liberij
ТЕРИРЕМ
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 2.037
- Поени од реакции
- 1.018
Христос се претставува како Бог, негирањето на ова всушност е навреда.Не сум баш сигурен, но колку што знам Исус (нека е Божјиот мир над него) е воздигнат кај Бога во моментот кога е ставен на крст. И наместо него е ставен Јуда и Бог направил да тој им се причини на луѓето дека е Исус. И ова е поради фактот дека Бога никогаш, никогаш не остава неговите најверни и најсакани слуги (пророците) да паднат толку ниско пред луѓето.
Смртта Христова не е ниска работа, туку израз за безусловната, неизмерна Љубов на Бог кон човекот, Кој со својата жртва еднаш за секогаш го реши проблемот на Созданието, а тоа е да му обезбеди Вечно постоење.
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 17:52 ---
Ме интересира дали официјалната ИВЗ, јавно се оградува од Тероризмот и дали имаш информации кои го потврдуваат тоа.Пријателе ќе бидам краток.
Пријателе, Коранот е јасен, учењата на Пророкот Мухаммед (нека е Божјиот мир над него) се многу јасни. Оџите низ целиот свет учат за мир. Но има и такви кои се манипулирани и се по екстремни. Рушење верски, па и други објекти во кои живеат цивили е забрането, масакрирањето истотака и за тоа се одговара пред Бога, бидејќи тоа е грев. А кој ги манипулира мислиманите тоа не знам точно, но сигурен сум дека ова е сценарио. Светот немаше проблеми со Исламот до пред 30 години. Како од еднаш почнаа овие работи? Можда некој се плаши бидејќи Исламот веќе привлекува многу луѓе, особено во Запад.
И за на крај, тероризам не постои во Исламот, тоа не се зима во предвид во никој случај, а тероризам во име на Исламот тоа да, како што може да има тероризам во име на христијанството (како Брејвик) и други видови на тероризам.
ПОздрав