Јас правам магии...во магиите нема ништо лошо(правам само бело, несмеам во сивите и црните да се мешам) во кои се спмнува господ и, нема врска со демони или клетви, иако ако некој ми се раздере или ми наштето за многу кратко време многу лоши работи му се случуваат, но веројатно тоа е од мојот штит на оној кој ќе ми нанесе зло 10 пати полошо да му се врати. Еднаш пробав да фрлам клетва на наставничката по Хемија и не дојде тој ден нашколо, ама после цел ден главата ми пукаше па веќе не се обидувам...
Иначе мислам и баба ми е некоја вештерка(која верувам дека не рпактикува само бела магија(т.е. една е магија зависи кој ја користи, непостои црна или бела) и мама и тато ја имаат фатено неколку пати како прави некои ритуалчиња! Иако на Магијата влијае Енергијата што секој ја поседува , можта на потсвеста, хипнозата , плацебо ефектот , медитацијата...
Ама знајте дека кој и да ви фли магија му се враќа многу пати полошо,тоа е закон кој важи за сите!Мене досегга не ми фрлиле зошто неможат да ми го пробијат штитот, а на мама и фрлаат дури и премногу пати , многу често е урочувана и клетвосувана, ама арно знае и она некои начини од мајка и(покојна) и си бае и ке и помине! А кога била малечка прабаба и нејзина била вистинска вештерка и сите ја мразеле и дошла нагости и фрлила клетва мама за малку ке умрела цело време пиштела и натаму ја носеле на баачки не успеаја да и ја извадат клетвата па во црква ја однеле се помолиле и и поминало...