Законот на Телема

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Правец имаат само оние кој си зацртале цел. Во телемата оние кој својата вистина ја сметаат за апсолутна а се останато за илузија, се нарекуваат "црни браќа".
Еве нешто во контекст на темава, да те искористиме и тебе за да кажеме нешто за телемата:

Секоја “ѕвезда” директно е поврзана со секоја друга ѕвезда и бидејќи Просторот е без Граница (Аин Соф), Тело на Нуит, секоја ѕвезда подеднакво е Центар како што е било која друга. Секој човек инстинктивно чувствува дека е Центар на Космосот, но филозофите се потсмеваа на таа негова претпоставка. Сепак, тој беше сосема во право. Земјоделецот не е ништо “помалку вреден” од Кралот, ниту Земјата е помалку вредна од Сонцето. Секое едноставно, елементарно Себство е врховно, Сам Бог. Да, во оваа Книга Вистината е речиси неиздржливо Величенствена, бидејќи Човекот премногу долго се криел од сопствената слава: тој се плаши од бездната, од безвремениот Апсолут. Сепак Вистината ќе го ослободи!
Извадок од „Законот е за Сите“ - Алистер Кроули​
Доста со постери лепење , не удави. Објасни им ја врската на Кроули со Тот на луѓето, па нека не се потпираат на youtube. Се разбира ти како мастер гуру во оваа проблематика нема да ти биде тешко да пронајдеш пак некој постер, и за ова.

Гледам од минатиот пат кога имаше прочитано 2 либри, си изнапредувал.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Доста со постери лепење , не удави....
Јас колку што паметам не ти ставив пиштол на чело да читаш било што кое јас сум го постирал. Ти и останатите сеирџии сте оние кој давите константно.

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Марто, Марто остави го пиштолот. Муабетов беше за прашањето за Тот...
Или чекаш логистика, се плашиш да не згазниш на трула штица :pos:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Марто, Марто остави го пиштолот. Муабетов беше за прашањето за Тот...
Или чекаш логистика, се плашиш да не згазниш на трула штица :pos:
Еве што беше прашањето:
Eдно прашање до телемитите.
Овој http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Rosenkreuz четврта инкарнација на Тот ли е?
Christian Rosenkreuz, R. C. Christian (English: Christian RoseCross) is the semi-legendary, perhaps allegorical, founder of the Rosicrucian Order (Order of the Rose Cross)

Ова е тема за телемата а не за розенкројцерите, нешто си помешал во рецептот, баклавата ти штети на видот изгледа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Бирај што читаш малку помудро, ако пак ти е ок да читаш четива со мистерии, тогаш ок...
Јас би ти ја препорачал оваа книга да ја прочиташ

И нормално Баџ не би смееле да го пропуштиме со неговите два тома за „Книгата на мртвите“ и помали книги за египетските мистерии и ритуали и верувања.

Се извинувам што јас не знам линкови до њу ејџери кои пишуваат фантастика по нет, па може ова да ви е досадно и сосема неполезно што јас го нудам.
Но нели, секој со своето (y)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Бирај што читаш малку помудро, ако пак ти е ок да читаш четива со мистерии, тогаш ок...
Јас би ти ја препорачал оваа книга да ја прочиташ

И нормално Баџ не би смееле да го пропуштиме со неговите два тома за „Книгата на мртвите“ и помали книги за египетските мистерии и ритуали и верувања.

Се извинувам што јас не знам линкови до њу ејџери кои пишуваат фантастика по нет, па може ова да ви е досадно и сосема неполезно што јас го нудам.
Но нели, секој со своето (y)
Праксите и ритуалите од кого ви се?
Од овие двајца што ми ги наведе или...?
Не ми се троши време баш :), дај кажи не се прави важен мајке му :)
И кај ми даде линкови од книги што се плаќаат?
Прати ги на рапид шер или слично ако ги имаш.
Иначе за њу ејџот кога сме, линковите што ти ги пратив блаѓе везе немаат со њу ејџ.....читај нешто и ја што ти праќам.
За Тот кога сме, што викаш ти....кој бил?
Три пати инкарнирал или лажат њу ејџериве?
Ова со крилава, Ахура Мазда ли е?
Што бараат на корици на книги од Алистер?
Дај кажи нешто да не лутаме по њу ејџов, може и санјасини да си ќариш повеќе по нетов. :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:05 ---
Правец имаат само оние кој си зацртале цел. Во телемата оние кој својата вистина ја сметаат за апсолутна а се останато за илузија, се нарекуваат "црни браќа".
Еве нешто во контекст на темава, да те искористиме и тебе за да кажеме нешто за телемата:

Секоја “ѕвезда” директно е поврзана со секоја друга ѕвезда и бидејќи Просторот е без Граница (Аин Соф), Тело на Нуит, секоја ѕвезда подеднакво е Центар како што е било која друга. Секој човек инстинктивно чувствува дека е Центар на Космосот, но филозофите се потсмеваа на таа негова претпоставка. Сепак, тој беше сосема во право. Земјоделецот не е ништо “помалку вреден” од Кралот, ниту Земјата е помалку вредна од Сонцето. Секое едноставно, елементарно Себство е врховно, Сам Бог. Да, во оваа Книга Вистината е речиси неиздржливо Величенствена, бидејќи Човекот премногу долго се криел од сопствената слава: тој се плаши од бездната, од безвремениот Апсолут. Сепак Вистината ќе го ослободи!
Извадок од „Законот е за Сите“ - Алистер Кроули​
Која е вистината?
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:10 ---
Еве што беше прашањето:

Christian Rosenkreuz, R. C. Christian (English: Christian RoseCross) is the semi-legendary, perhaps allegorical, founder of the Rosicrucian Order (Order of the Rose Cross)

Ова е тема за телемата а не за розенкројцерите, нешто си помешал во рецептот, баклавата ти штети на видот изгледа.
Уф, http://www.thelemapedia.org/index.php/Rosicrucians
The symbol of the rosy cross played a substantial role within the system of Thelema as developed by Aleister Crowley. In a cosmological context, the rose is Nuit, the infinitely expanded goddess of the night sky, and the cross is Hadit, the ultimately contracted atomic point. For Crowley, it was the job of the adept to identify with the appropriate symbol so to experience the mystical conjunction of opposites, which leads to attainment. In this sense, the rose cross is a grand symbol of the Great Work.
До таму не стигнавте?

http://www.christian-restoration.com/fmasonry/18th.htm

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Уф, http://www.thelemapedia.org/index.php/Rosicrucians
The symbol of the rosy cross played a substantial role within the system of Thelema as developed by Aleister Crowley. In a cosmological context, the rose is Nuit, the infinitely expanded goddess of the night sky, and the cross is Hadit, the ultimately contracted atomic point. For Crowley, it was the job of the adept to identify with the appropriate symbol so to experience the mystical conjunction of opposites, which leads to attainment. In this sense, the rose cross is a grand symbol of the Great Work.
До таму не стигнавте?

http://www.christian-restoration.com/fmasonry/18th.htm
Твоето прашање беше дали Christian Rosenkreuz бил четврта реинкарнација на Тот. Значи поставуваш прашање за основачот на Розенкројцерите на тема за телемата. И сега правиш паралела со нешто кое нема никаква врска со тоа прашање - за симбол на розенкројцерите кој има битна улога во телемата.
И после се чудите зошто некој не ви одговара, а секој пост ви е мисловна замка и обид за дискредитација.
Во телемата има симболи кој се користат во многу други области, тоа незначи дека поради тоа треба да се дискутира за сите нив.
Што е следно, прашање за wika религијата, затоа што покрај останатите симболи е присутен и пентаграмот?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Твоето прашање беше дали Christian Rosenkreuz бил четврта реинкарнација на Тот. Значи поставуваш прашање за основачот на Розенкројцерите на тема за телемата. И сега правиш паралела со нешто кое нема никаква врска со тоа прашање - за симбол на розенкројцерите кој има битна улога во телемата.
И после се чудите зошто некој не ви одговара, а секој пост ви е мисловна замка и обид за дискредитација.
Во телемата има симболи кој се користат во многу други области, тоа незначи дека поради тоа треба да се дискутира за сите нив.
Што е следно, прашање за wika религијата, затоа што покрај останатите симболи е присутен и пентаграмот?
Ок е, не е страшно да не се знае. Само ме чудеше како е можно, ама и вие како некои од христијаните кои веруваат у библијата а ја немат ни видено.
Не е битно, важно ритуали се практикуваат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ок е, не е страшно да не се знае. Само ме чудеше како е можно, ама и вие како некои од христијаните кои веруваат у библијата а ја немат ни видено.
Не е битно, важно ритуали се практикуваат.
Знаењето е дисперзирано во степени, неможе сите да имаат подеднакво знаење, ниту пак се е за во јавност.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Знаењето е дисперзирано во степени, неможе сите да имаат подеднакво знаење, ниту пак се е за во јавност.
Да се затвори темава тогаш?
И само едно прашање кое логично се поставува секогаш кога се оди негде.
А тоа е каде се оди.......
Која е крајната цел?
Или тоа не е за во јавност...ќе ви кажат кога ќе стигнете?

M

Muranyi

Гостин
Ako e taka,togas nema poenta da ima tema za Telemata.I bez toa site tie stihovi se nerazbirlivi za poveketo,od kade tolkava potreba za misterioznost?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да се затвори темава тогаш?
И само едно прашање кое логично се поставувасекогаш кога се оди негде.
А тоа е каде се оди.......
Која е крајната цел?
Или тоа не е за во јавност...ќе ви кажат кога ќе стигнете?
Одговорот е на само две страни предходно:
Телемата не треба да те претвори во ништо кое веќе не си. Телема значи Волја, и целта на секој телемит е да ја пронајде својата вистинска Волја - ослободена од страст за резултат.
Да ти беше до одговор ќе знаеше, ама тебе и на неколку други ви е до надмудрување.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 00:00 ---
Ako e taka,togas nema poenta da ima tema za Telemata.I bez toa site tie stihovi se nerazbirlivi za poveketo,od kade tolkava potreba za misterioznost?
На темата се понудени општи информации, литература и слично. За значењето на симболите нормално дека неможе да се дискутира јавно.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Одговорот е на само две страни предходно:

Да ти беше до одговор ќе знаеше, ама тебе и на неколку други ви е до надмудрување.
Знаење дисперзирано во степени!!!!!!
И тоа пази, затворено од јавноста.
А целта е да се дојде до вољата.....:)
Не ме јеби
А за тоа колку е затворено од јавноста утре, сега ми се спие.
Поздрав.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Знаење дисперзирано во степени!!!!!!
И тоа пази, затворено од јавноста.
А целта е да се дојде до вољата.....:)
Не ме јеби
А за тоа колку е затворено од јавноста утре, сега ми се спие.
Поздрав.
Па јас не те јебам, сам доаѓаш и се тегавиш, што да ти правам секој со својата волја. :)
Јас реков дека на вас не ви е до одговор туку до мерење пениси.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Скоро се сега е достапно во јавност и може да се најде ако си заинтересиран, има видеа или пак сведоштва на нет од поранешни телемити со објаснување на симболи и ритуали како се пушта по малку крвца и пробуваат сперма за просветлување, ама истото се негира од постојните членови на телемата.
Не викам дека се од тоа што се пласира на нет е вистина, но кај што има чад има и оган.

Kajgana Shop

На врв Bottom