LCD телевизори

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
spustiv 3d filmovi site mi gi dava na podelen ekran,nekoj da pomogne

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Здраво имам две прашања на кои се надевам на одговор или совет.

1. Имам LG LV3550 и како шо гледам би требало да има вграден дигитален ресивер меѓутоа неможам да најдам никаков дигитален канал. Дали и можно, бидејќи моментално користам аналогна телевзија без ресивер.

2. Сакам да купам помал Тв за во друга соба, околу 32'' биде и со цена до 15000. Фирмата не м е толку битна ама би сакал да ги има основните функции. Ако може некој да ми предложи неколку модели па да разгледам

фала однапред

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво имам две прашања на кои се надевам на одговор или совет.

1. Имам LG LV3550 и како шо гледам би требало да има вграден дигитален ресивер меѓутоа неможам да најдам никаков дигитален канал. Дали и можно, бидејќи моментално користам аналогна телевзија без ресивер.

2. Сакам да купам помал Тв за во друга соба, околу 32'' биде и со цена до 15000. Фирмата не м е толку битна ама би сакал да ги има основните функции. Ако може некој да ми предложи неколку модели па да разгледам

фала однапред
1. Дигитални канали ќе ти најде само ако си на Телекабел затоа што тие не наплаќаат за нив, а за другиве ти треба посебен ресивер или па да доплатиш.

2. За толку пари, PHILIPS 32PFL3406H/58 или GRUNDING 32 VLC 4114 C

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Шо е финтава со GrundiNg-ov, јас сум слушнал за Grundig а овој и според цената не е Грундиг изглеа некоја кинеска копија. Го побарав и на нет таков не постои. Истиот е околу 500 евра
За тие пари, што очекуваш? :)

Или земи си некој Telefunken 32“ со DVB-T/C за 15-16 000

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Вака сега најверојатно летово ќе се купува телевизор, така да во моментов се двоумам меѓу два - Panasonic TX-L32UX3E и LG 32LV3400
Ако може некој поискусен да ми каже кој е подобар од овие 2 и зошто (јас се мислам за LG-то да го земам)
Или пак да ми препорачате друг телевизор, од 20-23000, не мора да е од Техномаркет.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сега најверојатно летово ќе се купува телевизор, така да во моментов се двоумам меѓу два - Panasonic TX-L32UX3E и LG 32LV3400
Ако може некој поискусен да ми каже кој е подобар од овие 2 и зошто (јас се мислам за LG-то да го земам)
Или пак да ми препорачате друг телевизор, од 20-23000, не мора да е од Техномаркет.
Оди на LG, нема утка, а и ќе имаш USB портови за филмови слики музика и чуда.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во Нептун моментално има акција за новите LG лед серии од 2012 што се со пасивна 3д технологија со нeго одат 4 пара наочари и блу реј плејер. Нешто одеше реклама и за 5 години гаранција а веќе познато е дека читаат скоро се вклучуваќи и ДТС звук и хард диск во нтфс формат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во Нептун моментално има акција за новите LG лед серии од 2012 што се со пасивна 3д технологија со нeго одат 4 пара наочари и блу реј плејер. Нешто одеше реклама и за 5 години гаранција а веќе познато е дека читаат скоро се вклучуваќи и ДТС звук и хард диск во нтфс формат.
NTFS читале од секогаш, а DTS никогаш, не ми се верува и сега а и во иднина да читаат DTS

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
NTFS читале од секогаш, а DTS никогаш, не ми се верува и сега а и во иднина да читаат DTS
Секако дека читаат а не е тешко да се провери на нет. Конкретно за новиве синема 3д модели од LM620 па до крај...
Audio Codec
AC3(Dolby Digital),EAC3,HAAC,AAC,Mpeg,MP3,PCM,DTS

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Секако дека читаат а не е тешко да се провери на нет. Конкретно за новиве синема 3д модели од LM620 па до крај...
Audio Codec

Дали ќе има ажурирање на софтвер за постарите модели да читаат дтс звук?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Audio Codec

DTS читаат, ама не пуштаат кога ќе го пуштиш преку USB(искача Unsupported Audio).Ако ти треба за на хард диск да пуштиш нешто со DTS, http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми е јасно како 99% од луѓево кои пишуваат на темава купуваат телевизори за да пуштаат филмови преку USB. Добро бе дечки, тој DTS што сакате телевизорот да ви го чита, слушнете го еднаш на добар сараунд и да видите кое различно искуство ќе биде филмот.

Купете си LCD телевизорче, додајте и пари за рисивер и звучки. Јесда е инвестиција, ама вреди, има причина зашто сите mkv наслови се со DTS звук.

Kajgana Shop

На врв Bottom