С
Само Човек
Гостин
прашај го колку петки има..Чекај малку..........колку години имаш?
прашај го колку петки има..Чекај малку..........колку години имаш?
По некад знае да ме прелаже некој копиљак во однос на години. Ќе гледам да не ми се повтори, од тоа поголемо срање нема по форумивепрашај го колку петки има..
ДоволноЧекај малку..........колку години имаш?
Имам и зелен точак, бубамара фудбал, бел телевизор ........Доволно
Зошто те интересира?
Е арно ти ја пуштив..Имам и зелен точак, бубамара фудбал, бел телевизор ........
Земи направи состав од овие зборови, да ти видиме когнитивни способности....може си напредно дете.
Е арно ти ја пуштив..
..зелено, зелено је све....
што се буниш сега!
E де... што се челосуваш сега!
Grashka si brat..imal 1 po religija pa stanal ateistпрашај го колку петки има..
Џабе е Гурџи,ти си тераш по своето.Инаку,штом не верувал во Бог,да,тогаш бил атеист,што не значи дека не бил спиритуален.Али што фајде,ти си имаш некој поим за атеистите дека се луѓе кои веруваат во науката и читаат википедија.Grashka si brat..imal 1 po religija pa stanal ateist
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:10 ---
Lekcija broj 3 ( od priracnikot za spiritualni ateisti za 7odd-
"napravi sam")
Vo prvata lekcija vidovme deka dushate e religiozen poim. Vo vtorata vidovme deka isus i pokraj toa shto ja nudi opcijata za pepel, ne bil ateist. Sega malku da se zadrzime na Buda.
Gotama, sednal pod edno drvo,bodi, i pocnal da meditira za smrta, i da praktikuva joga, za da najde nekoj prifatliv odgovor za toa shto go ocekuva covekot posle smrta. Ne ja zemal vo predvid opcijata za raj i za pekol, od ednostavni pricini shto vo negovo vreme ne postoele.Ne mozel ni da veruva vo eden bog, i taa verzija ne postoela. Pocnal da praktikuva joga za da se zapoznae samiot sebe i da vidi dali duhot umira zaedno so telottkako postignal nirvana, posle 7god, se vratil megu lugeto za da go preraskaze negovoto iskusto. Poshto ne veruval vo bog , sakam da gi prasham ateistive:
Buda, dali e ateis?
PS. Ne barajte vo wiki.
A ateizmot religija li e?Џабе е Гурџи,ти си тераш по своето.Инаку,штом не верувал во Бог,да,тогаш бил атеист,што не значи дека не бил спиритуален.Али што фајде,ти си имаш некој поим за атеистите дека се луѓе кои веруваат во науката и читаат википедија.
Знаеш што ќе ти одговорам.И што понатака,која е поентата?A ateizmot religija li e?
Dete..porasni ,,,i ne me citiraj povekeЗнаеш што ќе ти одговорам.И што понатака,која е поентата?
Ти што мислиш, религија ли е?A ateizmot religija li e?
Аха...стара излитена фора кога човек не знае што да каже.Терај си,можеби некој ден ќе сфатиш што е атеизам,што е религија,што е духовност,зашто гледам поима немаш што значат тие термини.Dete..porasni ,,,i ne me citiraj poveke
А фрижидерот телевизор ли е?A ateizmot religija li e?