„Каде се движи Република Македонија“ - Бугарска тркалезна маса

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Србиа ко Нокиа, како е чето, во го сложихме во Косово, Босна, Санджак, другите ке ве е.ат во Воиводина, ама има Прешево, Бујановац, има и Босилеград, со вас ке се видиме нали знате - србин само от бугарска батина разуме....Живели......

Сигурен сум дека бугарски говна ко тебе и уште 4 та што ме цитирале не се на трибиниве

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Јас само прашувам како се чувствувате. И ги добив тие одговори. Не ми паднало на крај памет да му објаснувам некому дека не треба да се чувствува така како што се чувствува. Тоа е ретардирано и таквите заслужуваат ќотек. :)
Па во право си, кај нас во Пирина си било, па и и сега македонец=бугарин, шо да праиме, ние со тоа проблем немаме, ама нема шанс да кажеш на македонски бугарин, дека не е бугарин. Сега веке, кога сакаме да не ни грешат со лугето от Р Македонија, веке додаваме и македонски, зошто ни е срам от некои глупости кои се праат кај Вардарот.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 18:24 ---
Сигурен сум дека бугарски говна ко тебе и уште 4 та што ме цитирале не се на трибиниве

Опааа, која година в оваа глупост? ЦСКА кога имаше соработка со београдските навијачи, ама сега зошто нема вакве глупости? Па со микрофон викал нешто и после за 5 секунди - молк. Феновете са глупи по цел свет, наште - исто. Во Бг нема дилема кои е нашиот враг на Балкан брои 1 - Белград, не Турциа, Грциа или Румуниа, не србите, туку званичан Белград, кои живи само от проблемите во соседните земли. Ама и такви како тебе милоико, веке и во Белград не ве секата младите.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.784
Поени од реакции
30.642
Го разбира ли некој овој бе?

?

..........

Гостин
Во право се бугарите, ништо не бива од оваа држава.......бегајте од тука.....капата да ви падне оставете ја не се ни вртете по неа.....

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Го разбира ли некој овој бе?
Еве превод "Разбира ли го нјакој тоја е бре" па сега разбери зошто сите ме разбират, и аз вразбирам сите.
Еве и уште едан превод "Da li je neko ovoga razumeo?".
Ти сакаш да кажеш дека српски разумеш ама бугарски на разбираш?

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Ама ми е супер, дека и Бг малко, ама доволно, ги подкрепила напорите и е гурнала и Тито и Србославија и целата излислица "јужнословенско братство" во историјата. Поздрав и ЖИВЕЛИ !
:pos::pos::pos:
Како и за другите крупни работи во светов, Бугарија се прашуваше за ова колку и кучето мое, ич:D
. А тоа што ти е супер е од вазелинот, пробај без него па кажи дали ти е уште супер.

Во право се бугарите, ништо не бива од оваа држава.......бегајте од тука.....капата да ви падне оставете ја не се ни вртете по неа.....
Ти гарант од Табановце пишуваш. Како е, има ли гужва по пат?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
1. Па авторот е во негово право, ама вакви кенефи има и по многу македонски бензиски пумпи. Се пак шо станало со чеха - веке никои не го брои за творец, не зарад нас де.
2. Па во право сте, как да ве признаеме, видите германци и аустрианци, молдовци и румуни, шпанци и латиноамериканци, португалци и бразилци како живеат. Ако не се осекјахте да сте на глинени крака, досега да сти бехте признали езикот, да си бехте прихванали историата от 1944 насам и немаше да може едан бугар да ви рече да не сте велика нациа со велика историа. Ами зошто си знаете комплексите и фрустрациите, ве е страх от вистината.
3. Нема, ами сори, ама 50 000 декларации за пасоши, пред нотар во кои се пишува "бугарин по произход" нали знаеш, дека нема шанса да се поништат, зошто се чуват во Бг;)
4. Правилно, и нашата и вашата ВМРО е фалца, ВМРО заврши 1944 и умре со Ванчо во Рим.
5. Па гонели, ама теа србофили мамето му ебаа на македончето 1916-1941, и ги тепали 99% местни македонци-вмровци.
6. Па се пак георгафски Македониа е била голема поврхнина, па наште са тепали и на Косово 1941-1944, сега репарации от косово зошто нема сакано?
Тоа дека има по МК пумпи да, но авторот не ја ставил Македонија како "кенеф" туку Бугарија. Не можеш милениумска историја на еден народ да му ја скратиш на само 60тина години, само затоа што истиот народ извојувал (а не добил) држава во 1944.
Слушај, во Црна Гора на пописот се прикажуваа и како марсовци, ама не се :) Значи бугарски пасош не земаат само вистинските бугари од Македонија (читај бугарофили), туку и луѓе кои одат со тој пасош на запад заради својата егзистенција. Истото го прават и албанците од Косово, земаат македонски пасош зашто косовскиот не им вреди. И сега ние да им велиме не косовските албанци дека се Македонци само заради тоа што зеле пасош од РМ? не.
Денешниве ВМРО во Македонија и Бугарија немаат допирна точка со тоа историско ВМРО, само го срамат. Мило ми е што се согласуваме околу тоа. :)
Да тие србофили тепаа македонци, заборавајќи на нивната македонска крв. Можеби и по 1944. како да го обвиниш дека не е југословен (верен на ДФЈ/ФНРЈ/СФРЈ). Стави му етикета на бугарофил, верен на ВМРО на пр. не соработува. и со него е свршено. или во затвор, или ќе го убијат, ќе исчезне некаде, сам ќе се обеси.
Косово не е македонски регион, можеби сте се тепале на Косово (ни го спорам, ни ме интересира). Репарации плаќа поразениот на победникот. Или накратко Царство Бугарија (НР Бугарија) на Југославија. Бидејќи Југословенското (комунистичко) раководство беше блиско со бугарското и советското. Овие се откажаа од оштета. За возраст македонците во Пирин (незнам како се вика сега, благоевградска област) добија право на учење на Македонски јазик. Тито се скара со Сталин, и сето тоа Струма го однесе со матната.
7. Абе не е вака, народот си е 100% огледало на политичарите, па они ни су били политичари уште ко деца или ученици. Кога балканецот земи властта - мозокот му се одмах променја, не знам зошто, ама 100% е вака.
тотално си во право за ова. Ист случај (или сличен е и кај вас).

