Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Само Човек

Гостин
Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
dali nekoj znae ili voopsto cital ili dali se ima spomnato vo Biblijata nesto vo vrska so "DAJJAL"?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
el_kewser, оваа тема не е наменета за цитирање сури од Куранот. Ако имаш некое прашање за христијанството, постави го и веројатно некој ќе ти одговори. Ако не ти се допаѓа одговорот, прегрни си го Куранот и речи си: „Ех шо ми е мило шо сум муслиман, а не христијанин.“
Глупаво и смешно изгледа кога некој муслиман ќе праша нешто за христијанството, ќе му одговорат и потоа вели: Е не е така, туку вака вели Куранот за тоа. Така само јавно и директно се издавате дека целта на прашањата не ви е за да го дознаете тоа што го прашувате, туку за да вршите исламистичка пропаганда копи-пејстирајќи се едни исти спам текстови од исламистичките брошурчиња.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Во последната глава Откровение, пишува за Антихристот.
Moze da mi se navedi bogolem primer? kakov izgled imal i koga spored hristijanite ke se vrati toj pak?
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 13:15 ---
el_kewser, оваа тема не е наменета за цитирање сури од Куранот. Ако имаш некое прашање за христијанството, постави го и веројатно некој ќе ти одговори. Ако не ти се допаѓа одговорот, прегрни си го Куранот и речи си: „Ех шо ми е мило шо сум муслиман, а не христијанин.“
Глупаво и смешно изгледа кога некој муслиман ќе праша нешто за христијанството, ќе му одговорат и потоа вели: Е не е така, туку вака вели Куранот за тоа. Така само јавно и директно се издавате дека целта на прашањата не ви е за да го дознаете тоа што го прашувате, туку за да вршите исламистичка пропаганда копи-пејстирајќи се едни исти спам текстови од исламистичките брошурчиња.

Bate gledaj ete ke postavi prasanje nekoj ateist za hristijanstvoto i od koga ke dobie odgovor i ako ateistot nese slaga so toa i izvadi nekoj post kopira od negde so pravi spored tebe toj. isto kako i nie i ateistot ke negira deka nebilo taka.

Член од
27 март 2012
Мислења
36
Поени од реакции
13
Бог суди кај нас, не е како кај вас оџата
така да и да убил 100 души ќе му пее поп, криво да не ти е ?
За детрето ти одговорив, секое дете е спасено
Ne,naprotiv,izgleda popot e toj koj sudi delejci gi ludzeto na krsteni i nekrsteni,pa kaj tie krstenite ide trcajci a kaj nekrstenite zabraneto mu bilo:))
Odzata kaj nas si ja vrsi rabotata po normite i principite i ne gi deli ludzeto,na sekoj mu go izvrsuva verskiot ritual,bez razlika dali toj bil praktikant ili nepraktikant,a Sudot mu go ostava na Allah.dz.sh.
a kaj vas ovoj krsten i ok,ovoj nekrsten e nemu nema,ama ako ima pari vo red e,ne e toklku bitna krstevkata.:))
a z ova ne mi odgovori

Kaj eden krsten covek koj samiot posegnal po zivotot(se samoubil,se obesil,ili bilo koja forma na prerana neprirodna smrt,predvremeno,a istiot toj e krsten) so takviot kako se postapuva?Mu ide popot?

С

Само Човек

Гостин
Ne,naprotiv,izgleda popot e toj koj sudi delejci gi ludzeto na krsteni i nekrsteni,pa kaj tie krstenite ide trcajci a kaj nekrstenite zabraneto mu bilo:))
Odzata kaj nas si ja vrsi rabotata po normite i principite i ne gi deli ludzeto,na sekoj mu go izvrsuva verskiot ritual,bez razlika dali toj bil praktikant ili nepraktikant,a Sudot mu go ostava na Allah.dz.sh.
a kaj vas ovoj krsten i ok,ovoj nekrsten e nemu nema,ama ako ima pari vo red e,ne e toklku bitna krstevkata.:))
a z ova ne mi odgovori
шо време дојде, муслимани, љочки да не учат за христјаството
па ваљда јас си ја знам боље верата од тебе бе
ајт тунк

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
ајт тунк
site muslimani vo makedonija nese albanci
iposo sija znaes verata nemoj da doagas na Islamskite temi poso ija sija znam verata ok

Член од
27 март 2012
Мислења
36
Поени од реакции
13
ајт тунк
Ne te uci nikoj be za tvojata vera,samo prasuvame i ocekuvame odgovor,ama izdrzan,so dokazi,logicki,ete bidejci ne gi prifacame "dokazite od biblijata",togas daj dokazi koi ne se kosat so zdraviot covekov razum,Si ja znaes be ti verata tvoja,nikoj ne ti rece deka ne ja znaes verata,zatoa jas prasav samo i sakam odgovori, i kako Risjanin ne tilici da kazuvas koj e loqka sto kako i red drugi gluposti,i ubo ti kaza er20 deka ne se site muslimani Albanci,gi ima i mnogu od drugi nacionalnosti.

С

Само Човек

Гостин
Ne te uci nikoj be za tvojata vera,samo prasuvame i ocekuvame odgovor,ama izdrzan,so dokazi,logicki,ete bidejci ne gi prifacame "dokazite od biblijata",togas daj dokazi koi ne se kosat so zdraviot covekov razum,Si ja znaes be ti verata tvoja,nikoj ne ti rece deka ne ja znaes verata,zatoa jas prasav samo i sakam odgovori, i kako Risjanin ne tilici da kazuvas koj e loqka sto kako i red drugi gluposti,i ubo ti kaza er20 deka ne se site muslimani Albanci,gi ima i mnogu od drugi nacionalnosti.
е од КУРан да не сакаш докази :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::drk::drk::drk::drk::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ne te uci nikoj be za tvojata vera,samo prasuvame i ocekuvame odgovor,ama izdrzan,so dokazi,logicki,ete bidejci ne gi prifacame "dokazite od biblijata",togas daj dokazi koi ne se kosat so zdraviot covekov razum,.
Slushaj brat...ne mozesh da trazish logicki dokazi nitu vo Biblijata nitu vo Koranot,zatoa shto monoteistickite religii se slepa verba vo svojot bog.
Eve na temata za naucni dokazi od koranot(ili kako beshe tamo) potpolno go svakam brojot sedum kako shto trebe, i odgovoriv deka e strashna vistina(toa e zakonot za 7)
sega ke ti kazam deka ti ne go razbirash toj zakon iako e daden vo koranot.......zatoa naucigo prvo koranot kako shto trebe, nema potreba da barash logika vo hristijansvoto...sekoj neka si veruva vo svoe

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
е од КУРан да не сакаш докази :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::drk::drk::drk::drk::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Знам дека КОРАНОТ е обична книга за тебе и за сите христијани, но барем дај малку почит кон Христа (нека е Божјиот мир над него). :( Тоа болдираното навистина е невкусно и нечовечки од твоја страна.

За жал сите тие засрамнувачки и прљави икончиња ги упати кон Христа, Дева Марија, Јован Крстителот, Захарија, Аврам, Мојсеј и кон сите наши и ваши пророци (нека е Божјиот мид над нив) и кон Светата Книга Евангелието (Инџилот).

Нека е мирот над мене на денот во кој сум роден, на денот кога ќе умрам и на денот во кој ќе бидам оживеан.”Ете, тоа е Исус синот на Марија, Зборот на вистината, врз кого оние лага фрлаат.” (Марија, 33-34)

О Захарија, Ние, навистина, ќе те зарадуваме со дете чие име е Јован (крстителот). Со такво име порано Ние никого не именувавме!” (Марија, 7)

И Захарија, и Јован, и Исус, и Елисеј- сите беа меѓу добрите луѓе. (Ен-ам, 85)

Он ти објави Книга, со Вистина и со Потврда за она што беше: Он ја објави и Тората и Евангелието. (Семејството на Амрам, 3).

Селам (Мир)

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Пази да не се пречудиш од толку чудење! А за ова ако се чудиш, којзнае колку ќе се чудиш коа ќе ти дојде времето да ја согледаш вистината.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom