Поштовани господине Трајковићу, Ваше процене о дестабилизацији Македоније коју сте изнели у мартовском броју Геополитике су се показале тачне. Влада у Скопљу је ухапсила починиоце убиства 4 македонских младића и једног рибара. У Македононији је тренутно затишје. Како ће се по Вама одвијати будући развој догађаја, и каква ће били у томе улога великих западних земаља и македонских суседа?
Почетком маја ухапшена је група од двадесетак терориста, али не и тројица главно осумњичених. Хапшење те повеће групе, Влада у Скопљу је назвала исконструисаним називом „радикални исламисти“, што јасно указује да Скопље нема „снаге“ и спремности да ствари назове правим именом, а камо ли да тај проблем и реши. Не ради се ни о каквим „радикалним исламистима“ нити исламиским терористима, већ о Шиптарима држављанима Македоније, припадницима ОНА („Ослободилачка национална армија“) који су починили злочин на Смилковачком језеру. Сви ухапшени су локални Албанци из села Арачинова, Јаја Паши, Шуткима, кумановског села Липково, као и сам сведок убиства, Хазир Хазири који је из скопског насеља Шуто Оризари. Тројица директних убица, Хаљиљ Демири, Африм Исмаиловић и Агим Исмаиловић су побегла на Космет и косовска полиција за њима наводно трага. Када прочитате њихова имена и видите фотографије више је него јасно да то нису никакви „исламисти“ већ Албанци из Скопља и околних села, познатих упоришта терористичке организације ОНА још из 2001 године и тадашњих оружаних сукоба у Македонији. У свом тексту „Немачко поробљавање Балкана!“ ја сам и без посебне истраге, одмах указао одакле су могле доћи убице недужних младића, риболоваца на језеру Смилковци покај Скопља. Током претреса у овим селима заплењене су веће количине оружја, разна војна опрема и пропагандни материјал ОВК као базне терористичке организације и за ОНА која се тек после доласка НАТО снага на Космет, појавила у Македонији.
Наставак...
http://www.vaseljenska.com/intervju/srbija-moze-da-izadje-iz-krize-za-najvise-dve-godine/