Средба Груевски - Путин во четврток 21-06-2012

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Му било страв ?!?!?!?!
Дај не зезај, збориме за светскиот џандар, страв од Грција? Ако добиле шамар САД, зошто им дадоа поклон 400 Абрамси? Тоа од страв ли ?

Не зезај едноставно нема здрава логика во ова. САД е газда и ако инсистирале, ќе ја внеле Македонија во НАТО. Едноставно е, Албанија, Грција и Бугарија такви какви што се сега не идат на иста страна со Вардарска Македонија. Последните 100 години го докажаа тоа.
Се сложувам со тебе,само не ми е јасно како можеше таков преседан да се случи-Грција да и покаже среден прст на Америка.Тука мислам дека се поголеми интереси во прашање.Што ли значеше тој гест на Грција?
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 14:09 ---
Мало морген дека ќе ја нападнат Сирија исто како што ја нападнаа Либија лани .......... Гадафи беше друга прича, Башар Ал-Асад е сосема друга прича .......... Русите го пуштија Гадафи по вода, ама Сирија и Иран дефинитивно се недопирливи за западот ............ очигледно опозицискиот бунт во Сирија згаснува и тронот на Ал-Асад и понатаму си останува цврст и стабилен, а за Иран ........ абе од кога му се спремаат ама нешто прпа работава ...... Србија, Авганистан и Ирак се кикиритки во споредба со 90 милионскиот Иран и б.т.в. Персијците не се пи4ки како Арапчињата па да се предаваат за 2-3 дена !
Арапите со шамари да им отидат ќе ги покорат за месец дена(зборам за НАТО и коалиција).Не што се пи4ки,туку и глупави се,толку им сече.

Се сложувам со тебе,само не ми е јасно како можеше таков преседан да се случи-Грција да и покаже среден прст на Америка.Тука мислам дека се поголеми интереси во прашање.Што ли значеше тој гест на Грција?

Е богами да и покажеш среден прст на УСА треба да си ептен курназ ........... или има работи кои не ги знаеме ?!
Замисли зборот на Караманлис посилен од зборот на Буш .......... во Букурешт(Април.2008) !
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 14:14 ---
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 14:09 ---

Арапите со шамари да им отидат ќе ги покорат за месец дена(зборам за НАТО и коалиција).Не што се пи4ки,туку и глупави се,толку им сече.

Арапите се слуги и робови на својата религија, жалосно, но вистинито, затоа западот ги молзе ко крави и им го тура до јаја ............... замисли Арапите се половина милијарда(сериозна бројка) досега да беа малку попаметни можеа стопати да му ја удрат клоцата на западот, ама толку им сече и ако им е, додека има овци, ќе има и волна !

Му било страв ?!?!?!?!
Дај не зезај, збориме за светскиот џандар, страв од Грција?

Не зезај едноставно нема здрава логика во ова. САД е газда и ако инсистирале, ќе ја внеле Македонија во НАТО. Едноставно е, Албанија, Грција и Бугарија такви какви што се сега не идат на иста страна со Вардарска Македонија. Последните 100 години го докажаа тоа.

Алудирам на формалната основа на НАТО и тука лежи зајакот,едноставно ако еден ден Австралија добие покана и Албанија како членка стави вето-Австралија нема да биде НАТО членка,очигледно проблемот не е кај нас туку се наѕира дисфункционалност во самата Алијанса.

Ако добиле шамар САД, зошто им дадоа поклон 400 Абрамси? Тоа од страв ли ?

И бредли,ако не се лажам, а знаеш колку троши гориво гасна турбина на Абрамс??

Зарем не ги виде конвоите со гориво во Ирак позади тенковите-тоа е како да ти е главата во рерна...за одржување да не зборам.

Еве ги бе.
gruevski-p500.jpg

putin-gruevski50.jpg

Подоцна ќе имало изјава за јавност.

И бредли,ако не се лажам, а знаеш колку троши гориво гасна турбина на Абрамс??

Зарем не ги виде конвоите со гориво во Ирак позади тенковите-тоа е како да ти е главата во рерна...за одржување да не зборам.
Пак истото прашање би го поставил, зошто би им дала толку скапа за одржување опрема САД на Земја која е во Банкрот и долгови до гуша? Мислиш дека САД црпе пари од Грција? Не зезај Буџетот на Грција 1/1000 од буџетот на САД. Грција нема ебан денар да плати ниту за одржување ниту за гориво, тенковите им се наметнати од друга причина, да се смени балансот во регионот, Турција излегува од контрола, Русија јакне и влегува во многу блиска воена соработка со Индија и Кина.

Баш сум среќен што полека сфаќаме некои работи,сфаќаме каде припаѓаме и кои ни се потенцијални природни сојузници.Навистина сум разочаран од курвинскиот однос на Западот,се надевам дека ќе се сменат некои работи во иднина.

Пак истото прашање би го поставил, зошто би им дала толку скапа за одржување опрема САД на Земја која е во Банкрот и долгови до гуша?. Грција нема ебан денар да плати ниту за одржување ниту за гориво, тенковите им се наметнати од друга причина, да се смени балансот во регионот, Турција излегува од контрола, Русија јакне и влегува во многу блиска воена соработка со Индија и Кина.

Да турција веќе не е Ататуркова и не е иста после референдумот,но додека е НАТО членка-нема никакви проблеми,Турција и Грција се Јужно крило на НАТО,логично е да бидат моќни.

Што се однесува до Русија-Индија-Кина,мислам дека веќе е Русија и Индија,Кина се дистанцира и започнува свои сопствени проекти за разлика од Индија и Русија кои имаат договор вреден над 5 милијарди и истиот опфаќа асистенција при производство на индиската верзија на Т-90,авијацијата и секако Морнарица.

САД изјавија дека ќе ги донираат тенковите и АПЦ-то ако Грција го подмири трошокот за транспорт а засега грците чекаат пошта-патем верзијата е М1А1.

Мислиш дека САД црпе пари од Грција?

Епа не се од љубов дадени-хинт провери само додатното вооружување колку чини,па одржувањето.

Дојде на моето. 5 години зборам јас за овакви средби.
Една обична зграда па има резервни скали, камо ли држава.
Не идеализирам јас и Русија си има мани како секоја земја.
Но имаме АДУТИ. Тие АДУТИ во овие моменти мора да ги вадиме.

Оваква чест Путин што ја даде на македонски премиер е за респект.

Грујо за неполн месец.
Индија, Кина, Русија.
Респект.

Дојде на моето. 5 години зборам јас за овакви средби.
Една обична зграда па има резервни скали, камо ли држава.
Не идеализирам јас и Русија си има мани како секоја земја.
Но имаме АДУТИ. Тие АДУТИ во овие моменти мора да ги вадиме.

Оваква чест Путин што ја даде на македонски премиер е за респект.

Грујо за неполн месец.
Индија, Кина, Русија.
Респект.
Малку да те дополнам. Со премиерот на Кина 2пати во 1месец се сретнаа. Па и посетата на Ердоган не е така одамна,мислам нема ни година дена. Ако ги ставиме и шеициве, што лично мислам дека се влијателни, особено во арапскиот свет, стварно браво за нашата дипломатија и политички врв за надворешната политика.

Додека некој се состанува со лидери од највисонг ранк, некои други беа избегавани како шугаво куче.. така да :LOL:

Б.Ц е контроверзен,ама дека ја одржа Р.Македонија во услови на Ембарго од Грција,Санкции за ЈУ,Војна во Босбна,Хрватска-кои важеа за нас,,Крах и губење на 20 милионски пазар, и под практична Окупација на ЈНА и неговата спрепка на која грците се спрепнаа(договорот кој го прекршија) не е занемарлива,да бидеме малку објективни.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 16:16 ---
.

Си штити Интереси.

Убо е да има вакви среди за нас е битно да се позиционираме, да стапиме во контакт со овие држави да стават и фокус на нас. Сепак не очекувам премногу од оваа средба, добро е но треба прво да се зацврстат односите. И најмногу ме радува што се одземаат аргументите дека сме биле изолирани што се тролува со години наназад, каков нонзенс кој сега и за секого стана очиглено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom