Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ateisti dali i posle ova ke veruvate vo revolucijata?

"Poslanik s.a.v.s. je rekao da je Adam [s.a.v.s.] 60 lakata! Objavljeno." - (! 60 lakata je više od 30 metara).
Div ljudski kostur pronađen u Saudijskoj Arabiji Do Saalim Alvi iz Rijadu tra 22, 2004, 12:04 Nedavno plina ide u pustinji jugoistočnoj regiji Saudijske Arabije. Ovaj desert regija se zove Prazan kvartal, što znači na arapskom "Rabu ul-KHAALEE" Suočavanje ovo tijelo utvrđeno Aramco Exploration tima. Ovaj test onoga što je Allah swt je u Kur'anu o ljudima AAD naroda i nacije Hood. Bili su tako visok, široka i vrlo snaga puni, da su mogli izvući velike stabla samo s jedne strane. No, ono što se dogoditi nakon kad su postali pogrešni i ne posluša Allah swt, Allah swt je uništio cijelu naciju. KIRAM uleme Saudijske Arabije smatra da je ovo tijelo pripada AAD nacije. Saudijska Vojna Cijela preuzeo ovo područje. I nitko ne smije ići u ovoj regiji, osim osoblja Saudi Aramco. Zadržao Saudijska vlada smatra da je to vrlo tajni, ali neke Helicoptersâ Vojna slikali iz zraka. A jedan od reći da radi na internetu ovdje u Saudijskoj Arabiji. © Copyright 2003 The New Nation

Ај прво за сликите,, потврдена монтажа се. Али си проба бар.Klik
Е сеа револуција постои, до душа постојат неколку појави, природни и од човек создадени кои се нарекуваат револуција. Клик што те носи кај тета Вики.
[edit]
Update your sh!t nigga, you are looking like a full retard !

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Брат не знам дали не ребраш или некои работи не ти се јасни.Постоењето на реинкарнација или пак нирвана по дифолт не подразбира постоење на Бог.Поточно,будистите никаде не го споменуваат Бог т.е.не веруваат во Бог,од што логичен заклучок е дека се атеисти.Ма да јас да се прашувам,треба да отвориш тема ако ти е ќејф па таму да пробаме го дефинираме Бог,зашто секој различно го сфаќа па оттука и твоите забуни.
Abe vidi brat, neznam dali zabunite se tvoi ili moi.....
Koj te naucil deka vo Budizmot nema bog....ima,ti si bog.
E sega, ako toa ne ti e jasno , jas malku mozam da ti pomognam.
Spored definicijata za religija shto mi ja nudi Dibek od wikipedija,
spored koja religijata e veruvanje vo boga, togash ni Budizmot ne bi spagjal vo religija(zatoa shtio go bara bog vo sebe, a ne nadvor od seba).Ama kolku shto me sluzi memorijata, budizmot e religija, a mislam deka ne e djabe stavena tamo.
A mozete da filozofirate kolku sakate, ali terminot ateisticka ne bi trebalo da go povrzuvate so religija, po logika Budizmot ne e Ateisticka religija.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
spored koja religijata e veruvanje vo boga, togash ni Budizmot ne bi spagjal vo religija(zatoa shtio go bara bog vo sebe, a ne nadvor od seba).Ama kolku shto me sluzi memorijata, budizmot e religija, a mislam deka ne e djabe stavena tamo.
A mozete da filozofirate kolku sakate, ali terminot ateisticka ne bi trebalo da go povrzuvate so religija, po logika Budizmot ne e Ateisticka religija.
По логика, и ти не би требало да се занимаваш со религиозни работи, па се занимаваш.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ushte pomalku so religija bi trebalo da se bavat ateistite.
И не се бават. Со религија се бават религиозните. Да се бавеа со религија атеистите, немаше да бидат атеисти.

А ти Шерлок, сега добро погледни го насловот на темата, и држи се до него. Ако немаш прашања за атеистите, не ни соли памет кој со што треба да се бави или да го интересира.

Тоа што го спомнав ко логички заклучок во претходниот пост е твоето елементарно непознавање на дефиниции. Ако не знаеш што е тоа, џабе расправаме тука мудроштини.

Сеа, или уклучи се во дискусијава, или ајт гитла.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И не се бават. Со религија се бават религиозните. Да се бавеа со религија атеистите, немаше да бидат атеисти.

А ти Шерлок, сега добро погледни го насловот на темата, и држи се до него. Ако немаш прашажа за атеисти, не ни соли памет кој со што треба да се бави или да го интересира.

