„Каде се движи Република Македонија“ - Бугарска тркалезна маса

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Го испуштивме тоа време, ја усравме државата и им поскупе меѓуножјето али тоа не е битно, битно и денес може традицијата да се одржи со две црвени.
ос'знавате ли, че се радвате на југославски банкноти, југославија???

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Бугарките се радувале на тие банкноти, ние на Бугарките. И така сите среќни.
браво, това е хубаво... а македонските студентки знаеш ли на какво се радват сега в Софија и Благоевград? :)
Хајде стига, сериозно...
ја кажете каква е идејата на тази банкнота.. нешто не разбирам..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Хајде стига, сериозно...
ја кажете каква е идејата на тази банкнота.. нешто не разбирам..
Ајде сериозно. Мислиш зошто не го пишува името на валутата или мотивите претставени на банкнотата ти се спорни?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
не знам, само питам...
Името на валутата не го пишува бидејќи овие пари се преодна фаза, бонови. Мотивите поим немам зошто ги избрале такви, ама ако се земе во предвид дека ги работел само еден човек, за само 20 дена, надвор од работно време одлично ги сработил. Од 1993 веќе се променети.

Првичната идеја на Кљусев било да се нарекуваат стартер, ама за тоа немало согласност од тогашниот СКМ-ПДП (поранешен КПМ, денешен СДСМ). Дури и испечатиле таква пара, ама не прошло.

Еве ја, со ликот на Александар Македонски.
Ова е сторијата и приказната на човекот кој ги правел парите.
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=9A9420AB34F3154ABCF45A5241BC9676

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Името на валутата не го пишува бидејќи овие пари се преодна фаза, бонови. Мотивите поим немам зошто ги избрале такви, ама ако се земе во предвид дека ги работел само еден човек, за само 20 дена, надвор од работно време одлично ги сработил. Од 1993 веќе се променети.

Првичната идеја на Кљусев било да се нарекуваат стартер, ама за тоа немало согласност од тогашниот СКМ-ПДП (поранешен КПМ, денешен СДСМ). Дури и испечатиле таква пара, ама не прошло.

Еве ја, со ликот на Александар Македонски.
Ова е сторијата и приказната на човекот кој ги правел парите.
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=9A9420AB34F3154ABCF45A5241BC9676
Добре, на мен не м и стана јасно зашто е такава визијата, какво е това девојче през 1992...
и затова ви питам, може да знаете
Стартер звучи добре, зашто Денари?

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
ос'знавате ли, че се радвате на југославски банкноти, југославија???

Од Вардара, па до Триглава,
Од Ђердапа, па до Јадрана,
Као ниска сјајног ђердана
Светиш сунцем обасјана
Поносито сред Балкана,
Југославијо, Југославијо!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Добре, на мен не м и стана јасно зашто е такава визијата, какво е това девојче през 1992...
и затова ви питам, може да знаете
Јас не знам. Ти ако имаш некоја теорија, сподели ја. Баш би сакал да ја слушнам.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Јас не знам. Ти ако имаш некоја теорија, сподели ја. Баш би сакал да ја слушнам.
Нјамам теорија, но понеже по това време да се слага такова нешто на банкнота е рјадкост и ми стана интересно...
Определено интересен дизајн..
Аз с'бирам банкноти и монети и те такова по това време нјама.. идејно е
Само не с'м сигурен какво пише на монитора - мај е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИја...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Стартер звучи добре, зашто Денари?
Знаеш многу добро зошто, ама пробуваш да поентираш. :D

Инаку во право си за банкнотата. Девојка пред компјутер во 1992, па и од другата страна нешто што личи на атом, изгледа многу футуристички. Ме заинтресира и мене сега. :)

Член од
26 јуни 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
А вие што сте.....антички Македонци со чиста крв,потомци на Македон и создатели на белата раса :pos:.Сопрете се со тиjа етнички нвредуванja,жалки сте.Турко монголи може да е имало преди 12-13 века,днеска нема,ама види,Господ да ти дума по националната телевизија дека белата раса е креирана от тебе е болна работа и е во гранизите на нацизмот.
Така е, ето доказателства.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Знаеш многу добро зошто, ама пробуваш да поентираш. :D

Инаку во право си за банкнотата. Девојка пред компјутер во 1992, па и од другата страна нешто што личи на атом, изгледа многу футуристички. Ме заинтресира и мене сега. :)
НЕ, не знам, кажи ми, ако знаех штах да го коментирам...
а за девојката - не с'м виждал друга такава, а гледам..

Kajgana Shop

На врв Bottom