Наезда на змии во Охрид!

• Креатор на темата puppete dolly
  • Време на започнување
P

PewDiePie

Гостин
Како не се градело море шо зборвиш, еве згради на секој 5 метри имат, немој аман со вакви невистини, не се градело во градов....Имат згради напраено за секој скопјанец по еден стан да си купит и да не се жалит после од охриѓани ова охриѓани она.
хаха абе какви згради не се заебавајте,ако е за згради во скопје цели нови населби се градат.

Зборувам за објекти,што знам музеи,сали,луна парк.........нешто што ќе се посетува сваќаш.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
ГНАСНО!!!!!!!!!! Значи може да прочитам 300 срања и онака сеедно ми е ако сакам да одам пак ке одам ама ко ке прочитам коментар од жител на Охрид во стилот Ак не ви чини не идајте е ради тоа не идам.Па и не ви идам бе ебате беља ебате,као не ни требате сеедно е.Како бе така? Несакам да ја однесам темата у правец и само ке кажам јес дека можда еве пред сезона ви прават ујдурми демек да ви намалат посетители (како што сте вие убедени дека има заговор против вас) но и да е така не се трудите ни 2% да докажете спортивно и да ме убедите дека сте спортивното.(сеа нека се избаци некој а шо па има јас да те убедувам).Еве ак ви праве кеф категоризирајте го мојот пост како провинцијалски комплекс.Или комплекс на езеро или ефект на стаклена градина како сакате.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Бидејќи змиите се најчесто водни, можат по охридските ресторани да се продаваат како охридски јагули. Зошто да не се искористи оваа навидум непријатна наезда на влекачите, а да не се направи ќар. Скопјани можат да проголтаат и да сварат се`.
Кога го прочитав насловот првин си помислив дека успешно започнала туристичкава сезона во Охрид, дека е преполно со скопјанишча :icon_lol:

Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
Колко пари е за 4 луге, да се наеме приватна к'шта за седмица?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Од ко памтам имало водни змии по плажине...од плажине шо почвет од потпеш,канео се до горица 2 ,да налеташ на водна змија веројатноста е голема...ќе ја видиш,таја ќе те видит тебе и по 15 минути ќе заборајш на језивиот чин и пак ќе си се капиш, а таја ќе си се скриет...животот продолжува. Али ете некој статија напишал...можит во некој паралелен универзум змиине имет медиум и пишет статии од типот на најезда на капачи шо вршет некои свои потреби во езероно(нужда,си ја мијат косата со шампон,некои дури и ги переа теписите и слично). Ако некој се пронајде во последнава реченица, и се увредил, па немат потреба да се увредвит туку да се превоспитат...мене појезиво ми е некој ко ке ги вршит тие работи па макар ми бил и другар или познаник од колку да видам една водна змија шо си го живејт водниот змијски живот...

пс: Ако ги сотрат змиите(на некој волшебен начин) очекувајте протести од овие шо незнам како се борет за заштита на правата на животните...

F

FuckYouAll

Гостин
Јас досега змија не сум видел, освен лани една мала на црв личеше и то за змија не се рачунат.:icon_mrgr:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.200
Од ко памтам имало водни змии по плажине...од плажине шо почвет од потпеш,канео се до горица 2 ,да налеташ на водна змија веројатноста е голема...ќе ја видиш,таја ќе те видит тебе и по 15 минути ќе заборајш на језивиот чин и пак ќе си се капиш, а таја ќе си се скриет...животот продолжува. Али ете некој статија напишал...можит во некој паралелен универзум змиине имет медиум и пишет статии од типот на најезда на капачи шо вршет некои свои потреби во езероно(нужда,си ја мијат косата со шампон,некои дури и ги переа теписите и слично). Ако некој се пронајде во последнава реченица, и се увредил, па немат потреба да се увредвит туку да се превоспитат...мене појезиво ми е некој ко ке ги вршит тие работи па макар ми бил и другар или познаник од колку да видам една водна змија шо си го живејт водниот змијски живот...

пс: Ако ги сотрат змиите(на некој волшебен начин) очекувајте протести од овие шо незнам како се борет за заштита на правата на животните...
Само рачки да најдет море, зато вака прает. :icon_lol: (некој нека му кажит на А1он дека вества секоја година се пренесвит во јуни, од еден шунд портал до друг).
Досега Охриѓани им сметаја на туристиве, сеа и змииве пак им сметет. Змија ко змија море, ќе ти дојт ќе те опуљит и ќе си заминит.
Скопје бев во Зоолошка пред месец дена, ем 50 денари даваш за карта ем ко ќе влезиш лавојне опнати, спиет. Ела море стани разбуди се, 5 е сатот поручек, ќе спијаш имат време. Сеа 50 денари сум дал, еднаш идам и ко ќе дојдам сакам да се позезам малу, а не си легнал онде и ме игнорираш.

Така со змиве, не знам шо ви сметет. Да немат зми, зш немат, да имат - зш имало. Ам ај да немат. Башка то, какви катиљ љуѓе имат во Охрид, змииве злато се за нив.

Чисто да попрајме муабет.:icon_lol:

D

D_NazGUL

Гостин
Абе што се се насекирале сите за змиите у Охрид. Та нели проектот на градоначалникот беше се што е ван Охрид такса ќе плати за да влезе во градот. Додуша ги разбирам и нив сеа дилемата е дали змииве се нативци или она Скопјанишчана им ги праштат за да им ја за*бат сезоната. Ако не се нативци значи можат да им наплаќаат такса - една змија 1Еу, значи шо поеќе то подобро.

Има ли за нешто у животов да они не се бунат, та луѓе природа е, горештини тропски, змиите си одат - што мислевте вие?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Само рачки да најдет море, зато вака прает. :icon_lol: (некој нека му кажит на А1он дека вества секоја година се пренесвит во јуни, од еден шунд портал до друг).
Досега Охриѓани им сметаја на туристиве, сеа и змииве пак им сметет. Змија ко змија море, ќе ти дојт ќе те опуљит и ќе си заминит.
Скопје бев во Зоолошка пред месец дена, ем 50 денари даваш за карта ем ко ќе влезиш лавојне опнати, спиет. Ела море стани разбуди се, 5 е сатот поручек, ќе спијаш имат време. Сеа 50 денари сум дал, еднаш идам и ко ќе дојдам сакам да се позезам малу, а не си легнал онде и ме игнорираш.

Така со змиве, не знам шо ви сметет. Да немат зми, зш немат, да имат - зш имало. Ам ај да немат. Башка то, какви катиљ љуѓе имат во Охрид, змииве злато се за нив.

Чисто да попрајме муабет:icon_lol:.
Незнам дал се сеќаваш, одамна беше ,негде можит пред 10-11 години ,ко открија двоглави змии во езероно ...па и во весници имаше на насловна. :icon_lol:
Грешните змии се љубеле во езероно ,романтика ова она ,овие змејој ги сторија :D . Фалеше да напишет уш и оган дек исфрлале :D .

Иначе лавојте ко лавој море, мрзливи, све научени на готово ...јади пиј и спиј и не те ебет ни 2 %... Него шо беше работата со мајмуните...ко на лсд да беа.:icon_lol:
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 16:38 ---
Абе што се се насекирале сите за змиите у Охрид. Та нели проектот на градоначалникот беше се што е ван Охрид такса ќе плати за да влезе во градот. Додуша ги разбирам и нив сеа дилемата е дали змииве се нативци или она Скопјанишчана им ги праштат за да им ја за*бат сезоната. Ако не се нативци значи можат да им наплаќаат такса - една змија 1Еу, значи шо поеќе то подобро.

Има ли за нешто у животов да они не се бунат, та луѓе природа е, горештини тропски, змиите си одат - што мислевте вие?
Море ,излеа овие од вмро ги пуштија змиштава да го сменет градоначалников...убо шо не пуштија нешо друго ко на пример нилски коњ, тек тоа шо ќе праевме ...

D

D_NazGUL

Гостин
Море ,излеа овие од вмро ги пуштија змиштава да го сменет градоначалников...убо шо не пуштија нешо друго ко на пример нилски коњ, тек тоа шо ќе праевме ..

Абе ако пуштеа нилски коњ ке беше боље, можда ќе ги излажевме Холанганиве дека у Африка идат па ќе им наплатеа повеќе.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Абе змии како змии, водни и по некој смок. И тие водните во Македонија се помали, не се анаконди. Ако ги има сега повеќе, најверојатно е последица на неодамнешниот земјотрес во Охридско и бргу ќе се скријат. Не знам зошто толку џева за ништо. Не се кобри или ѕвечарки. И јас сум ги гледал по нашиве езера (Преспанско и Охридско). Знам и повеќе што се каснати, па никому ништо, пак си се капат луѓето, а не се од планина слезени. Им текнало да си играат со нив, да ги гњават. Еден дома си ја донесе, па му избега некаде во станот. Едвај ја најде. Прилично се плашливи и треба навистина да си го барате за да ве каснат. Како и да е, поарно змии отколку жаби.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
А добро кај се сликите ? ебаму мајката без слики не признавам сторија :) на жими мајка или на зборови не верувам додека не видам со очи :cautious:
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 16:38 ---

Друже кај се сликите?
Јас убив пред 2 недели дома кај мене во дворот а немам ни трева ни ништо...живеам под ридот. Првпат гледам и змија тука баш се зачудив..а, имаше едно метро должина сигурно.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.997
Поени од реакции
12.577
хаха абе какви згради не се заебавајте,ако е за згради во скопје цели нови населби се градат.

Зборувам за објекти,што знам музеи,сали,луна парк.........нешто што ќе се посетува сваќаш.
Се заебавам море и мене ми е то муабетот, дека освен згради во градов нишо не се изгради, едно паркче неаме, не па нешто друго.

Колко пари е за 4 луге, да се наеме приватна к'шта за седмица?
Сакаш со змии или без?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
значи почна сезоната? :) Скопјанишчата го окупираа Охрид :)

Kajgana Shop

На врв Bottom