Тоа што го спомнав ко логички заклучок во претходниот пост е твоето елементарно непознавање на дефиниции. Ако не знаеш што е тоа, џабе расправаме тука мудроштини.

Сеа, или уклучи се во дискусијава, или ајт гитла.
Tie definicii ve napravija ateisti, i toa religiozni, pa duri i upotrebuvate termini kako Ateisticki budizam.....
Se gleda tvoeto znaenje....duri od mesecinata.
So ova zavrshuvam, terajte si ja ateistickata religija, ali prvo dogovorete se dali ateizmot e religija ili ne e.
A jas ke si ostanam prost, nele oti ne gi znam definiciite shto vi gi nudi wikipedija.
PS.Ostavi go zapadot i definiciite shto ti gi nude,zemi procitaj neshto i od istokot, mozebi ke naucish neshto.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Tie definicii ve napravija ateisti, i toa religiozni, pa duri i upotrebuvate termini kako Ateisticki budizam.....
Se gleda tvoeto znaenje....duri od mesecinata.
So ova zavrshuvam, terajte si ja ateistickata religija, ali prvo dogovorete se dali ateizmot e religija ili ne e.
A jas ke si ostanam prost, nele oti ne gi znam definiciite shto vi gi nudi wikipedija.
PS.Ostavi go zapadot i definiciite shto ti gi nude,zemi procitaj neshto i od istokot, mozebi ke naucish neshto.
Ај баш ме интересира како ти работи мозокот.
Објасни ми, зошто според тебе атеизмот е религија?
Нема бог, нема свештеници, нема храмови, нема верници, нема икони, нема собирање пари, итн итн...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ај баш ме интересира како ти работи мозокот.
Објасни ми, зошто според тебе атеизмот е религија?
Нема бог, нема свештеници, нема храмови, нема верници, нема икони, нема собирање пари, итн итн...
Naprotiv, jas tvrdam deka ateizmot ne e religija, neznam od kade takov zaklucok si donel. Zborot ateizam ne mozesh nikako da go povrzesh so religija. Zatoa mi e smeshno koga ke recat deka budizmot e ateisticka religija.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Го почитувам истокот. А филозофиите од таму (нирвана, медитација, реинкарнација, душа), ми се добро познати. Особено последните две, со кои си имам лично искуство кое ми овозможи да знам, а не да верувам.

Поздрав.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Го почитувам истокот. А филозофиите од таму (нирвана, медитација, реинкарнација, душа), ми се добро познати. Особено последните две, со кои си имам лично искуство кое ми овозможи да знам, а не да верувам.

Поздрав.
E sega ke ima smeenje...izvini vaka brat.
Imash licno iskustvo so reinkarnacija? Ili samo si chul i veruvash vo toa deka postoi? Ako veruvash, ne si ateist.
Aj ako sakash na temata za reinkarnacija, da ne gi daveme ateistite so ova.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Nikade wiki ne vika deka religija e veruvanje vo bogovi. Od shto ne chitash, sam se pravish glup. Ne deka si glup, neli. ;)

Vo budizmot ne postoi nitu edno bozhestvo. Ne priznava postoenje na nekakov antropomorfen, transcedenten, natpriroden entitet koj e predmet na obozhavanje, stravopocit, uslovuvanje ili ochekuvanje.

Nepriznavanjeto na postoenje na vakvo neshto PO DEFINICIJA znachi pozicija na ATEIZAM.

Toa shto tebe ne ti se dopagja kako toa zvuchi e emotivna kategorija. Ne znam dali si svesen deka tvoite chuvstva nemaat nikakva vrednost vo objektivniot, racionalen svet na definicii. ...a so definicii nema zaebancii.

Vprochem, bez ogled kako kje go narechesh, ostanuva faktot deka vo Budizmot ne postojat bozhestva. To ti je. Ateizam.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
E sega ke ima smeenje...izvini vaka brat.
Imash licno iskustvo so reinkarnacija? Ili samo si chul i veruvash vo toa deka postoi? Ako veruvash, ne si ateist.
Aj ako sakash na temata za reinkarnacija, da ne gi daveme ateistite so ova.
Ако верува само во реинкарнација, а не верува во божества, тогаш тој е атеист. Атеист како категорија е личност што не верува во бог(било каков/кој), и САМО бог.
Не е поврзан со било какво друго верување, или пак, она најпознатото и апсурдно-науката.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Не, ама ќе веруваме дека си прилично неписмен.
Остави го, на работна задача е, гледам објаснувал веројатност на една од темите. Сиротиот се сокапа отварајки профили последниве месеци, ама слабо уште му оди:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom