Земи ја „правдата“ во свои раце

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: уште една девојка исправа неправда -таа се справува со наплатната рампа во подземниот паркинг во Софија
Со „голи раце“ ја крши и си го напушта паркингот ко ништо да не било :eek::pos:

http://btvnews.bg/bulgaria/zhena-chupi-bariera-s-goli-rtse-za-da-izleze-ot-parking.html
Погледнете ги коментарите на читателите... Слабо разбирам бугарски, ама колку разбрав првиот коментатор се „жали “ дека бугарите биле „ див оријентален народ “.
Оваа ме подсетува на наши сограѓани кој кога ќе им стават лисици на тркалото се правдаат на зонашите „ а бе...те молам извини, не знаев дека се плаќа..., да знаев сигурно ќе платев... не сум будала да не платам 45 денари, па потоа да платам 1300 “
Најмногу like доби петиот коментар, но не го разбрав што вели, ако некој разбира бугарски го молам да ми преведе.
Интересно е што вториот возач, иако гледа дека патот е слободен, застанува и се обидува да плати.

Погледнете ги коментарите на читателите... Слабо разбирам бугарски, ама колку разбрав првиот коментатор се „жали “ дека бугарите биле „ див оријентален народ “.
Оваа ме подсетува на наши сограѓани кој кога ќе им стават лисици на тркалото се правдаат на зонашите „ а бе...те молам извини, не знаев дека се плаќа..., да знаев сигурно ќе платев... не сум будала да не платам 45 денари, па потоа да платам 1300 “
Најмногу like доби петиот коментар, но не го разбрав што вели, ако некој разбира бугарски го молам да ми преведе.
Интересно е што вториот возач, иако гледа дека патот е слободен, застанува и се обидува да плати.
:pos:
на ова ли мислеше?
Т'па селска проста буца" - по скоро нагла софијска пача!!! :pos:
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 16:01 ---
.
.
.:pos::pos:

koj kogo uchi :pos:

:pos:
на ова ли мислеше?
  • ееее нема такава паткааа :))))))))))))))
    • 15
    Hunter_man_13.06.2012, 22:26

Нај-добре наистина да и вземат книжката. Тази даже не асимилира, какво нарушение прави.

На овие... Тие имаат најмногу „like“

• ееее нема такава паткааа :))))))))))))))
    • 15

Hunter_man_13.06.2012, 22:26

Нај-добре наистина да и вземат книжката. Тази даже не асимилира, какво нарушение прави.

На овие... Тие имаат најмногу „like“

Најдобро да и ја земат возачката. Оваа дури нема претстава (појма) какви прекршоци прави.

Не е баш од збор до збор преведено но отприлика тоа значи. А за првото исто си е

Не само тоа, пред зграда кај мене три згради можеби со над сто стана има паркинг за 10 коли. И секој ден има исплукана кола, искршени ретровизори, кавги, блокирање со колата да неможат сите да испаднат и пораки на шофершајбна во стил: Ако уште еднаш ја паркираш овде ќе ти ја искршам цела. Се уфилмале луѓето дека е нивно местото и не смее никој да купи кола и да ја стави пред зграда веднаш „сопствениците на паркинг место“ ќе ти ја уништат.
Со еден комшија минатиот викенд беше скандал, вика извини но овде неможеш да паркираш местово е мое. Викам тапија донеси да видам дека е твое, дотогаш ако и фали нешто твојата до најмало штрафче ќе ја оштрафам и ќе ја оставам размонтирана на паркингов.
Озбилно ако ми ја врзе некој колата вака дефинитивно ќе му влезам во канцеларија со шлепер.
Остави врзување,некња еден комшија го дотерал автобусот дома го остава на тротоар пред двор, доаѓа полиција му вели несмееш тука да паркираш.
Ок човеков си паркира во двор пак доаѓа полиција и му вели не смееш ни во двор да го паркираш, е кај да го паркирам - таму и таму ( 1,5 километар погоре внукот на градоначалникот направил паркинг плац за камиони и автобуси ) А за кур да ми се фатиш ти на мене ке ми дадеш ли пари таму да паркирам ? :pos:
По кој закон не смееш да си паркираш на тротоар пред куќа ако нема поставено соодветен знак дека тоа е забрането , а све останато паркира и коли и комбиња и пикапи, па од кај сега и закон дека не смееш во двор да паркираш :pos:

Ako се сеќавате пред неколку месеци зонаши те планираа да наплатваат за мотори и точаци, а повеќе граѓани на мајтап предлагаа да наплатуваат и за детски точаци и за бебешки колички. Што значи дека и ова е можно со зонашиве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom