Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
па тогаш што се лутат кога ги нарекувам религиозни
Па ако веруваат во некоја особина, што е тема на некоја религија, не значи дека се религиозни, доколку имаат различно објанување за таа особина од начинот на којшто е објаснето во религијата не ги прави религиозни.

С

Само Човек

Гостин
Да но збориме за временска рамка од некои 4-5 часа така да за тој краток временски период лимфата е сеуште небитна ако продужи да речеме 24 часа како што има случаи за ЊОЊ или ДОТА се знае што ке му се деси.
за 4-5н часа можам да бидам во право дека сум неподвижен, но дали е така...батали сакам да ти кажам дека една ее вистината, за сите,
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 13:15 ---
Па ако веруваат во некоја особина, што е тема на некоја религија, не значи дека се религиозни, доколку имаат различно објанување за таа особина од начинот на којшто е објаснето во религијата не ги прави религиозни.
не ги прави припадници на религијата, а религиозни и тоа како ги прави..
да не ги прави научници случајно

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
за 4-5н часа можам да бидам во право дека сум неподвижен, но дали е така...батали сакам да ти кажам дека една ее вистината, за сите,

не ги прави припадници на религијата, а религиозни и тоа како ги прави..
да не ги прави научници случајно
Добро бе пикачу, еве пример јас верувам дека ако си мртов можеш да се повратиш во живот.
Ке речеш ЕВЕ ЕВЕ ПРИЗНА ДЕКА СИ РЕЛИГИОЗЕН, ВЕРУВАШ ВО ВОСКРЕСЕНИЕ!
Значи кога докторите со реанимација, електрошокови и други начини на повраток на работата на срцето, се богови? А јас верувам во нивните начини на повраток на работата на срцето, и ти ми велиш дека сум религиозен...

С

Само Човек

Гостин
Добро бе пикачу, еве пример јас верувам дека ако си мртов можеш да се повратиш во живот.
Значи кога докторите со реанимација, електрошокови и други начини на повраток на работата на срцето, се богови? А јас верувам во нивните начини на повраток на работата на срцето, и ти ми велиш дека сум религиозен...
воскреение ли е тоа бе? :facepalm:
реинкарнација велам, живот после смрт, не реАНИМАЦИЈА, реИНКАРНАЦИЈА...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знаеш ли како се дефинира смрт?
Само немој на вики да си одел.:pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Да те сфаќам што сакаш да кажеш, но тоа е најпогрешната генерализација што постои. Ова важи само за физичките закони и тогаш е прашање дали целосно.
Гледај на ова вака сега сите се наогаме на точка А а сакаме да стигнеме до Б. Секој од нас ке го избере патот кој највеке му одговара, некој кој е физички поспремен и понетрпелив ке го избере далечински најкраткиот но воедно и најтежок, некој кего избере најдолгиот пат затоа што бил најубав итн.

Ова ке биде малце офф топиц но мислам дека ја доловува суштината на тоа што сакам да го кажам. Еден јапонски мајстор на боречки вештини го прашале која е најсупериорната боречка вештина.
Им одговорил дека не постои такво нешто туку постојат само различни нивоа на развој.

M

Muranyi

Гостин
Колку убаво ќе беше да не постоеја воопшто концепти за Богови и божества,тогаш немаше ни атеисти да постојат,уште помалку луѓе кои не сакаат да сфатат што значи да бидеш атеист.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ushte podobro ke beshe da ne postoeja spiritualni ateisti, pa religijata da se svakashe kako shto trebeshe da se svati...a ne samo kako slepa verba i dogmi

M

Muranyi

Гостин
Ushte podobro ke beshe da ne postoeja spiritualni ateisti, pa religijata da se svakashe kako shto trebesha da se svati...a ne samo slepa verba i dogmi
Мешаш некои поими.Пред некој ден ти поставив линк,постојат дури и христијански атеисти кои го следат и прифаќаат учењето на Исус но не веруваат во него како Бог и не веруваат во концепт за Бог воопшто.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мешаш некои поими.Пред некој ден ти поставив линк,постојат дури и христијански атеисти кои го следат и прифаќаат учењето на Исус но не веруваат во него како Бог и не веруваат во концепт за Бог воопшто.
Ili jas mesham ili ti nemash poima...i tie bile religiozni.
Togash hristijastvoto imalo dve linii...edna koja veruva vo reinkarnacija a edna vo bog.I dvete shkoli bile religiozni.
Toa wiki li go tvrdi....nea ti ja citaj...jas ne

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А што тоа не сум во право?
Патем речено мува не ме лази.... Но каков речник пружаш, таков ќе добиеш...
Ко за „будист“ си стварно речит... до сеа тоа „нирваната“ без број пати ја искака.. а си нашол овде морал да шириш.. пффф.. :pos: патетично
Koj шири морал?
Да сакав сега да ширам морал ќе ве утепав со слаткоречивост. Моралот е мртов, по принципот на Ахура Мазда е мртов изреката на Заратустра.
Има посебна процедура на пристап со идиоти, а тоа што прво доаѓа безобразниот дел е процедурална работа .......тактика повеќе би рекол.
Битно е да се енергетизира муабетот, дали слаткоречиво или безобразно не е битно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom