник
Исто како што и двата поима "теизам" и "човек" или "религија" и "човек" не се едно те исто.Двава поими „атеизам“ и „човек“ не се едно те исто
Кои откако ке созреат повеке не веруваат.Во Дедо Мраз верувуваат децата, доволно е тој поим да им се спомне.
Се раѓа со се што физички т.е. „церебрално“ му е потребно за да стане верник, т.е. со можност да си ја оптимизира, на пример когницијата (научно докажано), бидејќи молитвата мозочно делува така како што делува. Значи, еволуцијата во покогнитивни луѓе води преку молитвата; значи искуството на верата е вродено во човека штом физички има дејство; значи човекот е роден со вернички предуслов; значи човек треба да поверува.Се рага со се што му е потребно да стане верник, али не се рага како верник, значи атеист.
Исто како што и двата поима "теизам" и "човек" или "религија" и "човек" не се едно те исто.
Кои откако ке созреат повеке не веруваат.
23 e број => 23 е непарен број => Џим Кери глумеше во филм со име "Бројот 23" => Човекот се рага со вернички предуслов. Логиката ти еСе раѓа со се што физички т.е. „церебрално“ му е потребно за да стане верник, т.е. со можност да си ја оптимизира, на пример когницијата (научно докажано), бидејќи молитвата мозочно делува така како што делува. Значи, еволуцијата во покогнитивни луѓе води преку молитвата; значи искуството на верата е вродено во човека штом физички има дејство; значи човекот е роден со вернички предуслов; значи човек треба да поверува.
детето верува, му верува на својот татко дека оганот е жиш23 e број => 23 е непарен број => Џим Кери глумеше во филм со име "Бројот 23" => Човекот се рага со вернички предуслов. Логиката ти е
Ајде да ја видиме од другата страна,
Се раѓа со се што физички т.е. „церебрално“ му е потребно за да стане атеист (да не стане верник). Потоа му ја полнат главата уште од мал. Значи човекот е роден со атеистички предуслов, значи човек треба да не дозволи да му ја полнат главата со приказни.