Бит пазар - патики

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
прашав само дали имаат квалитет а инаку последнава патика ми е адидас од спорт М шо ја земав до сеа 1 година ми е и од страните малце се одлепи ..

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Почнаа да забегуваат со цените на Битпазар (и на другите пазари). До неодамна редовно си купував по некое парче, ама сега веќе не.
Не може смрдлива патика што ја изложил на тезга да пробува да ми ја шитне иста цена како некој што плаќа илјадници евра кирија и вработени во трговски центар. Фак ју, патиките у гз да си ги набутате. Последните 2-3 пара ми се оригинали (иако до неодамна бев поборник за чкартовите).

Има добра оатика на Шутка за 100 денари имитација на Старки и добри се бре :icon_lol:.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ми се има десено да купам од пазар (700 денари) , првиот ден што ги облеков се искинија.

Оригинал патики од Швајцарија ми се имаат скинато побрзо од патики од Шутка.

Патики Пума од Пеко имав купено пред едно 12 години , џигерот им го имам извадено , не знаеја да се кинат ... фудбал , кошарка , работење по дома , цепање дрва , перење сушење ... не знаеја да попуштат нигде ... ги имав носено најмалку 3 години ... на крај ми ги побара еден другар за фудбал ... сигурно и тој ги носел некое време.

Зависи каква среќа имаш , не значи дека ако ги плаќаш скапо ти е квалитет , сигурно на секој од вас ви се има десено тоа.

Но тоа што е оригинал , поинаку прилега во нога.

А за зимски период , би ви препорачал според можностите да купите оригинал обувки. Не се зафркавајте со здравјето, да купите однадвор убави , а водата ти влегува , нозете не ги чуствуваш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
прашав само дали имаат квалитет а инаку последнава патика ми е адидас од спорт М шо ја земав до сеа 1 година ми е и од страните малце се одлепи ..
+1
Адидас од спортМ за една година се одлепи - пред кинење е.
Ја не знам зашо фрлив скоро 100 евра на патики (знам зашо, мислев квалитетни се)
прва патика шо ми се одлепила/искинала у моиве 20 години, а оригинал треба да е, нит сум трчал со неа, нит фудбал сум играл - ништо, башка боја пуштаат кај палците ако ги фати дожд.

А иам Маниа од Бит Пазар од пред 4-5 години, само малце им е пропаднат ѓонот од шо криво газам, цела е здрава - 900 ги земав.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Фала ви браќа шо ме убедивте дека проблемот не е до моите нозе последните 3 пара ми се од Спорт М и ми се кинат од страните.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
абе немора да значи дека ако се оригинал се добри.

Порано земав од Quiksilver, DC патики, првите што ги купив 5 години ги носам и по водно и по ниви и по дожд и канали и бунари копам со нив смрт немаат. Нигде не се ни одлепени ни скинати ништо (превртена кожа црни). Е сега мајками ми ги заеба ми ги бутнала во машина за перење и пластиките излегоа малку и знакчето се одлепи ама уште ги носам.

После едни други од таму што ги купив одма се искинаа.

(значи до моделот е - ваљда)

Од la costе купив еднаш 6000 денари, година и толку им е, почнуваат да се кинат од страна, ама ќе ги однесеш на кондураџија некој добар, ќе ти ги направи ко вчера да си ги земал од продавница им го продолжуваат векот дупло.
Инаку истиот модел ги видов и на бит пазар само се разликуваа малку во шарата. И таму ги шиткаа 1300.

последни што ги земав од Nike лани 5300, исто ко од бит пазар да беа, за 2 месеци се одлепија од страната, ми одеше да им ги лупнам од глава на тие.
Убави се на изглед ама изгледа тие Б категорија што се ни ги продаваат.
Ама ќе ги однесеш на добар кондураџија ќе среди боље од фабрика.

Се зависи како ќе ти се погоди.

М

Мартин`

Гостин
Пред 3-4 години почнав да носам оригинал патика и за ништо не би ја заменил, според мене подобро 1 пар ќе го износам подолго оригинал отколку 3-4 пати да купувам други.. значи битен ми е квалитетот не дека е марка и слично. Многу подобро лежи ногата во оригинал и не попуштаат како пазарските после 10тина носења да незнаеш дали газиш директно на асфалтот или навистина носиш патики + оригинал никогаш до сега не ми се скинал а ги имам и користено за фудбал.. само се гребат по малце.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
+1
Адидас од спортМ за една година се одлепи - пред кинење е.
Ја не знам зашо фрлив скоро 100 евра на патики (знам зашо, мислев квалитетни се)
прва патика шо ми се одлепила/искинала у моиве 20 години, а оригинал треба да е, нит сум трчал со неа, нит фудбал сум играл - ништо, башка боја пуштаат кај палците ако ги фати дожд.

А иам Маниа од Бит Пазар од пред 4-5 години, само малце им е пропаднат ѓонот од шо криво газам, цела е здрава - 900 ги земав.
Нешто има со СпортМ, јас од таму му купив на татко ми оние адидас Porsche Design за роденден, десната е добра, кај левата кога ја виткаш (при одење нели) напред кај почеток на прстите те сече...

Барем научивме од темава да не купуваме од таму.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Imam kupeno Nike Shox uste 2002 vo Kustendil,da gi vidis ko novi se,mislam deka 80 evra gi plativ ama raka na srce im izvadiv dusa prvite 4 godini i veke gi nemam obleceno od togas.
Si iznakupiv brdo patiki vo Majami i Panama(tax free zone),Puma da biras za 70$ vo Miami i toa najnovi modeli,Nike edni sto zemav ko kondura-patika za 40$.
Steta ogromna kaj nas kolku se skapi originalite,,i toa prasanje e dali se original.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Саломон деца :) 5 години ги имам едни и не можат никако да се скинат а колку планини искачено со нив ама џабе е, не се кинат. Инаку сум имала и Адидас и Најки се покажале топ, имав и Пума ама тие малце послабо, за кратко почнаа да се кинат по малце.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Тоа е .. наслушнав онака од некои другари дека од спорт М не биле скроз оргинал патиките .. А ги пумпаат цените .. сигурно се од Б категорија .,

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Aко купеш патики од таму значи после секое носење право дома на гости никако одење, нозете ќе смрдат како коњ во штала. :sick:
Подобро земи оригинал од 3600 носи ги цела година отколку три пара по 1200 од бит-пазар, шутка,... итн
На изглед се исти како оние што оригнал ама квалитетот не е ист, и јас имам видено за 800 ден адидас исти како оние оригиналните еден другар зема вика смрдат у пм. :ROFLMAO: :pos:
Спорт М батали ги бе 1 година и да ти се одлепи тоа е далеку од оригинал. Оригинал Адидас издржува најмалку 3 години.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Од спортМ пред некоја година зема брат ми Адидас околу 4000 ден., форум патика, така ја нарекуваа таму. :) Ја носеше скоро година и пола и сега јас ја носам истата скоро година дена. Мака нема патиката, малку се отши надвор, ама трча како нова да е. :icon_lol: Гледам сега го има истиот модел за 3.6к денари и сакам да си го купам истиот. Обично купувам само оригинал патики над 3-4000 денари, но што купив Маниа за 700 денари, оригиналите можат вода да и носат. Колку пати само го има искачено Чеплес она си знае. Ни пропушта вода ни има знаци да се одлепи или искине, ја имам купено пред 4-5 години.
Оригиналните, обично ги носам една година и после само за "аргатска работа" по планини и реки кога одам.
Комфортот не може да се спореди со патика од над 3000 денари и со патика од 1200 денари, тука да се разбереме.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
adidas od sportm ednas i nikad vise. Onie od bitpazar se so podobar kvalitet. Im davas tolku pari za falc patiki.:mad:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Lani kupiv eden par za fudbal mi bea samo , gi plativ 1500 den. prvo oblekuvanje i edna utakmica celata desna se rascveta kako pecurka .Aj da bese vestacka koza ke izdrzea nekoe vreme ama ova jas neznam so materijal upotrebile.
A najsmesno mie koga ti vikaat da be decko orginal se i te ubeduva u istoto :tapp::LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom