Град ги уништи посевите во Скопско, за градобојни ракети нема пари, а за врби има

Статус
Затворена за нови мислења.

Santiago

Cocalero
Член од
4 јуни 2012
Мислења
97
Поени од реакции
31
Добро бе пичка му материна од утре и јас блокирам собрание и барам субвенции.И оштета да ми се плати.
Што кој кур им е на овие све да им........ ја укинаа градобијната заштита, немало рачун немало пари, има пари за огради од 1 000 000 евра , има пари за врби пичкави материна, а нема 30 000 евра годишно за градобијни ракети племенцето да ви го заебам.
Штетите се непроценливи во Скопската котлина, иљадници тони жито ги нема, материјална штета на куќи автомобили,насади, овошки, Две фасади им еба матер бе Грујо да богда тоа носот дваметра да ти штрчи пинокио еден,градинарски насади, пластеници се е отидено у пичку матер.
Зашто ја укинавте бе пичкаливи лепа градобијната заштита не копилиња едни.
Лозјата уништени, пченицата уништена.......... абе се е уништено бе да ви го ебам племето ваше хоштаплерско непрокопсано бе пичкави смрдена засмрдена небањата.
Снимав и сликав, да го видите хаосот и штетите Ме остави без нова кола бе Грујане, и ЦИТРО јави му се на влиделот прашај зашто ја укина градобијната заштита.
Да ви ебам ИМБИЦИЛИТЕ МОРОНСКИ ВМБЛОВСКИ без мозок.
Мраз има 15 цм, градот беше со големина на орев, значи се е уништено.
напоменувам вечерва ке поставам фотографии и видеа.
А ПЛЕМЕТО АПАШКО
Vidi tuka --- http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/780536/index.html

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Тоа се од приватни фирми , неколку пати нагласив, мислам дека единствено струмица ја има задржано градобијната одбрана против препораките на државата да се укине истата.
Во битолско тоа се на ЗК Пелагонија станици,значи приватна сопственост

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Се изменија вестите, сега се кажува само тоа што сака да се слушне, какви градови, какви штети. Тоа вака некој да слика за да видиме или луѓе кои биле на лице место на несреќа. Информативен мрак.
искрено и мене многу ме зачуди како тоа дури ниту опозиционите медиуми како Телма и Алфа не јавија за ваков катаклизмичен град?! И тие јавуваат за пожар во Колорадо и невреме во Флорида, за градот ништо o_O

Абе луѓе, мора македонскиот збор град некако да се различи од значењето на град/место. Дај да измислиме некој нов збор како мразодожд:D Вака некако се бунам кога читам за град

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Чекај една работа не ми е јасно..како градот фатил само во Катланово и Рженичино,а другите места не..на облак ли фатил,ебати облакот само 2 села да утепа град..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ти ептен ја отера работава на политика. На Човек кому му уништил градот се` што работел вчера, не му е дојдено до политика и тоа еден ден по страшниот настан. Почнувам да се сомневам дали навистина имаш нешто твое посадено и уништено од градов...
Се си е негово ;) Нормално е да му работи нервозата затоа што се му е уништено.

Уште малце на фото докази ќе го направите човеков дека халуцинира и дека ова не се десило..... македонштина.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Чекај една работа не ми е јасно..како градот фатил само во Катланово и Рженичино,а другите места не..на облак ли фатил,ебати облакот само 2 села да утепа град..
....малку ти се две???:mad:
....ако не фатило во Куманово не се важи????????????

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
....малку ти се две???:mad:
....ако не фатило во Куманово не се важи????????????
брат,не трењирај глупоќа на мене молим те.. не се малку,него фатило 2 села,обично кога фаќа невреме или дожд зафаќа поголем регион..а сега има у 2 села катаклизма,а во други соседни нема ништо.. колку што прочитав по нет,незнам колку е точно.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Си реков дека ќе се воздржам од коментари на оваа тема, но едноставно неможам.

Добро бе да ви се плукнам во тоа мозоците недозреани, викаат ОСИГУРАЈ СЕ ! Мислите ли малце што пишувате или какви реакции ќе предизвика тоа.

Човекот работел, душата ја оставил за да може да преживее, а вие мајтап си играте. Искрено јас немам допирна точка со земјоделството, но навистина ми е жал за ова што се случило.

Кога падна првиот град, јас бев кај Дедо ми во Драчево, а он има лозје ама го чува и се грижи за него, зашто му е мерак, да можеме ние внуците летово да пробаме грозје, а не заради корист.

Кога почна да паѓа градот, јас бев до дедо ми, а он гледа од прозорец и едноставно занеме, цел труд, напор што го имал вложено го снемува за 10 минути. Навистина е така, додека не почувствуваш на сопствена кожа, не можеш да сфатиш како е.

Еве сега читам се исушила некоја Врба која вредела 80.000 евра. ЕЕЕЕЕЕЈЈЈ каде со овој памет, имаме 80.000 евра за ВРБИ, а нема 30.000 евра за ракети против град. Заради ова ќе ни пропадне државата, не се размислува за другите.

И затоа ве молам воздржете се од глупави коментари.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Гледам дека некој се сомневаат и вртат дека ова е политички ИНСПИРИРАНО
НАПРАВИВ НАБРЗИНА ДВЕ ТРИ НОВИ ФОТОГРАФИИ СО ПИШАНА ПОРАКА КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ ДЕКА СЕ АВТЕНТИЧНИ ФОТОГРАФИИТЕ НЕ СЕ СИМНУВАНИ ОД ИНТЕРНЕТ И ДЕКА СЕГА СЕ СНИМЕНИ ЧИСТО И САМИОТ НА СЕБЕ ДА СИ ДОКАЖАМ ДЕКА НЕМАМ ХАЛУЦИНАЦИИ
P250612_1351.jpg P250612_1351[02].jpg P250612_1352.jpg P250612_1408.jpg P250612_1409.jpg P250612_1410.jpg P250612_1411.jpg

Ако е потребно да напраам едно и со цитро ?
Не се занесувајте со тоа човек што изгубил се нема да седи на компјутер,а што друго би правел сега ? нема што да се спасува да се чисти не може кал до коленици.
Да ги оставам старците сами и да си одам дома, не ми се прави ни тоа.Денес ни на работа не отидов,абе толку да бидете малоумни не ми се верува.
И до цитрото не се само две села, ако земеш дека тие две села се поголеми од цел кумановски реон размисли што збприш.

Attachments

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Инаку, со над десетина градобијни ракети вчера е дејствувано и во гевгелискиот и струмички регион. За разлика од радовишко, таму на време спасени се повеќе илјади хектари под разноразни земјоделски култури, од ниви и пластеници.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=93053

Да видам сега лавчињата што тврдеа дека ракетите не биле ефикасни на каде ќе го завртат муабетот.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Инаку, со над десетина градобијни ракети вчера е дејствувано и во гевгелискиот и струмички регион. За разлика од радовишко, таму на време спасени се повеќе илјади хектари под разноразни земјоделски култури, од ниви и пластеници.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=93053

Да видам сега лавчињата што тврдеа дека ракетите не биле ефикасни на каде ќе го завртат муабетот.
Сеа ќе излезе муабет дека ракетите се ефикасни И ефективни на само одредена географска должиа и ширина, шо се секираш:notworthy:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Абе луѓе, мора македонскиот збор град некако да се различи од значењето на град/место. Дај да измислиме некој нов збор како мразодожд:D Вака некако се бунам кога читам за град
ХАХАХ ми ја зеде мислата
баш вчера сакав да го напишам ова
стварно треба некој посоодветен збор кој ќе ги разграничи град- од град(населено место)
бугарите имаат интересен збор за ова-Градушка;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom