- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 10.060
- Поени од реакции
- 15.032
не е мерило некој заводOд 20 јуни 1945
не е мерило некој заводOд 20 јуни 1945
За нација и етнос нема проблеми, ама ваште специалисти говорат за нјаација отпреди 2000 години бе друже? Па оваа НРМ от 1944 си беше коминтерновска творба, 100%, не творба на македонскоото национално движение, за жалост и наша и ваша. Аз отворено си кажувам, дека со денескашна Македонија нема смисал и фајда да се синхронизираме ама хич. Турција е регионална велесила, да прави шо сака, ние от македонија како опора или подкрепа нјамаме какво да добием, преживели сме без тааа велика синхоринизација и ште продолжим да живеем. Вие само сакате да ви признаем език, народ, нација, ние сакаме само нормален однос, не сакаме даже другарски, нормалан однос.Море Драмски, етнос е едно нација е друго.
Едно време ако ти текнува државна и научна дисциплина во Бугарија беше дека Македонија и Македонците се коминтерновска творба.
Кога почнаа да излагаат брда документи пред коминтерната ја напуштивте таа политика.
Оној момент кога географијата и историјата ќе бидат поврзани кога ќе ги избришете сите мрачни доба, бидејќи не постои такво нешто, тогаш ние ќе почнеме да се синхронизираме.
Доколку Македонија и Бугарија не успеат да се синхронизираат тогаш Албанија и Труција ќе го направат тоа, за нивни личен интерес.
Се е едноставно.
Интересно, даи нешто за авторот на таа дефиниција.Една германска дефиниција за тоа што значи поимот нација вели, ”нација, тоа е јазикот”.
Значи ако државниот завод за статистика не е мерило, тогаш јас може да тврдам дека сум роден во 18 век....хммне е мерило некој завод
забегавме офтопик....доброЗначи ако државниот завод за статистика не е мерило, тогаш јас може да тврдам дека сум роден во 18 век....хмм
Не всички б'лгари произхождат от Македонија , за тјах жителите не РМ са злобни , неблагодарни предатели и използвачи . А аз лично еднакво се срамувам и от тјах и от сродниците си фиромци на този саит , те малко се различават но това е разбираемо - все пак "нали всички сме б'лгари "и страдаме от едни и с'шти "болести" .Некои од пишештите тука мои сонародници од БГ ходил ли е во да чете во бугарски форуми, да види шо е нетолеранциа.
И нека направат паралела со Каигана. Ас се срамувам од коментарите во БГ форумите. Еве линк на статиа. Четете шо пишат
под неа. Ас не сакам да имамврска со такви луге.
http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=11322729&tag_id=
Од глуп бугар не очекувам да каже нешто поразлично од...... коминтерновска творбаЗа нација и етнос нема проблеми, ама ваште специалисти говорат за нјаација отпреди 2000 години бе друже? Па оваа НРМ от 1944 си беше коминтерновска творба, 100%, не творба на македонскоото национално движение, за жалост и наша и ваша..
Македонското со Белград начело и Москва отгоре - да, ама посебно македонско национално движение 1941-1944 немало, ако е имало немаше 1944 да станете нај-преебаната част на Србославија и да ви викат сега Шумадииците "език ви направихме, нација ви направихме, држава ви дадовме" и вие да се извивате како лоза око нив. И дека е било тоа национално движение 1918-1941, че нешто ми залипсвало, кога сте били Бановина? Значи пак сам во право дека 1944 сте се/са ви/ освестили национално. Да не бехме бугарите 1941-1944, сега да бехте уште Бановина. Ама може да не ни благодарите, се знаем каква стока сме сите.Од глуп бугар не очекувам да каже нешто поразлично од...... коминтерновска творба
Е точно, на жалост ваша... Македонското национално движење .. ДОБРО СИ ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА.
За ФМИ... пак не ми одговори... што преферираш во фетишот.
Ами срамувај се колкото искаш, аз произхождам от Македонија и ме е срам само от српски мекерета, новите македонци ги разбирам, заштитават си нацијата и идентитета, создадени около 1944, ама не разбирам лугето во Бг, които викат "заеби ги тија". Не, трјабва да се говори нонстоп за ставаштото в Мк, заштото безразличието работи само за грците и србите, за които Македонија е само средство, с което да ни создават проблеми мегу нас. По-добре да се знаем ко врагове, зоштото накраја ке требе да седнем да говорим, отколку да се правим, че Македонија не с'штествува. Пак повтарјам, за 90% от Б'лгарите преди 10 години македонија беше ништо, зеро интерес, сега 90% знаат дека во Мк има антибугарска политика и то е факт. За което ние сме виновни по-малко, отколкото братучедите во Скопие.Не всички б'лгари произхождат от Македонија , за тјах жителите не РМ са злобни , неблагодарни предатели и използвачи . А аз лично еднакво се срамувам и от тјах и от сродниците си фиромци на този саит , те малко се различават но това е разбираемо - все пак "нали всички сме б'лгари "и страдаме от едни и с'шти "болести" .
-ЛОЗА... а... ааа.. па вие бе сте си набиле комплекс зошто околу вас не се „извиваме“....Македонското со Белград начело и Москва отгоре - да, ама посебно македонско национално движение 1941-1944 немало, ако е имало немаше 1944 да станете нај-преебаната част на Србославија и да ви викат сега Шумадииците "език ви направихме, нација ви направихме, држава ви дадовме" и вие да се извивате како лоза око нив. И дека е било тоа национално движение 1918-1941, че нешто ми залипсвало, кога сте били Бановина? Значи пак сам во право дека 1944 сте се/са ви/ освестили национално. Да не бехме бугарите 1941-1944, сега да бехте уште Бановина. Ама може да не ни благодарите, се знаем каква стока сме сите..
Ами мерси, не сакам Аце Педеровски наследници да се увиват око мене. И се пак ако не бехме ние 1941-1944, значи немаше да има никакво "национално движение" во Македонија за "независна држава на македонците". А зошто 1918-1944 сте седели во молк и сте уживали во Бановината - вие кажете. Значи пак ние сме ви помогнали да станете НРМ во состав на Србославија, инак ке си седехте доволни јужни бановци.-ЛОЗА... а... ааа.. па вие бе сте си набиле комплекс зошто околу вас не се „извиваме“....
-благодариме... 41-44 ...еден мој предок убаво ви се заблагодари.... со ова
Питане, битно. Македончинја, абе зошто 19 медии го пренели говорот на Б.Б за тоа дека Бугариа не приема географско име, а само Република Македонија? Зошто има веке 15 страници на форумов? Па за Ердоан са три, кога Груевич каже нешто за името - нема и една, а за нашиот - сите сте збунети. И даже новинарите му се молат да дојде во Мк? Абе Вие да не сте нешто решили да ни го земете Премиерот за македонски зет, он сега нема девојка. Не си даваме сонцето, еј Луната е ваша, ама за Сонцето ке се тепаме
Алекс, зашто се зајаждате с нас? Да сте видели нешто лошто от нас? Не ви ли помагаме когато и както можем?Цела армија на Божо се собра на темава
Алекс, зашто се зајаждате с нас? Да сте видели нешто лошто от нас? Не ви ли помагаме когато и както можем?
От всичките ви с'седи само с нас не сте имали проблеми....
Ама вие си знаете, Ум - Море, Глава - Пловци....