Друго племе, ама за жал со слична судбина . На овие несреќници не успеаја ни име да им дадат.Нели имаше уште едно видео кога ги снимаа од воздух и после направија туристичка атракција од нив?
Од роѓење се средени изгледа .... кузнај , со камења,билки .... со нешо ваљдаАма се интересни, сигурно се среќни без светот околу нив. Му ја гледам брадат средена, а оружјето ако може така да се нарече е од дрво, па со што се средуваат?
80 % од Амазон уште не е откриен, којзнае што ли уште не се крие во таа огромна прашума, уште колку вакви племиња има неоткриениСве интересно но ме зачудува фактот што сеуште има племиња за кои многу малце се знае а само 1 се видени се прашувам само како ли се кријат и како преживуваат
Леле па овие данок не плаќале којзнае колку време беСлучајно налетав на клипчево и во него можете да видите како реагираат доморотците при првиот контакт со цивилизација или со бел човек
Се е океј но тоа што го прочитав ме разочара ..... имено за еден месец повеќе од половина изумреле од грип додека останатите загинале во пожари или морале да бегаат затоа што шумите се комплетно уништени
Сега ќе платат со каматаЛеле па овие данок не плаќале којзнае колку време бе
Dojde vo Nova Gvineja malku. Papua ili indoneziskata seedno. Ne samo sto ima ne videni pleminja nego seuste ima i covekojadci. Pred nekolku godini bev po rabota vo Daru, zapadnata provincija na Papua Nova Gvijena znaci tamu sto ke vidis luge, obicai i pleminja nema nikade na drugo mesto da vidisСве интересно но ме зачудува фактот што сеуште има племиња за кои многу малце се знае а само 1 се видени се прашувам само како ли се кријат и како преживуваат