- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
Така имам прочитано во ВујаклијаСо пример поткрепи го.
Така имам прочитано во ВујаклијаСо пример поткрепи го.
Па ако веруваат во некоја особина, што е тема на некоја религија, не значи дека се религиозни, доколку имаат различно објанување за таа особина од начинот на којшто е објаснето во религијата не ги прави религиозни.па тогаш што се лутат кога ги нарекувам религиозни
за 4-5н часа можам да бидам во право дека сум неподвижен, но дали е така...батали сакам да ти кажам дека една ее вистината, за сите,Да но збориме за временска рамка од некои 4-5 часа така да за тој краток временски период лимфата е сеуште небитна ако продужи да речеме 24 часа како што има случаи за ЊОЊ или ДОТА се знае што ке му се деси.
не ги прави припадници на религијата, а религиозни и тоа како ги прави..Па ако веруваат во некоја особина, што е тема на некоја религија, не значи дека се религиозни, доколку имаат различно објанување за таа особина од начинот на којшто е објаснето во религијата не ги прави религиозни.
Добро бе пикачу, еве пример јас верувам дека ако си мртов можеш да се повратиш во живот.за 4-5н часа можам да бидам во право дека сум неподвижен, но дали е така...батали сакам да ти кажам дека една ее вистината, за сите,
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 13:15 ---
не ги прави припадници на религијата, а религиозни и тоа како ги прави..
да не ги прави научници случајно
Потсети се.Така имам прочитано во Вујаклија
воскреение ли е тоа бе?Добро бе пикачу, еве пример јас верувам дека ако си мртов можеш да се повратиш во живот.
Ке речеш ЕВЕ ЕВЕ ПРИЗНА ДЕКА СИ РЕЛИГИОЗЕН, ВЕРУВАШ ВО ВОСКРЕСЕНИЕ!
Значи кога докторите со реанимација, електрошокови и други начини на повраток на работата на срцето, се богови? А јас верувам во нивните начини на повраток на работата на срцето, и ти ми велиш дека сум религиозен...
Знаеш ли како се дефинира смрт?Добро бе пикачу, еве пример јас верувам дека ако си мртов можеш да се повратиш во живот.
Ке речеш ЕВЕ ЕВЕ ПРИЗНА ДЕКА СИ РЕЛИГИОЗЕН, ВЕРУВАШ ВО ВОСКРЕСЕНИЕ!
Значи кога докторите со реанимација, електрошокови и други начини на повраток на работата на срцето, се богови? А јас верувам во нивните начини на повраток на работата на срцето, и ти ми велиш дека сум религиозен...
Да те сфаќам што сакаш да кажеш, но тоа е најпогрешната генерализација што постои. Ова важи само за физичките закони и тогаш е прашање дали целосно.за 4-5н часа можам да бидам во право дека сум неподвижен, но дали е така...батали сакам да ти кажам дека една ее вистината, за сите,
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 13:15 ---
Да те заковат на крст?Знаеш ли како се дефинира смрт?
Само немој на вики да си одел.
Ushte podobro ke beshe da ne postoeja spiritualni ateisti, pa religijata da se svakashe kako shto trebesha da se svati...a ne samo slepa verba i dogmi
Мешаш некои поими.Пред некој ден ти поставив линк,постојат дури и христијански атеисти кои го следат и прифаќаат учењето на Исус но не веруваат во него како Бог и не веруваат во концепт за Бог воопшто.Ushte podobro ke beshe da ne postoeja spiritualni ateisti, pa religijata da se svakashe kako shto trebesha da se svati...a ne samo slepa verba i dogmi
Ili jas mesham ili ti nemash poima...i tie bile religiozni.Мешаш некои поими.Пред некој ден ти поставив линк,постојат дури и христијански атеисти кои го следат и прифаќаат учењето на Исус но не веруваат во него како Бог и не веруваат во концепт за Бог воопшто.
Koj шири морал?А што тоа не сум во право?
Патем речено мува не ме лази.... Но каков речник пружаш, таков ќе добиеш...
Ко за „будист“ си стварно речит... до сеа тоа „нирваната“ без број пати ја искака.. а си нашол овде морал да шириш.. пффф.. патетично