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
:pos::pos::pos:
Како и за другите крупни работи во светов, Бугарија се прашуваше за ова колку и кучето мое, ич:D
. А тоа што ти е супер е од вазелинот, пробај без него па кажи дали ти е уште супер.

Ти гарант од Табановце пишуваш. Како е, има ли гужва по пат?

Кажувам "малце", се пак види Бугариа кога призна Словениа, Хрватска, босна и Македониа и зошто американците направиха демарша тогаз. После види планот "Подкова" 1999 и улогата на Бг. Се пак улогата си е на Немачка, САД, Русиа, ама си имаме местото тамо и ное.
Па незнам, бев малце во Арачиново, преку сградата на општината, десно има две куки, македонски, луге во заборав са таму, ама ти овде не идваш, личиш на Скопски херои, близо до полата на жената.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Кажувам "малце", се пак види Бугариа кога призна Словениа, Хрватска, босна и Македониа и зошто американците направиха демарша тогаз. После види планот "Подкова" 1999 и улогата на Бг. Се пак улогата си е на Немачка, САД, Русиа, ама си имаме местото тамо и ное.
Па незнам, бев малце во Арачиново, преку сградата на општината, десно има две куки, македонски, луге во заборав са таму, ама ти овде не идваш, личиш на Скопски херои, близо до полата на жената.
Е многу јак херој треба да бидеш па да прцаш абдали како тебе, нема што :D.

П.С.До полата сум стварно, ама жената внатре не е мојата. Ќе погодиш од три пати чија е? :D

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Тоа дека има по МК пумпи да, но авторот не ја ставил Македонија како "кенеф" туку Бугарија.

право си, па нека автор е да праи шо сака. Ама аз лично ич не се осекам навреган, се пак види како ги показал другите таму...

Не можеш милениумска историја на еден народ да му ја скратиш на само 60тина години, само затоа што истиот народ извојувал (а не добил) држава во 1944.

тука не разбрах па званично СССР се зна дека е освободил Кралевината, и што не сте добили 1944? Се едно нашто комунјар зборува - победихме фашизмот, трала-лала.

Слушај, во Црна Гора на пописот се прикажуваа и како марсовци, ама не се :) Значи бугарски пасош не земаат само вистинските бугари од Македонија (читај бугарофили), туку и луѓе кои одат со тој пасош на запад заради својата егзистенција. Истото го прават и албанците од Косово, земаат македонски пасош зашто косовскиот не им вреди. И сега ние да им велиме не косовските албанци дека се Македонци само заради тоа што зеле пасош од РМ? не.

Аз затоа ти кажувам за тоа со декларации, не за албанци, срби, руснаци, американци и сите други кои ги земали бугарски пасоши.

Денешниве ВМРО во Македонија и Бугарија немаат допирна точка со тоа историско ВМРО, само го срамат. Мило ми е што се согласуваме околу тоа. :)
Да тие србофили тепаа македонци, заборавајќи на нивната македонска крв. Можеби и по 1944. како да го обвиниш дека не е југословен (верен на ДФЈ/ФНРЈ/СФРЈ). Стави му етикета на бугарофил, верен на ВМРО на пр. не соработува. и со него е свршено. или во затвор, или ќе го убијат, ќе исчезне некаде, сам ќе се обеси.

Коага фактите говорат и Боговете седат во молк.

Косово не е македонски регион, можеби сте се тепале на Косово (ни го спорам, ни ме интересира). Репарации плаќа поразениот на победникот. Или накратко Царство Бугарија (НР Бугарија) на Југославија. Бидејќи Југословенското (комунистичко) раководство беше блиско со бугарското и советското. Овие се откажаа од оштета. За возраст македонците во Пирин (незнам како се вика сега, благоевградска област) добија право на учење на Македонски јазик. Тито се скара со Сталин, и сето тоа Струма го однесе со матната.

