Возачка на 16 години само за одлични: Дискриминација или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
So ima smisla be?
Od licno iskustvo kazuvam deka tie sto se odlicni se daleku poneodgovorni od nekoi srcki sto se ubivaat od ucenje i pak imaat losi ocenki.
I ova do 8 saat sto e? Ne se bebinja pa ajdeee u devet u krevet!
Bolje neka ne im davaat vozacki, otkolku vaka da si go krevaat egoto deka se golemi.
Ne deka 18 ako imas si golem, ali aj...
Ne znam vo US kako im e zakonot za vozenje kola, ako znae nekoj neka mi pise pp.
Фората е да можат да идат у школо со кола на пример -.- сигурно нема да им дозволат да искачаат со коли на 16 години тоа е векем апла глупост.... како и да е глупост е само на одличните да им даваат многу голема -.- критериумов им е тотално дебилен и ненаучен

Фората е да можат да идат у школо со кола на пример -.- сигурно нема да им дозволат да искачаат со коли на 16 години тоа е векем апла глупост.... како и да е глупост е само на одличните да им даваат многу голема -.- критериумов им е тотално дебилен и ненаучен
Ic nejkjam fori :D
Pogotovo ne od vladata na RM :D

Ic nejkjam fori :D
Pogotovo ne od vladata na RM :D
Тури им пепел .. најдобро си беше по старо исто голема глупост е тоа што после 11 не може да возиме :/ па уште и цели 2 години па да му ебам матер за 2 години има да станам фернандо алонсо а тие уште ме рачунаат возач почетник

Дај некој поупатен нека пише кои се ограничувањата освен тоа дека треба да се биде одличен.
Временски и просторни ограничувања има? :)

Ај пошо гледам дека се ти е смешно нема потреба да учиш. Ќе почекаш како и јас до 18 па полагај. Шо да ти речам друго...

Кои се тие тешки гимназии?

Сите предмети освен стручните се исти. Ако си се пишал електро значи си со намера и интерес да учиш за струја. Ако си на медицина исто така имаш мотив да учиш за здравјето. Кој ти е крив ако си ја промашил струката? Па не ти идело... земи смени си училиште, не троши време без потреба!

A чекај малце зашто бегате од темава па не збориме сеа дали требало да се учи или не тоа е индивидуална работа,збориме за возачка дозвола САМО за одлични ученици што за мене стварно нема логика...

Дај некој поупатен нека пише кои се ограничувањата освен тоа дека треба да се биде одличен.
Временски и просторни ограничувања има? :)
Da. Mozes samo vo tvojata opstina da vozis i do 8 saat navecer.

A чекај малце зашто бегате од темава па не збориме сеа дали требало да се учи или не тоа е индивидуална работа,збориме за возачка дозвола САМО за одлични ученици што за мене стварно нема логика...

Oдличните ученици имаат еден куп бенефити, од предност за запишување на факс до стипендии и сл. До сега не сум чул дека е дискриминација кога некој одличен ќе добие стипендија за студирање или мастер...

Oдличните ученици имаат еден куп бенефити, од предност за запишување на факс до стипендии и сл. До сега не сум чул дека е дискриминација кога некој одличен ќе добие стипендија за студирање или мастер...
Kakva vrska ima prosekot vo skolo so volan? xD

Kakva vrska ima prosekot vo skolo so volan? xD

Претпоставувам дека сеуште немаш дозвола и не си возела. Да знаеш какви се неписмени возачи има по улиците поинаку ќе мислеше.

Претпоставувам дека сеуште немаш дозвола и не си возела. Да знаеш какви се неписмени возачи има по улиците поинаку ќе мислеше.
Nepismeni VO SOOBRAKJAJ!
a ne dali znaat da izvadat koren od 127643923i57 :D
Znaes noti da citas? Ne znaes? Epa nepismen si :D
Kakva vrska ima toa dali znaes anatomija ili ne, so soobrakjaj?
Ako ne znaes, togas i ti si nepismen!
Znaci ima razlika. Za da vozis kola ti si polagas ispit. I pismeno i prakticno. I komisijata treba da se uveri deka SI PISMEN za da mozes da se vklucis vo soobrakjajot.

Nepismeni imalo...

Во времето кога јас учев средно скапаниците беа најдобри шофери и крадеа коли од дома за разлика од бубалиците со сите петки кои не ги бидуваше. За волја на вистината голем дел од скапаниците сега се и професионални шофери, па ова ми е малку нелогично да се земи успехот како примарна квалификација за возачка демек се поодговорни бубалиците.

Кој не видел неписмен шофер, нека дојде во Тетово во четврток да види што е!

ama dobro be coek se razbiras li ti od zbor za vozacka zborime ne za obrazovanie

Според Уставот на РМ, сите граѓани на РМ се ЕДНАКВИ, без разлика дали се одлични или не.
За вакви работи треба да одлучува Уставниот Суд, односно дали законот е во согласност со Уставот на РМ.

Инаку, и јас сметам дека само одличните (одговорните) средношколци треба да полагаат за возачка дозвола на 16 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom