- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.773
- Поени од реакции
- 9.896
Ја си кажав мое мислење на темата.
Некои тука очигледно не можеле да го поднесат тоа и без никаква претходна ЛИЧНА провокација, ме нападнавте со зборови како “гомна“, “курови“ и сл. Сега, мене јасно ми е дека само така знаете да комуницирате, и до тука ви се перформансите, ама друг пат не нарачувајте јебач ако не сте спремни да го раширите шупакот.
Гладни Гладни Гладни Гладни!!!
Колку македонски семејства земаат социјална помош? Колкави се платите? Колкави се сметките за струја, вода, греење, телефон, интернет, гориво? Колку останува за храна и што јадат овие семејства? Со колку денари минуваат дневно? Гајле ви е, нели. Пошто не сте засегнати од тоа. Удобно сте сместени пред компјутер, тато носи, мама меси, апни пивни и гледај од ѕид урамени слики од плоштад. И мастурбирај на нив.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:43 ---
А на невработените господ им дава пари и они така купуваат храна.
Па тоа бе мил,кажи има невработеност и мали плати..а не само гладни,гладни..
Дека има ја не негирам,за луксуз ретко кој има пара..т.е. има такви,ама се 20 % макс. Другите се во просек,некој вади и за одмор,за нова кола,некој не..некој крпи некако со кредити,позајмици или црнчи за да извади за леб..ама глад па плус и масовна,е тоа нема..пробај да ги делиш поимите сиромаштија и глад,различни се..сиромашен во денешно време можеш да бидеш и ако немаш за одмор,ако немаш кола или пари на сметка..денес никој не ти гледа што имаш за ручек,него ако имаш добра кола и пара у банка си побогат,а ако немаш си сиромашен..
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:59 ---
А да ти купам еден бурек и престанеш за цмиздриш дека си гладен. Тема е друга за Скопје 2014. А ако си гладен имаш под форум Гурнаско Катче и ќе најдеш нешто за јадење и за тебе.