тотално си во право за ова. Ист случај (или сличен е и кај вас).
Бугарската зона на одговорност во СФРју е била от гчрката граница до Гнилане, Косово, Запад си знаете дека е била границата со Италиинците. Па ние сме победени, ама от СССР (со кои немаме и еден ден војна и до 06.091944 сме во мир) ама тоа е друга приказна, САД и Енглеска. Зошто ги зодолжеле бугарите во Пирин да се пишат "македонци" на пописот, па ако са били македонци, зошто е требало БКП да дава заповеди до градските одбори да "работат за таа голема работа". Ами просто - зошто Сталин е сакал вака, кога се закучила работата мегу Сталин и Тито - сичко се вратило на место. Зошто, тогаз, немало ништо, ама дури едан опит на новите "македонци" по пасош да се противјат на новото сменуване на единтета? Нула проблем - па нормално, се е било вештачко. Види човекот, ваш професор, кои зборува за тоа како се правил македонскиот език, вештачки и идеологически, па ваши луге го кажуват, не ние.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 19:17 ---
Е многу јак херој треба да бидеш па да прцаш абдали како тебе, нема што :D.

П.С.До полата сум стварно, ама жената внатре не е мојата. Ќе погодиш од три пати чија е? :D
А немои, таму има само добри луге, научници, книги пишуват и стихове редат:)
Па ако си свршил за две секунди - може и мојата да е, ако уште не си го дигнал - Ацко Педерот, ама мислам да пок радиш со Шепа Петопрастова, како винаги;)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Бугарската зона на одговорност во СФРју е била от гчрката граница до Гнилане, Косово, Запад си знаете дека е била границата со Италиинците. Па ние сме победени, ама от СССР (со кои немаме и еден ден војна и до 06.091944 сме во мир) ама тоа е друга приказна, САД и Енглеска. Зошто ги зодолжеле бугарите во Пирин да се пишат "македонци" на пописот, па ако са били македонци, зошто е требало БКП да дава заповеди до градските одбори да "работат за таа голема работа". Ами просто - зошто Сталин е сакал вака, кога се закучила работата мегу Сталин и Тито - сичко се вратило на место. Зошто, тогаз, немало ништо, ама дури едан опит на новите "македонци" по пасош да се противјат на новото сменуване на единтета? Нула проблем - па нормално, се е било вештачко. Види човекот, ваш професор, кои зборува за тоа како се правил македонскиот език, вештачки и идеологически, па ваши луге го кажуват, не ние.
Тие само дозволиле народот да се изјаснува, тука вашето раководство ги отфрла наводите со тоа, ни нареди Москава со Белград. Зашто само дел од населението во Пирин беше опфатено? ако беше за тоа и тие во варна ќе учеле на македонски. Тоа значи дека во варна немало македонци (голем процент)

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
А немои, таму има само добри луге, научници, книги пишуват и стихове редат:)
Па ако си свршил за две секунди - може и мојата да е, ако уште не си го дигнал - Ацко Педерот, ама мислам да пок радиш со Шепа Петопрастова, како винаги;)
Што ја мешаш женати во муабетот бе несреќо, остави ја на мира :)Каде ја спомнав неа, јас мислев на една пријателка. Ех што ти е навика :pos:.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Lajesh,are idi vi pipinsko i im kaji deka sa makedone,a ne bugare da vidim sho ke ti se sluchi!?!?
Ги знаеме таквите како тебе. Тие никогаш не лаат, многу се јаки и само чекаат некој во пиринско да го решат по брза постапка. Среќа не сум ги сретнал кога бев таму. Цивилизирани беа, веројатно во шума сте биле тогаш.

П.С. Штом веќе си толку голем бугарски патриот, пишувај на кирилица. Не биди ко Србите, тие почнаа да цепаат на латиница.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Лугето заборавиа дека били на тркалезна маса ,ние овде само си солим по главите. :icon_lol:

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Тие само дозволиле народот да се изјаснува, тука вашето раководство ги отфрла наводите со тоа, ни нареди Москава со Белград. Зашто само дел од населението во Пирин беше опфатено? ако беше за тоа и тие во варна ќе учеле на македонски. Тоа значи дека во варна немало македонци (голем процент)
Нема изјаснуване има само тоа: от 1881 (првото пребројаване) до 1946 нема ниту едан "македонец" во Пирина, како етнос. Во 1946 са 160 000, во 1956 око 170 000 и во 1966 - нема и хилјада. Па зошто вака, зошто има луге како Ицко Бојчев и Герасим Тодоров, кои почнале борба против БКП зарад насилната макеодонизациа? Има документи, четеш, говорш со лугето от Пирина, има многу живи и они ке ти кажат отворено шо е било. Балканската федерациа (СФРју+Бугариа) е била целта на сичкото комунист, да пукнат до девето колено тиа предатели, кои ни вкараа во дупката на Европа за винаги.

Kajgana Shop

На врв Bottom