Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Само Човек

Гостин
Ако Буда бил Атеист, тогаш Атеизмот треба да е религија, дса спаѓа во група на религии кои го отфрлаат коннцептот за Бог.
Значи догмите,. верувањата во душа, реинкарнација ги содржи Атеизмот според вас на форум.
Дали постои спиритуален и неспиритулен Атеизам?
Однсно квази и прав Атеизам ?
до сега видов деека нуди и слободна воља(копирате од христијанство ццц) може Атеистот да е спиритуален или не,да верува во реинкарнација или не..
Дали Атеизмот е религија која го отффрла концептот за Бог?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.089
Ako vishe znaesh..ima pogore prashanje za buda...treta lekcija od priracnikot za spiritualni ateisti za 7 odd-napravi sam.
Ne se praj duhovit....nego odgovori kako covek (human)
Ако е атеизмот религија, фрижидерот телевизор, тогаш ти си многу многу паметен...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ако Буда бил Атеист, тогаш Атеизмот треба да е религија, дса спаѓа во група на религии кои го отфрлаат коннцептот за Бог.
Значи догмите,. верувањата во душа, реинкарнација ги содржи Атеизмот според вас на форум.
Дали постои спиритуален и неспиритулен Атеизам?
Однсно квази и прав Атеизам ?
до сега видов деека нуди и слободна воља(копирате од христијанство ццц) може Атеистот да е спиритуален или не,да верува во реинкарнација или не..
Дали Атеизмот е религија која го отффрла концептот за Бог?
Abe ostavi sami da dojdat do nekoj zaklucok...ne im crtaj.
Neli gledash kolku se interesni ...a ne znaat da povrzat 2 i 2
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:44 ---
Ако е атеизмот религија, фрижидерот телевизор, тогаш ти си многу многу паметен...
Tretata lekcija...tretata lekcija...ne si ja naucil?

С

Само Човек

Гостин
Ти што мислиш, религија ли е?
јас мислам не е, но вие ме терате да мислам дека е религија која о отфрла концептот за Бог...сите други верувања реинкарнациик, живот по смртта на душата се присутни
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:48 ---
Abe ostavi sami da dojdat do nekoj zaklucok...ne im crtaj.
Neli gledash kolku se interesni ...a ne znaat da povrzat 2 i 2
они читат, а јас им разбирам...хахаха

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
јас мислам не е, но вие ме терате да мислам дека е религија која о отфрла концептот за Бог...сите други верувања реинкарнациик, живот по смртта на душата се присутни
Зошто генерализираш? Какви реинкарнации, какви животи после смрт, какви пи*ки материни.
Ако е така, тогаш јас мислам пак дека вие верниците сте најподмолните суштества кои својот бог го прават магаре пред свои очи.

С

Само Човек

Гостин
Џабе е Гурџи,ти си тераш по своето.Инаку,штом не верувал во Бог,да,тогаш бил атеист,што не значи дека не бил спиритуален.Али што фајде,ти си имаш некој поим за атеистите дека се луѓе кои веруваат во науката и читаат википедија.
споредд ова твоево Атеимот е религија нкоја го отфрла концептот за Бог, како и многу други религии
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:53 ---
з
Зошто генерализираш? Какви реинкарнации, какви животи после смрт, какви пи*ки материни.
Ако е така, тогаш јас мислам пак дека вие верниците сте најподмолните суштества кои својот бог го прават магаре пред свои очи.
прточитај ми го постот претходен и одговори ми, сватив дека има слободна воља атеизмот, и христијаните тоа го имаме...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Tи берник си бе?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
прточитај ми го постот претходен и одговори ми, сватив дека има слободна воља атеизмот, и христијаните тоа го имаме...
За разлика од религиозните, атеистите немаат и не веруваат во замислени другарчиња и слични приказни. Тоа е разликата.

И не, немате слободна воља. Мора да се придржувате до заповедите, ако не се придржувате џабе се нарекувате верници, кога не сте тоа.

M

Muranyi

Гостин
споредд ова твоево Атеимот е религија нкоја го отфрла концептот за Бог, како и многу други религии
Не бе брат.Атеизмот не е религија,атеизмот го отфрла концептот на постоење на Бог.Веќе мака ми е по милионити пат да го верглам истото и другите на форумот.Толку е едноставно,не знам која е поентата да кажеш дека атеизмот е религија,демек ќе се навредиме ние атеистите или ќе сфатиме дека живееме во заблуда?Навистина не ве разбирам,имате и дефиниции демек не чинеле биле од википедија а се општо прифатени во цел свет.И кога ќе одговориш,одма ти препорачуваат да пораснеш,небаре со Буда или Исус правам мубает,ми се повраќа од такво заболено его.

С

Само Човек

Гостин
За разлика од религиозните, атеистите немаат и не веруваат во замислени другарчиња и слични приказни. Тоа е разликата.

И не, немате слободна воља. Мора да се придржувате до заповедите, ако не се придржувате џабе се нарекувате верници, кога не сте тоа.
има религии во кои нема другарчиња ..така да дали тие луѓе не се религиозни..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom