ATP тенис - општа дискусија

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Читав некое мислење претходно на СаШеНкО за надоградување на комплексот на US Open. Абе нека баталат се живо, нека стават еден кров на централниот терен, нека не се заебаваат. Истото важи и за Филип Шатрие, нема смисла веќе ова со дождов, 21. век сме, а срамота само во Мелбурн да имаат кров и сега едвај на Вимблдон. Сепак на централниот терен на Вимблдон и не е убаво да се игра под кров, знаете во такви услови се забрзува подлогата, а малку ли е брза најбрзата подлога со своите карактеристики сама по себе?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Оној Мареј е тежок шутрак значи се му направија англичаниве ем брзи поени ем Покрив ем игра со англиски топки не знам веќе шо му е нека си најде некој тренер и барем до 28 години да има еден грен слем има се што му треба трча и сервира добро.

Треба малце повеќе да се научи да го спинува топчето има грешка во свингот им ги дава пенали на Џока и Федерер и слабо слајсува на мрежа.

До сега можеше барем 3 пати да го освои тој глупав Вимблдон.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
2 пат. Нема потреба улица во Хале. Има многу други места каде што можат не улица, споменик од Надал да кренат.
Како Македонија...
Доколку организиравме ние во Скопје некој мастерс гарант ќе му кренеа 40 метарски споменик на Рафа,одма до воинот на коњ.....:X3:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
Читав некое мислење претходно на СаШеНкОСепак на централниот терен на Вимблдон и не е убаво да се игра под кров, знаете во такви услови се забрзува подлогата, а малку ли е брза најбрзата подлога со своите карактеристики сама по себе?
Тревата на Wimbledon е далеку поспора од онаа на другите турнири, како на пример Хале....дел од тенисерите викаат дека е сосема изменета од она што била во минатото, имаше и едно видео кое го докажуваше тоа, незнам како се викаше точно ме мрзи да барам.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Тревата на Wimbledon е далеку поспора од онаа на другите турнири, како на пример Хале....дел од тенисерите викаат дека е сосема изменета од она што била во минатото, имаше и едно видео кое го докажуваше тоа, незнам како се викаше точно ме мрзи да барам.
Добро, тоа стои дека е побавна од порано. Но било како, таа е сепак моментално најбрзата подлога затоа што ако гледаш така.... секаде се успорени подлогите, и во сала итн.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
Добро, тоа стои дека е побавна од порано. Но било како, таа е сепак моментално најбрзата подлога .
US Open е побрз според мене....а иначе да за другото се слагам.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
US Open е побрз според мене....а иначе да за другото се слагам.
Зависи од кој аспект ја дискутираме брзинава на подлогава, ако се земе во предвид дека топчето многу малку скока на трева и тоа дополнително ја отежнува работата за дефанзивците и тоа е единствената причина зошто се смета за најбрза подлога, бидејќи најмалце скока топчето. Ист е случајот е и во сала, јас лично сум играл и знам како е..... хаос.

US Open подлогата е доста брза, но топчето си скока доволно и може да се игра нормално.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Imase eden sajt kade sto vo detali objasnuvaat deka polse 2001 godina podlogata e navistina usporena no ne do toj stepen pa da mislime nie deka e bavna.Jas pak imam cuvstvo deka podlogata na roland garros e pobrza od sto porano bila pa ete koga ke vidis isto mu doagja, zavisi i od topcinjata, zavisi i od vremenskite uslovi. Mene me iritira toa sto stavija krov na wimbledon pa sega tenisot e samo mehanicki, nema nikakvo vlijanie od nadvor, vremenski uslovi veter, dozd pa malku da razdrma igra da iznervira igrach i sl.Kolku samo mechevi imalo interesni koga imalo veter i dozd pa mnogu teniseri se vrakjale od izguben mech pa pobeduvale, vaka kako da igrash vo sala, a grand slam turnir ne treba da imas cuvstvo deka se igra vo sala, si ima drugi turniri za toa.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475

Еве факт дека вимблдон отсекогаш бил интересен ама серва - волеј игра

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Што не кажете дека Хале го даваат на СпортКлуб? Нефер играчи:rolleyes:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ти додека почна да гледаш, Надал отпадна :icon_lol:
Знам, знам и од кого. :icon_lol:
Си го пратев турниров преку инфо, камо да знаев дека спортскиве телевизии ќе го пренесуваат:)

Kajgana Shop

На врв Bottom