Измама од странска фирма

• Креатор на темата Креатор на темата kalopa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 март 2012
Мислења
64
Поени од реакции
2
ITNO ITNO ITNO
Edna nasa firma e izmamena od bugarska banka.Imeno firmata ispratila eden kamion so stoka na bugarska firma odkako stignal lazen swift od bugarska banka na nasa banka,i isprakacot ja odnesol stokata vo bugarija.Otposle videl deka vsusnost nema stignato pari od bugarskata na nasata banka, no za povrtat na stokata e kasno.A ima i faktura po koja treba da se plati stokata.
Prasanjeto e kako sega nasata firma po najlesen pat da gi naplati tie pari,a seuste kontaktira so bugarskata firma koja tvrdi deka gi ispratila parite.

Имате налог заверен од бугарите со начин на плаќање, печат и потпис?
И второ веќе им ја дадовте робата?

Prvo>imame nalog
Vtoro>da , im ja dadovme robata
Ако ти е робата земена преку Тимоком веднаш пријавате до нив. АКо во налогот стоело начин на плаќање на профактура (бидејќи сте чекале свифт) тогаш обратете се исто до тимоком да ја започнат постапката за тужење или најдете си некој кој ќе ве засапува. Ако бугарите се фантом фирма опростете со од парите.
Мој пријателски совет гледајте со фино да ги фатите, без кавги и ако можете да им земете уште една тура би било добро. Така нема да им ја давате робата додека не легнат парите на сметка. Или пријател ваш нека земе роба. Која фирма е од Бугарија дај јас ќе ја проверам дали е ликвидна и длаи некој воошто ја познава.

Ако ти е робата земена преку Тимоком веднаш пријавате до нив. АКо во налогот стоело начин на плаќање на профактура (бидејќи сте чекале свифт) тогаш обратете се исто до тимоком да ја започнат постапката за тужење или најдете си некој кој ќе ве засапува. Ако бугарите се фантом фирма опростете со од парите.
Мој пријателски совет гледајте со фино да ги фатите, без кавги и ако можете да им земете уште една тура би било добро. Така нема да им ја давате робата додека не легнат парите на сметка. Или пријател ваш нека земе роба. Која фирма е од Бугарија дај јас ќе ја проверам дали е ликвидна и длаи некој воошто ја познава.

MEY PLOD LTD
UL.VORINO 19 ENTR B FL 13
SOFIA/BULGARIA

IZVINI STO NEZNAM, A STO E TOA TIMOKOM?

MEY PLOD LTD
UL.VORINO 19 ENTR B FL 13
SOFIA/BULGARIA

IZVINI STO NEZNAM, A STO E TOA TIMOKOM?

Од кај земате тури за возење? Програм за понуда и побарувачка на тури.
Сега ќе ги проверам бугарчињава апашки.

Од кај земате тури за возење? Програм за понуда и побарувачка на тури.
Сега ќе ги проверам бугарчињава апашки.[/quote

Бугарите ја товарија со нивен превоз

Мислев дека си транспортер сори.
Бугарите ја познаваат улицата, но не ја знаат фирмата, никогаш не слушнале за неа, да не случајно имаш БГ нумер или Даночен број по нашки?

Мислев дека си транспортер сори.
Бугарите ја познаваат улицата, но не ја знаат фирмата, никогаш не слушнале за неа, да не случајно имаш БГ нумер или Даночен број по нашки?
Епа валда овој е 175407185
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 12:44 ---
Епа валда овој е 175407185
пробај и под MEUPLOCL OOD

ITNO ITNO ITNO
Edna nasa firma e izmamena od bugarska banka.Imeno firmata ispratila eden kamion so stoka na bugarska firma odkako stignal lazen swift od bugarska banka na nasa banka,i isprakacot ja odnesol stokata vo bugarija.Otposle videl deka vsusnost nema stignato pari od bugarskata na nasata banka, no za povrtat na stokata e kasno.A ima i faktura po koja treba da se plati stokata.
Prasanjeto e kako sega nasata firma po najlesen pat da gi naplati tie pari,a seuste kontaktira so bugarskata firma koja tvrdi deka gi ispratila parite.
Па роба не се дава додека не се провери дали се легнати парите на сметка.
Кој ви е крив

Па роба не се дава додека не се провери дали се легнати парите на сметка.
Кој ви е крив

стигнала лажна инфо. ( да не речам фалсификувана ) дека парите се легнати! :) отпосле дознале дека всушност не се .. ;)

најбоље чаре: адвокат :)

стигнала лажна инфо. ( да не речам фалсификувана ) дека парите се легнати! :) отпосле дознале дека всушност не се .. ;)

Во банка лично провериле или на e-mail.
Зави си и како се договориле.
Сум се договарал да ми ја испратат робата а парите да може да ги подигне по моја потврда дека сум ја преземал робата.Имало ситуации кога испраќачот останувал и без пари и без роба те сум ги повлекувал назад парите.Тој принцип беше интересен во 90 те,незнам во денешно време како наседнале луѓево

Fala za gorniot post za da ne poftoruvam kako se desilo.
A inaku znam deka najbolje care e advokat, ama kako bugarski, i prasanjeto e kako bez tuzba da se naplatat parite.Baram mislenje....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom