Мене ме заболе за Французите што ќе градат или не.Нивна земја и што сакаат нека си градат многу едноставно.Зошто морам јас секогаш на нив да се огледувам?Зошто?
Во Кина цели градови фотокопираат, па некој ги урна или?Рве изградија исто австриско село, изградија Ајфелова кула и слично.
Имаш уште милион примери, книги и докази каде што Македонци уште во 19 век се восхитувале на Александар и го сметале за свој.Ова не е од вчера
И не постојат Антички или Словенски Македонци, туку само Македонци.Тоа Античка Македонија и Антички Македонци е чиста измислица и пропаганда на Сдсм, а истите тие сакале претходно да прават споменик на Александар.Македонците одсекогаш и секаде си имале приврзаност со Александар Македонски така да не лупетај глупости.Имаш Македонци што живеат по 4-5 генерации на Запад и ширум светот, па се горди на него.Тоа не го измисли Вмро Дпмне, туку само го реализира вековниот сон на Македонецот без разлика на тоа што на некои не им смета споменик на Темпо, ама на Александар им пече во очи.
Јас не сум ниту Антички, ниту Словенски Македонец, туку само Македонец.
Во Македонија да изградеа Ајфелова кула никој немаше да се буни, али кога се гради нешто македонско на сите тоа им е трн во око.