Google Play за Sony Ericsson xperia x8

• Креатор на темата Креатор на темата Мезнаеш
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 април 2011
Мислења
2.320
Поени од реакции
3.178
Локација
Скопје
Имам еден проблем и би ве замолил за помош....неможам на никаков начин да го апдејтирам android market во google play....некој да не знае решение ?
Го апдејтирав телефонот преку pc suite до најновата верзија и пак си е android market, а мене многу ми треба google play ради една апликација.
Поздрав

chart

инсталирај ова, стај америка и би требало да ти се направи апдејт. Ти треба и рут.

Ако ти е за една апликација, download-ирај ја на PC и после со USB во моб.

If your Android Market application has not updated to Google Play, try the following:
Make sure your device is Android operating system (OS) 2.2 or above

If your device is running Android OS 2.1 (Eclair) or below, your device cannot be updated to Google Play, and you’ll continue to see the Android Market app. Older versions of the Android operating system aren’t compatible with the Google Play update. You’ll still be able to browse and buy apps in the version of Android Market available on your phone, and you can check out Android phones running the latest Android operating systems at www.google.com/phone.

Се пишува на линкот погоре.Ако е 2.1 нема гугл плеј.рутирај, па кастом ром, GingerDX.

If your Android Market application has not updated to Google Play, try the following:
Make sure your device is Android operating system (OS) 2.2 or above

If your device is running Android OS 2.1 (Eclair) or below, your device cannot be updated to Google Play, and you’ll continue to see the Android Market app. Older versions of the Android operating system aren’t compatible with the Google Play update. You’ll still be able to browse and buy apps in the version of Android Market available on your phone, and you can check out Android phones running the latest Android operating systems at www.google.com/phone.

Се пишува на линкот погоре.Ако е 2.1 нема гугл плеј.рутирај, па кастом ром, GingerDX.
Тоа е единственото решение изглеа...со кастом ром....пошто најнов андроид за овој телефон е 2.1.
Фала на сите за помошта

Истиот проблем го имав пред неколку дена (Xperia X8), инсталирав GingerDX Custom ROM. Телефонот функционира 100 пати подобро и сега има Google Play и се друго што иде со Gingerbread

Истиот проблем го имав пред неколку дена (Xperia X8), инсталирав GingerDX Custom ROM. Телефонот функционира 100 пати подобро и сега има Google Play и се друго што иде со Gingerbread
Може линк и на кратко да ми објасниш пошто сум ептен новајлија со инсталирање вакви ствари на мобилни :confused:

Еве вака, прво отвори ја странава и оди чекор по чекор како што е објаснато.

http://xperiaminicyanogen.wordpress.com/update-guide/

Потоа, спушти го alf кернелот од

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1340861

и инсталирај го овој келнер кога ќе стигнеш на чекорот (од првиот линк) за инсталирање на custom kernel.

Потоа спушти го GingerDX од тука и Alfs Kernel addon от (ова треба за да работи WiFi-то) од тука

Стави ги .zip фајловите што ги спушти на сд картицата од телефонот (можеш ова да го направиш преку Clockwork Recovery-то, мислам дека беше под Storage Options-> Mount sdcard или не паметам точно ќе провериш. Доколку сакаш можеш да ги спуштиш овие фајлови од почеток па да ги ставиш на сд картица уште пред да почнеш.

Инсталирај го прво GingerDX па потоа инсталирај го Addon-от преку recovery менито. (Последниот чекор од првиот линк)

Доколку имаш прашања, слободно прашај :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom